Hvorfor lever japanerne lenger?

  • Henry Lester
  • 0
  • 2848
  • 302

Vi er neppe overrasket over å lese eller se nyheter om at en asiat har passert en annen aldersrekord og bursdagskaken hans har over 100 lys.

Hvis vi vil vite hvordan de gjør det, i denne artikkelen, Vi avslører hvorfor japanerne lever lenger og hvordan vi kan følge læren deres for å gjøre livene våre lengre og sunnere..

Japanere lever lenger for livsstilen sin

I japanske land (nærmere bestemt på Okinawa Island) bor de eldste kvinnene i verden. Fedmehastigheten er den åttende delen som i industrialiserte land som USA, og hjerte- og karsykdommer er en sjeldenhet..

Japanskernes levealder er 92 år, men mange overstiger den. Og best av alt, nyter god helse. Selv om en av grunnene til denne posten er genetikk, er sannheten det hverdagsvaner tar mye av "studiepoengene".

Hvis vi ikke har blitt velsignet med asiatiske jerngener, trenger vi ikke bekymre oss for det, da det er mulig å føre en lignende livsstil og glede seg over fordelene..

Hvorfor lever japanere lenger

Visste du at japanerne i gjennomsnitt går til legen en gang i måneden? Dette betyr ikke at de er hypokonder eller at de elsker kliniske undersøkelser, men de er veldig opptatt av helsen sin, og de er avhengige av forebyggende behandlinger. Dette er bare en av vanene til japanerne til å leve lenger. De andre er:

1. Ha et "kvasi" vegetarisk kosthold

Eldre som bor i landsbyene i Japan (ikke så mye i byer) baserer kostholdet sitt på frukt, grønnsaker og frokostblandinger. Noen ganger tilfører de noen få fisker, og rødt kjøtt er bare forbeholdt spesielle anledninger..

Typisk lunsj inneholder næringsstoffer og lite kalorier: sauterte grønnsaker med tofu, søtpoteter og soyasaus.

På den annen side, ikke konsumere så mange meieriprodukter som vi pleide å gjøre i den vestlige verden. De tilfører brun ris til mange av rettene deres (og det er en god kilde til proteiner) og tang gir smak til måltidene..

Som for drinker, grønn te er en del av ditt daglige liv. Japanerne drikker flere kopper med denne infusjonen mellom morgen og natt (som i andre land som kaffe). Denne te er rik på antioksidanter og er bra for fordøyelsessystemet..

2. Gå

De pleier også å sykle mye i både byer og landsbyer. I Japan regnes biler som luksus og til og med bortkastet tid på grunn av det store antallet innbyggere. I transport som t-bane eller tog, mange passasjerer kan sees med syklene dine.

Når de må gjøre visse ting, gå til legen eller skolen, velger de å gå i stedet for å bruke sitt eget kjøretøy. Det er mange fordeler med denne vanen, spesielt når det gjelder hjerte- og karsykdommer.. Turgåing forhindrer hjerteinfarkt og forbedrer også luftveiene..

Les også: Hver dag glemmer jeg litt mer

3. Kos deg utendørs

Uansett hvor mye tid eller tid du har når du oppfyller dine forpliktelser ... Du ser alltid japanere ta seg av plantene og blomstene deres.. Hagene kan være små, men de er veldig godt vedlikeholdt. Det er til og med de som dyrker aromatiske arter eller små grønnsaker på balkongen din..

På den annen side er det normalt at i de hyggelige dagene om våren (når kirsebærtrærne er i blomst) eller om sommeren, praktiserer japanerne i byens mange offentlige parker..

De liker å tilbringe timer utendørs, kanskje fordi hjemmene deres er små, eller fordi de kan dra nytte av solstrålene. Nettopp sistnevnte er bra for å absorbere vitamin D og assimilere kalsium..

Derfor er det lett å forstå at japanerne er veldig aktive mennesker, selv etter at de ble pensjonist. de kan gjøre mange aktiviteter og alder er ikke et hinder å glede seg over eller realisere dem.

4. De tilbringer mye tid med familien

Blant vanene for å leve lenger, må vi også nevne de som har fordeler for ånden, sjelen eller nervesystemet.. Familie er det viktigste for dem og når en person er eldre, tar det eldre barnet vare på dem.

Besteforeldre tilbringer flere timer om dagen sammen med barnebarna, For eldre regnes som en stor kilde til kunnskap og erfaring. Det er uten tvil en stor motivasjon fordi de kan føle seg nyttige, vil gjøre lekser eller lære barna noe.

5. De lever ikke så fort

I de store byene i Japan gjelder dette selvfølgelig ikke alltid. De som bor og jobber i metropolen følger et raskere tempo. Imidlertid, de ta deg også tid til å meditere eller øve avslappende teknikker som Tai Chi.

Det er normalt å se mennesker i rutene som gjør denne typen rytmiske og rolige "danser" som bringer dem tilbake i kontakt med røttene sine og lar dem glemme stress..

Dette er noen av grunnene til at japanerne lever lenger og vi kan øve på dem uansett hvor vi bor.

Japansk teknikk for å eliminere stress



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.