Er det farlig å sprekke bein?

  • David Cobb
  • 0
  • 4497
  • 469

Å sprekke bein er en veldig vanlig praksis, hovedsakelig fordi vi bruker det for å "låse opp" dem. Ulike studier indikerer imidlertid at det er farlig å gjøre dette..

I det følgende vil vi snakke om årsakene til at slike studier kommer til denne konklusjonen. Som vi vil forklare hva som skjer når vi hører akkurat denne lyden i beinene våre.

Fordi fingrene knipser?

Denne lyden som vi hører når vi sprekker knoklene i fingrene, håndleddene eller deler av kroppen skyldes at det sprenger bobler i væsken som dekker leddene..

Det er godt å vite at leddene er kontaktstedet mellom bein og er dekket av tykk, synovial væske..

Når vi for eksempel sprekker, forlenger eller bøyer en finger, skiller leddet seg og kapselen som omgir dette leddet forlenges og øker i volum, reduserer trykket.

Når dette skjer danner de oppløste gassene i synovialvæsken baller, som når de eksploderer, produserer denne spesielle snapen..

Dessuten trenger gassen omtrent en halv time å oppløses i væsken; derfor når vi sprekker en ledd, er det lurt å ikke gjenta handlingen igjen i tretti minutter.

Problemer som sprekker bein

Når det gjelder risikoen for denne vanlige vanen, er det verdt å nevne at det ikke er mye vitenskapelig forskning. Det som skjedde var et forsøk på å evaluere flere mennesker som vanligvis sprekker bein. For å vite om de hadde eller ledskader, eller problemer som leddgikt eller leddgikt.

Det denne studien fant var at fingrene viste tegn til skade, som bløtvevskader og redusert styrke til å holde på ting.

Dette ser ut til å være knyttet til den raske repeterende tøyning og sammentrekning av leddbåndene..

Men et sant faktum er det det er større bevegelighet etter at vi sprekker bein og en lempelse av leddene.

Det er derfor mange mennesker beholder denne vanen som en daglig handling. Andre mennesker henvender seg ofte til en spesialist kalt en kiropraktor som har som mål å "organisere" eller "flytte" beinene slik at det ikke blir spenninger.

De som gjennomgår denne behandlingen indikerer at de føler seg løsere, lettere og mindre sammensveiset eller sår..

Snapping Fingers forårsaker muskelslitasje

Noen forskere hevder at dette er den viktigste konsekvensen av sprekker i beinene, spesielt fingrene..

Men pass på, da dette problemet ofte rammer mennesker som ikke driver med fysisk aktivitet; siden det er den eneste tiden på døgnet som muskler og ledd er strukket.

Mangel på bevegelse svekker musklene, så det føles som om de er presset eller slitne. Dette forårsaker en slags ondskapsfull syklus, der personen klikker på fingrene igjen for å slappe av noen timer, til han gjentar bevegelsen..

Vi prøver ofte å lindre smerter eller kontrakturer med denne bevegelsen; men vi må også vurdere at det er noe plutselig, ubevisst og ubalansert for leddene våre.

I motsetning til hva de tror, ​​frigjør ikke denne bevegelsen muskelspenninger, men snarere tjener til å helle mer synovialvæske; som er det naturlige smøremiddelet som forhindrer friksjon mellom bein.

Dette kan ikke bare forårsake beinslitasje, men også øke sannsynligheten for at bein knekker eller brudd..

Kan forårsake stivhet

I tillegg kan denne gesten også forårsake stivhet, deformitet av den skadde delen og overdreven smerte som avtar når du hviler..

De som lider mest av dette problemet er voksne over 40 år, og områdene der knoklene er mest utslitte på grunn av sprekker, er hendene (fingrene og håndleddene) og nakken..

Den beste måten å unngå dette problemet er å trene, alltid med tanke på din alder og din fysiske tilstand. Turgåing eller svømming er de beste øvelsene for å takle denne typen problemer..

Aktiviteter som fremmer muskelstyrke og fleksibilitet anbefales også; da de lar oss øke toleransen for å utføre alle slags oppgaver uten å skade leddene eller overbelaste dem.

Etter trettiårene begynner vi å miste elastisiteten i vevet vårt, så vi må unngå eller redusere dårlige vaner: for eksempel fysisk inaktivitet. og uriktige holdninger foran datamaskinen eller fjernsynet.

Sprekker bein kan forårsake leddgikt?

Mange lurer på om knusing av bein kan bidra til utvikling av leddgikt..

Selv om dette ble nevnt over, faktum er at å gjenta denne handlingen hver dag i mange år teoretisk skader brusk.

En av de mest kjente studiene om emnet var Dr. Donald Unges, som i mer enn 60 år har opprettholdt vanen med å knippe venstre fingre to ganger om dagen uten å gjenta handlingen på høyre hånd..

Årlig undersøkte han hendene og fant aldri spor av degenerative sykdommer (inkludert den knakende hånden).

Annen forskning

En annen undersøkelse intervjuet tretti eldre i et Los Angeles-asyl. De som hadde knipset fingrene hele livet hadde ingen slitasjegikt..

I en tredje studie, denne gangen med 45 år gamle voksne i Detroit, ble det oppdaget at problemet var fokusert på styrken til å holde ting.

Det vil si at de som pleide å knipse fingrene hadde mindre styrke; og i over 80% av tilfellene led de av hovne hender.

Derfor er det tilrådelig å ikke beholde vanen, ikke å gjøre den hyppig, selv om noen ganger, for å slippe spenning, det virker ikke som å knekke beinene som et stort problem..

Beinsmerter: Årsaker, symptomer og behandling



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.