Fibroids i livmoren og graviditeten vet alt

  • Thomas Davis
  • 0
  • 2810
  • 805

Det er kvinner som lider av hormonelle lidelser. Disse gir veldig lange perioder eller sterke menstruasjonssmerter. Når det er fibroider i livmoren i svangerskapet, forsvinner denne typen problemer vanligvis.

I følge forskning fra Karolinska Institute i Stockholm, 40% av kvinner mellom 35 og 55 år har livmor fibroids. Fibroidene, også kalt leiomyom eller fibromyom, er en svulst med opprinnelse i livmorens muskelvev. Det er en ikke-kreftsyk lesjon som ikke er i faresonen for kreft, så det er en godartet svulst..

Infertilitet hos kvinner øker med tilstedeværelsen av fibroider. Det hele avhenger av antall, størrelse og beliggenhet. Men, Antall gravide med fibroider har økt. Så vet hva som forårsaker livmor fibroider i svangerskapet.

Hva er fibroider i livmoren?

Som vi allerede hadde indikert, fibroider er godartede svulster. Det vil si muskelvev som vokser inne i livmoren. Årsakene til dens dannelse er ukjente. Imidlertid har de en betydelig innvirkning på kvinnelige hormoner da de stimulerer veksten av disse fibroidene..

Livmoren er et organ som i utgangspunktet består av muskler. Fibroidene er en unormal vekst i et område av denne muskulaturen. Totalt, Den er rund i utseendet og sammensatt av det samme vevet som livmoren.. Det er fire typer fibroider i livmoren, som klassifiseres etter deres beliggenhet..

  • Submucosal fibroid. Disse fibromaene vokser under myometrium, som er laget som dekker innerveggen i livmoren. vanligvis spredt seg inne i livmoren. Noen ganger, når det er alvorlig, opptar det en stor del av livmorhulen..
  • Subserøs fibroid. Serosa er laget som dekker utsiden av livmoren. Vanligvis vokser underlagte fibroider rett under dette laget. Disse fibromaene har et nodulært utseende i livmorhulen..
  • Pedikulert fibroid. Dette er svulster som vokser og henger fra en tynn ledning som kalles en pedicle. Pedikulert fibroid stikker ut i livmorhulen da den kan vokse inn eller ut.
  • Intramural Fibroid. Disse fibromaene vokser inne i muskelveggen i livmoren.. Når de har en uttalt størrelse, kan de forvrenge ytterveggen eller livmorens indre vegg..

Les også denne artikkelen: Vanlige krefttyper hos kvinner

Årsaker til fibroider i livmoren

Disse svulstene er en sykdom som oppstår i reproduktiv alder.. I tillegg er de direkte relatert til hormonene østrogen og progesteron. Disse fibroidene vises ikke før puberteten, og er heller ikke vanlig hos ungdommer..

Årsakene til fibroider i livmoren er ikke kjent nøyaktig. Men, er sannsynligvis et resultat av genetiske eller hormonelle forandringer. De sies også å være vaskulære problemer og påvirkninger fra andre sykdommer. Imidlertid er det noen risikofaktorer som allerede er kjent..

  • Familiebakgrunn
  • graviditet
  • Tidlig menstruasjon
  • prevensjonsmidler
  • Alkoholholdige drikker
  • hypertensjon

symptomer

Livmor fibroider kan ha forskjellige aspekter og kompliserer graviditeten. For eksempel kan det være en eller flere. De kan også være små eller flere centimeter i diameter.

inkludert, kan forårsake symptomer eller være helt asymptomatisk. I de fleste tilfeller er disse fibroidene små og genererer ikke symptomer. Imidlertid er det noen vanlige symptomer som forårsaker disse svulstene..

Vaginal blødning

Vaginal blødning er et av de vanligste symptomene.. Den presenterer som en menstruasjon med mer blod og strekker seg over flere dager enn normalt. Submucosal fibromas gir mest med denne typen blødninger. Hvis dette symptomet oppstår utenfor menstruasjonen, er det ikke forårsaket av en fibroid.

Bekkensmerter

Bekkensmerter er et vanlig symptom hos livmor fibroider. Dette genereres av subserøse svulster, noe som skaper en tyngde i bekkenet. Avhengig av hvor du befinner deg, kan det være andre symptomer. For eksempel vanskeligheter med å passere urin eller smerter under samleie.

Risiko for å ha fibroider i livmoren under graviditet

Under graviditet øker østrogennivået og tilstanden til fibroid varierer. vanligvis, hormonell endring fører til en økning i størrelsen. Imidlertid er det tilfeller der fibromen opprettholder størrelsen eller til og med avtar.

Store, multiple og livmor deformitetsfibroider øker risikoen for komplikasjoner under graviditet. Dette skjer når morkaken fester seg til en fibroid. Generelt er dette submukosale og intramurale fibromer.. Gravid kvinne kan ha spontanaborter, ødelagt livmor og fødselsproblemer.

Ved levering er hovedproblemet plasseringen av svulsten. Hvis den ligger i den nedre livmoren, kan det skape en hindring i fødselskanalen. I et slikt tilfelle er det sannsynligvis nødvendig med et keisersnitt..

Omsorg i svangerskapet før noen fibroid i livmoren

Hvert svangerskap skal kontrolleres av en fødselslege / gynekolog fra de tidligste månedene. Hvis det er pålitelig, mye bedre. På denne måten, hvis det er noen uregelmessigheter, kan det rettes i tide. Ved fibroider er medisinsk oppfølging viktig for å forhindre for tidlig fødte barn..

Det er ekstremt viktig å besøke legen hele tiden. I tillegg bør alle undersøkelser som er nødvendig for å utelukke tilstedeværelse av fibroider, utføres. I så fall er den første tingen å gjøre å være rolig. Husk at god babyutvikling avhenger av deg og roen din. Følg deretter ekspertens instruksjoner.

Finn ut i tillegg: Risikofaktorer under graviditet

Hvordan de kan behandles?

Livmorsfibroider under graviditet begynner å bli behandlet når de genererer symptomer, er veldig store eller vokser raskt. Hormonbehandlinger er det mest brukte i dette tilfellet.. Disse bidrar til å redusere størrelsen på fibroider og redusere symptomene deres..

Østrogener påvirker størrelsen på fibroidene, så en menopauselignende tilstand induseres av GnRH-agonister. Behandlingen varer mellom tre og seks måneder og kan redusere volumet av fibroider med 30 til 60%..

Enda mer er det også kirurgisk behandling. I dag har operasjonene til disse svulstene blitt betydelig forbedret. Resultatene dine er tilfredsstillende og utvinningen blir kortere og kortere.. Avhengig av tilfellet kan fibroider eller livmor fjernes.

konklusjoner

Livmor fibroider fører ofte til dårlig helse før og under svangerskapet. Imidlertid, hvis de blir diagnostisert og behandlet i tide, har de ikke alvorlige komplikasjoner. Derfor er det viktig å ha medisinsk kontroll hver sjette måned hvis det ikke er graviditet. Hvis du er gravid, er det viktig at du besøker spesialisten månedlig.

Menstruasjon: 8 ting om det du sannsynligvis ikke vet om



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.