Forårsaket fødsel hva det er og hvordan det utføres

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 4213
  • 408

Indusert arbeidskraft er arbeid der livmor sammentrekninger kunstig utløses for å utløse arbeidskraft. I den forstand, det er en planlagt handling, og implementeringen avhenger av visse forhold evaluert av gynekologen.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om indusert arbeidskraft..

Innledet arbeidskraft

I motsetning til normal fødsel, hvor sammentrekninger begynner på egen hånd, ved indusert arbeid blir de kunstig indusert ved administrering av visse medisiner. Av denne grunn kan det sies at fødsel blir provosert.

selv Det er lurt å alltid forvente at den starter på egen hånd, i noen tilfeller er det bedre å indusere arbeidskraft. Derfor anbefales indusert arbeid av flere grunner. I disse tilfellene vil induksjonen alltid indikeres og utføres av legen..

Sjekk det ut: 10 ting du må ta til sykehuset for å føde

Når det anbefales å indusere arbeidskraft?

  • Tidlig ruptur av membraner. Når “posen går i stykker”, er det normalt at sammentrekningene begynner. I noen tilfeller forekommer denne forstyrrelsen for tidlig, slik at sammentrekninger ikke igangsettes. Hvis de ikke starter innen 12 til 24 timer, kan gynekologen indusere fødsel for å forhindre komplikasjoner..
  • Langvarig graviditet. Etter 42 ukers svangerskap kan spesialisten indikere arbeidsinduksjon hvis det ikke har skjedd naturlig.
  • Mors sykdom. I noen tilfeller kan moren ha en slags sykdom, som diabetes, hypertensjon, etc. I disse tilfellene, for å forhindre en forverring av mors kliniske tilstand, er det bedre å indusere arbeidskraft.
  • Meconium eksistens. Det kan indikere at det er en slags komplikasjon for fosteret. Derfor er det bedre å indusere arbeidskraft.
  • Fostermakrosomia. Dette er tilfeller der fosteret når en vekt på over 4,5 kg. Siden dette kan utgjøre visse risikoer for mor og foster, kan legen anbefale induksjon av fødsel..
  • Fosterdød i livmoren. Dessverre må arbeid fremkalles.

I alle fall vil det alltid være spesialisten, etter en grundig vurdering av saken og de spesifikke forholdene til mor og foster, som vil avgjøre om hun skal føde eller ikke..

Hvordan gjøres det?

Når spesialisten har bestemt at det beste alternativet er å indusere arbeidskraft, prosessen startes for å kunstig provosere arbeidskraft. For dette blir prosessen utført i to faser:

Fase én: Cervical modning

For å indusere arbeidskraft, livmorhalsen bør utvides med minst to eller tre centimeter. Av denne grunn vil legen din administrere prostaglandin (hormoner som er ansvarlig for stimulering av livmoren) slik at dilatasjonsprosessen begynner.

Men, Fra begynnelsen av prostaglandin administrering til tilstrekkelig modning, kan det være 12 til 24 timer. Av denne grunn blir det i mange tilfeller vanligvis gitt om natten slik at den gravide kan hvile og være klar neste dag for induksjon av arbeidskraft..

Andre fase: fostervann eller oksytocin

Når dilatasjonen er nådd, gynekolog vil bryte fostervannspose å stimulere sammentrekninger. Hvis imidlertid posen med fostervannslevering ikke har sprukket ikke starter naturlig, kan legen administrere oksytocin.

Oxytocin er et hormon som produserer sammentrekning av livmuskulaturen. og administreres intravenøst. Samtidig overvåkes fosterets og mors hjerterytme, samt sammentrekninger.

Vanligvis er den første dosen av oksytocin liten og vil øke som anvist av gynekologen. Etter administrering av oksytocin kan sammentrekninger vises plutselig og smertefullt, og favorisere lidelsen til mor og foster. Av denne grunn, gynekologen vil kontrollere hele prosessen intenst.

Herfra, levering vil normalt skje, med mindre det er komplikasjoner som krever keisersnitt.

Husk å lese: Fødselsdag: Hva du bør ta med deg?

Risiko for indusert arbeidskraft

Den viktigste risikoen for moren skyldes den lange prosessen. Faktisk kan dette føre til tretthet og jevn feber (på grunn av gitt medisin).

På denne måten må vi huske at fra administrering av prostaglandin til livmoren har utvidet seg 3 centimeter, kan det gå opptil 24 timer. Hvis vi i tillegg legger til nødvendige timer for administrering av oksytocin og utviklingen av fødsel i seg selv er en lang prosedyre.

På den annen side kan det hende at fosteret ikke føler seg komfortable i livmoren under prosessen. Av denne grunn kan gynekologen indikere en keisersnitt, med sine egne komplikasjoner. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle.. Faktisk ender de fleste induserte fødsler med å bli vaginale og ukompliserte.

Så hvis det er tilfelle, ikke vær redd. Til tross for den lange prosessen, det medisinske personalet vil guide deg og hjelpe deg med alle trinn. Om noen timer vil du endelig ha babyen i armene.

Fødselsdag: hva skal du ta med?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.