Hva er helsemessige fordeler med Tai Chi?

  • Peter Sherman
  • 0
  • 915
  • 173

Fordelene med tai chi og all kampsport er bemerkelsesverdig for helsen vår..

Opprinnelig i det gamle Kina, er tai chi en passiv kampsport som kombinerer faste, langsomme og synkroniserte strukturerte bevegelser, noe som gjør det til en av de mest effektive øvelsene.

I denne artikkelen vil vi snakke om denne kampsporten og hva er fordelene med tai chi for din helse og kropp.

Selv om tai chi er en kunst med stor dybde av kunnskap og ferdigheter, er den lett å lære og gir umiddelbar helse og kroppsfordeler..

De essensielle prinsippene for denne kampsport inkluderer sinnets og kroppens integritet kontroll av bevegelser synkronisert med pusting. Det hjelper oss å generere indre energi, trygghet, avslapning og ro..

  • Det endelige målet med tai chi er å dyrke Qi eller den indre livsenergien, noe som får den til å flyte jevnt og kraftig gjennom kroppen..
  • Den totale harmonien i indre og ytre vesen kommer fra integrering av sinn og kropp, styrket av en Qi, som etablert av et berømt Tao-mantra..

For å oppnå enda bedre resultater, tai chi-helseprogrammer er blitt modernisert og inkluderer medisinsk vitenskap for å levere fordeler raskere.

Helsefordeler med Tai Chi

1. Reduserer smerte

Å gjøre tai chi er veldig bra for å redusere smertene forbundet med slitasjegikt.

Gir enda større fordeler med å redusere smerter med hyppig praksis, slik at du kan redusere eller forhindre ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner..

Tai Chi er gunstig for å forbedre balansen og den fysiske funksjonen. hos personer med slitasjegikt. Andre fordeler ble også funnet, for eksempel:

  • Smerte- og tretthetsreduksjon
  • Forbedringer i humør og depresjon
  • Økt vitalitet og lavere funksjonshemming hos personer med revmatoid artritt
  • Å utøve denne kampsporten kan redusere risikofaktorer assosiert med lav benmineraltetthet hos postmenopausale kvinner..

2. Forbedrer selvtilliten

Det har også blitt funnet at tai chi er et gunstig supplement til tradisjonell kreftbehandling. det bidrar til å forbedre selvtilliten og livskvaliteten uten overanstrengelse.

I tillegg er det enkelt å legge til en daglig rutine og øker bevegelsesområdet for arm og skulder hos overlevende kreft..

3. En øvelse som passer for personer med hjertesykdom

Den viktigste helsemessige fordelen med tai chi stammer fra sin kardiovaskulære karakter og er derfor en utfyllende trening som er gunstig for de som lider av hjertesykdom..

Det er en perfekt aktivitet for de som ikke kan utføre de mest ekstreme øvelsene..

Fordeler med Tai Chi for kroppen

I tillegg tilbyr tai chi fordeler som forbedre kroppens fysiske evner og tilstand med trening, Disse inkluderer:

  • Forbedrer balansen: Tai Chi-bevegelser er konstante og langsomme, og beveger seg fra side til side for å koordinere bevegelser i overkroppen. Disse bevegelsene hjelper kjernen til å gjenvinne balansen og reduserer risikoen for fall hos eldre..
  • Styrke og fleksibilitet: Av de samme grunnene øker den regelmessige og konstante trening av tai chi kroppens styrke og nivå av fysisk ytelse. Å opprettholde god holdning er en viktig del av konstant tai chi-praksis. På denne måten styrker vi ryggen og forbedrer kroppens totale holdning. I tillegg hjelper bevegelsesområdet denne kampsporten også med å forbedre fleksibiliteten..
  • Gunstig for hjertet: Som kondisjonstrening hjelper tai chi å forhindre kroniske tilstander som hjerteproblemer eller ubalanse i blodtrykket..
  • Forbedrer koordinasjonen: Øvelsen hjelper til med å forbedre hånd-øye-koordinasjonen samt koordinering av overkropp og underkropp med de langsomme rytmiske bevegelsene..
  • Du vil lære å puste: Puste er en av tre deler av Tai Chi. Dyp pust som er en del av denne praksisen, hjelper til med å behandle luftveiskomplikasjoner som astma, bronkitt og emfysem..

Jevn rytmiske bevegelser og pust hjelper deg med å distrahere deg fra en travel livsstil.

Koordinering av pusting med bevegelse av øyne og hånd fremmer ro. Dermed blir tai chi presentert som en av de beste fremgangsmåtene for å redusere stress.

Tibetanske øvelser for å jobbe alle musklene på 10 minutter



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.