Hjemmelaget preparat for å regulere sukker og kolesterol

  • Peter Douglas
  • 0
  • 2590
  • 667

Diabetes og hjerte- og karsykdommer er kjent for å være "stille sykdommer", og det er derfor viktig å holde dem under kontroll. Regulering av sukker og kolesterol er viktig for å forhindre komplikasjoner fra nevnte sykdommer. Her vil vi lære deg hvordan du gjør dette med en veldig enkel hjemmelaget forberedelse..

Hva er diabetes og hva er årsakene??

Diabetes mellitus er en kronisk sykdom som manifesterer seg når bukspyttkjertelen ikke fungerer ordentlig når man produserer insulin. Det kan ikke være tilstrekkelig for kroppens krav, eller bukspyttkjertelen bruker den ikke effektivt..

Husk å lese: Kolesterolbehandling med medisinplanter

Insulins funksjon er å regulere sukkernivået i kroppen slik at uregelmessigheter av dette hormonet forårsaker en økning i blodsukkeret. Dette betyr at diabetes ikke øker blodsukkernivået, men heller mangelen på bukspyttkjertelen til å administrere insulin.

Hvis diabetes ikke kontrolleres, kan det skade noen organer eller systemer i kroppen vår. I noen tilfeller krever det amputasjon av underekstremiteter. Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) forårsaket høye sukkernivåer 2,2 millioner dødsfall i 2012. Og i 2014 hadde 8,5% av voksne diabetes.

Innen år 2030 anslår den samme organisasjonen det diabetes vil være den syvende ledende dødsårsaken over hele verden. Dette er grunnen til at omsorg og regulering av blodsukkernivået er så viktig..

Hvorfor ta vare på kolesterolnivået?

Å opprettholde normale kolesterolnivåer er også veldig viktig for god helse. Kolesterol er et stoff som finnes i hver celle i kroppen og er nødvendig for å fungere. Når det er et overskudd av dette stoffet, blandes det imidlertid med andre og tetter blodårene..

Når blodkar blokkeres, oppstår en tilstand som kalles arteriosklerose.. Dette kan igjen føre til koronar hjertesykdom som truer livene våre fordi vi er utsatt for hjerteinfarkt..

På den annen side uttaler WHO det hjerte- og karsykdommer er den mest dødelige på verdensbasis med 17 millioner ofre. På samme måte legger instituttet til at en betydelig gruppe personer som er diagnostisert med hyperkolesterolemi ikke får tilstrekkelig behandling eller kontroll..

Til slutt, hvis du vil redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, er det viktig å være forsiktig med hva du spiser. Ta den stillesittende livsstilen fra hverdagen din og flytt for å forbedre livskvaliteten din..

Gresskarjuice for å regulere sukker og kolesterol

ingredienser

  • ½ kopp gresskar (100 g)
  • 1 glass vann (200 ml)

forberedelse

  • Legg først de rå gresskarbitene i en blender, og flyt dem med vann til det ikke er noen klumper..
  • Konsistensen av drikken vil avhenge av din smak, så vannmengden kan variere. Vi anbefaler at du bruker en kopp.
  • endelig, konsumere saften daglig og faste i en måned. Det anbefales ikke å søte det. Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, bruker du bare honning eller søtningsmiddel..

Hva er helsemessige fordeler med gresskar??

Gresskar er rik på fiber, vitamin A, B6 og E, kalium, jern, riboflavin og fosfor. Denne drikken vil tjene til å regulere ikke bare kolesterol og blodsukkernivået, men også triglyserider. Nå hvordan gjør hun det?

Det fremmer frigjøring av giftstoffer fra blodomløpet og renser arteriene., fordi det eliminerer dårlig kolesterol (LDL). Dette forhindrer hjerte- og karsykdommer.

På den annen side på grunn av fiberinnholdet, kjemper mot forstoppelse og favoriserer arbeidet med fordøyelsessystemet. Dette vil forbedre kroppens funksjon for å ekskludere det du ikke lenger trenger.

Når det gjelder effekten av dette på glukosenivåer, viste en samling av studier gunstige resultater i insulinregulering hos musene som ble studert. Derfor konkluderte forskerne at hvis vellykket reproduseres hos diabetespasienter, kunne effektiviteten til gresskaret bekreftes..

Å inkludere denne maten i kostholdet ditt, enten det er i form av juice eller suppe, vil gi flere fordeler for kroppen din. Den ene er å regulere sukker og kolesterol. Ikke glem selvfølgelig at grunnlaget for trivsel alltid er å ha et godt kosthold. Unngå mat som øker verdiene nevnt over..

Sjekk også: Glykemisk indeksdiett: Hva du trenger å vite

Endelige konklusjoner

Det anbefales også å periodisk konsultere en spesialistlege for å sjekke den generelle helsetilstanden din og for å overvåke nivåene av hormoner og stoffer i kroppen. Dette vil fortelle deg hva som er nødvendig for å regulere sukker og kolesterol hvis disse verdiene endres..

Oppsummert, husk viktigheten av tidlig påvisning av organiske avvik. å handle raskt og forhindre ytterligere komplikasjoner. Sørg for å inkludere litt fysisk aktivitet i din daglige rutine for å unnslippe en stillesittende livsstil..

Ingefær, hvitløk og honning: den beste medisinen mot høyt kolesterol



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.