De 8 beste matvarene for å forbedre hukommelse og mental smidighet

  • Robert Patterson
  • 0
  • 5057
  • 450

God hukommelse og mental årvåkenhet spiller en grunnleggende rolle i alles liv, fordi takket være dem har vi anlegget til å utføre mange daglige oppgaver.

Mange tror at det å holde dem i perfekt stand er utenfor vår kontroll, men det er en ferdighet som kan trenes og forbedres ved å praktisere sunne vaner..

Som med andre områder av kroppen, krever de også god næring for å fungere i perfekt stand og for å opprettholde seg gjennom årene..

Selv om aldring vanligvis svekker dem, stoffene i noen ingredienser kan bidra til å styrke hukommelse og mental årvåkenhet. og forbedre dem for ikke å utvikle tidlige problemer.

Deretter vil vi dele de 8 beste matvarene for å forbedre hukommelse og mental årvåkenhet samt konsentrasjon. Kjenn dem nedenfor.

1. Hele korn for hukommelse og mental våkenhet

Hele kroppen, inkludert hjernen, trenger energi for å utføre hver av sine oppgaver..

Lav glykemisk mat frigjør blodsukkeret saktere, noe som hjelper med å holde sinnet aktivt i løpet av dagen..

Les også: Kamille og kanel for å kontrollere blodsukkeret

Hele korn oppfyller denne egenskapen og er også en kilde til andre viktige næringsstoffer som styrker mental helse..

Blant de viktigste er:

  • quinoa
  • Hvetekli
  • Fullkornspasta
  • Fullkornsbrød
  • Brun ris

2. Fettsyrer som er viktige for hukommelse og mental våkenhet.

Essensielle fettsyrer skilles ikke ut naturlig i kroppen vår, så det er viktig at de blir inkludert i kostholdet..

Denne typen næringsstoffer beskytter hjernen og bidrar til å holde den i god stand. I tillegg er det en sunn type fett som reduserer betennelse og forbedrer hjertehelsen..

De viktigste fettsyrene er omega 3, som finnes i matvarer som:

  • laks
  • ørret
  • makrell
  • sardin
  • sild
  • Chia frø
  • Linfrø
  • Soya og dets derivater
  • Gresskarfrø
  • oljefrø

Alle disse matvarene, i tilstrekkelige mengder, er gunstige for kognitiv helse og forhindrer degenerative lidelser som Alzheimers eller hukommelsestap..

3. Blåbær for hukommelse og mental våkenhet

Blåbær er i topplassering blant de beste antioksidantmatvarene som kan inkluderes daglig eller regelmessig i diettene våre..

Den blå sorten er sterkt anbefalt for hjerne- og hukommelsesomsorg., da næringsstoffene deres hemmer celleskader forårsaket av frie radikaler, er den viktigste årsaken til kognitiv svikt.

4. Avokado for hukommelse og mental smidighet

Avocado er en veldig komplett mat rik på fiber, essensielle fettsyrer og kalium.; I tillegg har den ingen kolesterol og er rik på antioksidanter som demper oksidativ skade..

Å spise det moderat hver dag hjelper med å gi hjernen energi på en sunn måte, forhindrer forverring og forbedrer smidighet og mental ytelse..

I tillegg, takket være det enumettede fettet, forbedrer svelging det hjerte- og kars helse og reduserer risikoen for å utvikle kroniske sykdommer..

5. Olivenolje for hukommelse og mental våkenhet

Det er et av de beste fettstoffene for sunn matlaging og uten risiko for å øke kolesterolnivået i arteriene..

Den består av essensielle fettsyrer som hjelper til å senke blodlipider mens de beskytter kroppens viktigste organer..

Oppdag: 10 leddgikt som kjemper mot mat

Olivenolje inneholder antioksidanter, vitaminer, mineraler og karbohydrater., som forbedrer det mentale arbeidet og reduserer risikoen for kognitiv svikt.

6. Tomater for hukommelse og mental våkenhet

Denne deilige maten inneholder en kraftig antioksidant kjent som lykopen, som i tillegg til å være ansvarlig for å gi den sin karakteristiske farge, også bidrar til å beskytte celler mot skader på frie radikaler som er assosiert med alvorlige lidelser som demens, spesielt ondskap. Alzheimers sykdom.

7. Brokkoli for hukommelse og mental våkenhet

Det er ikke alles favorittgrønnsak, men det er unektelig en av de sunneste og mest fordelaktige for hele kroppen..

Brokkoli tilbyr essensielle mineraler og antioksidantforbindelser som forhindrer celleskade og takket være vitamin K-innholdet, forblir hjernefunksjonen aktiv og utfører oppgavene sine ordentlig.

8. Selleri for hukommelse og mental våkenhet

Inneholder luteolin, en flavonoidforbindelse som, takket være dens antioksidantvirkning, reduserer skadene av for tidlig aldring i hjernen, noe som bidrar til å forbedre hukommelsen og forhindre at den blir dårligere..

Forbruk av alle disse matvarene har en positiv innvirkning på mental og fysisk helse. Det anbefales å legge dem oftere i kostholdet for å dra nytte av alle egenskapene deres..

Til slutt er det viktig å huske det også å øke vannforbruket er viktig, siden dehydrering er en av faktorene som påvirker mental utmattelse mest.

Triks for å trene hjernen og forbedre hukommelsen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.