Rabarbra som naturlig pleier skjoldbruskkjertelen

  • Peter Sherman
  • 0
  • 4687
  • 945

Rabarbra har mange gunstige egenskaper for helsen, inkludert pleie av skjoldbruskkjertelen. I dag vil vi forklare hvordan du kan tilberede og konsumere denne planten for å nyte fordelene..

Skjoldbruskkjertelen er lokalisert i nakkeområdet over krageben, plassert over luftrøret.. Skjoldbruskhormoner deltar i mange prosesser og har innvirkning på nesten hvert kroppsvev.. De er hovedsakelig viktige for vekst, nervøs utvikling, fett og karbohydratmetabolisme, blant andre funksjoner..

Dette er grunnen til at det er viktig å ikke forsømme skjoldbruskhelsen og sjekke tilstanden for eventuelle forandringer i kroppen..

I tillegg kan en svikt i dens anatomiske struktur eller funksjonalitet forårsake flere komplikasjoner som vil påvirke viljen til å takle den daglige rutinen..

Dermed ville plutselige humørsvingninger og vekttap være veldig vanlig blant symptomene på dysfunksjon i denne kjertelen..

Denne kjertelen er virkelig så viktig?

Skjoldbruskkjertelen er grunnleggende for mennesker fordi avhenger ikke bare av produksjonen av hormoner, men også av den psykologiske tilstanden til individet. Når det virkelig er en feiljustering i dette organet, reagerer kroppen med endringer i vekt, humør og til og med anatomiske forandringer som struma.

Hormonene som skjoldbruskkjertelen utskiller regulerer stoffskiftet og griper inn i nervesystemet.. Derfor kan ethvert problem på dette området føre til manglende konsentrasjon, irritabilitet, utmattelse og depresjon som kan påvirke livskvaliteten din..

Les denne artikkelen: 6 Hormoner som forstyrrer eggløsningssyklusen

Varsel mot disse symptomene

Dette er de 6 vanlige advarslene som bør advare deg om å angripe all patologi som påvirker skjoldbruskkjertelen din i tide:

  • Plutselige vektendringer.
  • Intermitterende kramper.
  • Humørsvingninger som ikke har noen konkrete grunner (tretthet, tristhet ...).
  • Tap av hår og negler og endringer i din fargelegging.
  • Føler meg veldig kald eller varm.
  • Endringer i menstruasjonssyklusen.

Sykdommer som påvirker dette organet

  • Hyperthyreoidisme: Skjoldbruskkjertelen produserer for mye skjoldbruskhormon.
  • Hypotyreose: Skjoldbruskkjertelen produserer ikke mengden hormon kroppen trenger.
  • Struma: når en ny kjertelvekst oppstår.
  • kreft.
  • knuter.
  • tyreoiditt.

Men, oppmerksomhet! Diagnosen av disse lidelsene bør stilles av en spesialist, som vil indikere de fysiske undersøkelsene og testene som må utføres for å starte behandlingen..

I noen tilfeller vil en biopsi, terapi, kirurgi eller radioaktiv jodbehandling være nødvendig..

Rabarbra for å behandle skjoldbruskkjertelen

Rabarbra er en plante som ser ut til å ha medisinske egenskaper. Dermed kan forbruket det bidra til å regulere skjoldbruskfunksjonen..

Med den kan du tilberede desserter, bruke som akkompagnement for å tilberede kjøtt og fisk, damp eller bake.

Stilken din og røttene dine De har et høyt innhold av mineraler og vitaminer med rensende, antioksidant og betennelsesdempende funksjon. Det hjelper også til effektivt å bekjempe forstoppelse..

I dette tilfellet vil vi imidlertid snakke om dets mulige egenskaper for å forbedre aktiviteten i skjoldbruskkjertelen..

I tilfelle betennelse eller struma

Rabarbra har en høy konsentrasjon av emodin, et naturlig stoff som kan ha avføringsmiddel og betennelsesdempende effekter. Så hvis du merker en vekst i skjoldbruskkjertelen, konsumere denne planten som en første behandling.

Oppdag: 6 vitaminer som ikke kan gå glipp av kostholdet ditt

Vitaminskilde

Skjoldbruskkjertelen fungerer best med riktig mengde mineraler og vitaminer. Derfor kan inkludering av rabarbra i kostholdet hjelpe kroppen med å få næringsstoffene den trenger for å fungere bedre..

den rabarbra har et viktig næringsinnhold og blant næringsstoffene skiller seg ut:

  • Vitaminer (A, C, K, E og B1, B2, B3, B5 og B9)
  • Mineraler (fosfor, jern, kalsium, magnesium, kobber, selen, sink, kalium og natrium)

rengjøring

Kroppen vår får stadig forskjellige tungmetaller og giftstoffer., produkt av miljøforurensning, dårlige vaner vi opprettholder og visse matvarer. Dette faktum svekker skjoldbruskhelsen og følgelig funksjonen til metabolismen..

For å forhindre at dette skjer, kunne vi således gjøre en naturlig rensing, en rensende og avgiftende prosess. I dette tilfellet, rabarbra fungerer som en naturlig skrubber takket være mengden fiber og avføringsegenskaper den har.

I roten er det et høyt tannininnhold. Disse snerpende stoffene hjelper med å avgifte kroppen av alle frie radikaler og giftstoffer som truer helsen din, samt fungerer som helbredende og betennelsesdempende..

Kan hjelpe med å forhindre kreft i skjoldbruskkjertelen

For å forhindre denne forferdelige sykdommen, takket være rabarbrabas evne til å eliminere frie radikaler, kan redusere skaden de forårsaker på cellevev som kan utløse kreft.

Som vi har sett, er rabarbra et flott alternativ som bør vurderes for å forhindre skader på skjoldbruskkjertelen. Husk å kontrollere helsen til dette organet, fordi livskvaliteten din avhenger så mye av det.!

Hvordan oppdage problemer med skjoldbruskkjertelen i tide



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.