Hva er de vanligste psykiske lidelsene?

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 2604
  • 72

Når vi snakker om psykisk sykdom, refererer vi til lidelser som viser seg som endringer i atferd, resonnement eller erkjennelse av virkeligheten, blant andre symptomer. I denne artikkelen skal vi snakke om hvilke som er de vanligste, men ikke alltid behandlet ordentlig..

Typer av hyppige mentale sykdommer

Når man diagnostiseres tidlig, kan pasientenes liv virkelig forbedres.. Psykisk sykdom diskriminerer ikke alder eller kjønn.. De kan vises over natten eller kan utvikles litt etter litt..

De siste årene har det offentlige helsevesenet satt litt mer fokus på problemet, og det er til og med folketellinger som avgjør hvilke som er hyppigst:

1. Angstlidelse

Det er en av de vanligste psykiske lidelsene i det 21. århundre og kan oppstå i forskjellige stressende eller plagsomme situasjoner. Forstyrrelsen diagnostiseres når det er endringer i individets liv, da det kan bli vanskelig å jobbe, snakke med familie eller fremmede, etc..

På den annen side forstyrrer utbredt ubalanse hverdagen fordi du alltid er bekymret for noe: å forlate døra, stjele bilen på parkeringsplassen, noe dårlig som skjer med en kjær, du har en trafikkulykke, etc..

2. Schizofreni

Schizofrene mennesker hører andres stemmer inni seg, invaderer tankene dine og får dem til å endre sin måte å handle på.For eksempel hører de at de må skade en annen person eller seg selv. Noen med dette problemet kan endre hverdagen deres merkbart fordi de ikke kan kontrollere de interne monologene til disse karakterene..

Schizofreni rammer menn og kvinner likt og vises vanligvis mellom 16 og 30 år.. Årsaken er ikke kjent, og med tanke på behandling velger leger psykososiale terapier og antipsykotiske medisiner..

3. fobier

Det er en av de vanligste psykiske lidelsene. Fobier går utover frykt eller aversjon av en situasjon, gjenstand eller dyr. Det er større enn å ikke like edderkopper eller klovner.

Det er en irrasjonell lidelse som ikke lar deg glede deg over livet i frykt for fobi. For eksempel drar du ikke på familieferie fordi du er redd flyet eller at du ikke kan få en bedre jobb fordi du er livredd for å komme deg i heis..

4. Bipolar lidelse

Det er innenfor de såkalte “humørsykdommer” og forårsaker endringer i følelser eller altfor overdrevne maniske episoder. For eksempel, latter høyt og et minutt senere gråte utrøstelig. Ekstrem atferd kan forårsake problemer i sosiale forhold, fordi de rundt pasienten ikke vet hvordan de skal svare på et spørsmål eller nyhet..

5. Tvangstanker

Når noen lider av denne angstrelaterte tilstanden, opplever de tvangstanker, bilder og ideer som ikke er ekte.. Det er assosiert med frykt, stress og kontinuerlig kval og er et problem i hverdagen.. Dette går utover å organisere kleshengere eller bøker fordi det kommer i noen situasjon: ikke tråkke på gulvlinjene, ønsker å rydde opp alt du ser i din vei, ikke kunne sove hvis skapdøren er åpen, ønsker å organisere alt osv..

6. Panikkanfall

Det blir stadig mer vanlig at dette problemet dukker opp, og får personen til å oppleve pustevansker, svimmelhet og kvalme, svakhet og et raskt hjerte. Andre symptomer kan også vises, for eksempel prikking i hendene, overdreven svette, svakhet og smerter i brystet.. Det er som om du drukner og ikke kan kontrollere situasjonen.

Det ser ut til når som helst eller hvor som helst, og blir utløst av irrasjonell frykt. Panikkanfallet er deaktiverende og kan være arvelig. Uten profesjonell hjelp kan det forårsake agorafobi eller frykt for åpne områder og sosial fobi, ettersom personen ikke kan forutsi når en traumatisk hendelse vil oppstå..

7. Depresjon

Det er en av de vanligste psykiske lidelsene og går i mange tilfeller ut over enkel kval eller forbigående tristhet.. Depressiv lidelse inkluderer fortvilelse, vanskeligheter med å komme ut av sengen, følelser av underlegenhet og til og med selvmordstanker.. Når disse symptomene opprettholdes i uker eller måneder, endrer de pasientens liv og forårsaker alvorlige mellommenneskelige problemer..

8. Spiseforstyrrelser

I denne gruppen kan vi finne anorexia nervosa, som er preget av besettelse med å kontrollere matinntak og forvrengning av kroppsbilder (når en veldig tynn person føler seg feit når man ser i speilet) og bulimia nervosa, inkludert unormale spisemønstre. For eksempel tvang og deretter manøvrer for å eliminere det som blir svelget (gjennom avføringsmidler eller oppkast), noe som fører til depresjon og lav selvtillit..

9. Antisosial lidelse

Denne endringen er preget av problemer relatert til andre. Pasienten unngår enhver form for interaksjon med andre mennesker., det være seg familie, bekjente eller fremmede. Symptomer som advarer mot denne lidelsen kan være: sjenanse, depresjon, ensomhet, vold, aggresjon, blant andre. I tillegg oppleves en stor frykt for avvisning..

10. Borderline personlighetsforstyrrelse

De som lider av denne psykiske lidelsen har en veldig variabel og svak personlighet, så de tviler på alt. De kan være rolige og få minutter føle seg engstelige, desperate eller sinte. Det kan sies at de lever følelsene sine til fulle; har veldig intense kjærlighetsforhold og idoliserer til det ekstreme.

7 matvarer som forbedrer hjernehelsen og mental velvære



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.