Lær hvordan du desinfiserer og rengjør madrassen. Ta vare på helsen din!

  • Henry Lester
  • 0
  • 3504
  • 670

Har du vurdert å desinfisere og rengjøre madrassen? Kan du forestille deg hvor mange midd som kan leve av det? Mellom hundre tusen og ti millioner, avhengig av alder. Det er en direkte helserisiko. Du kan til og med lide av allergier og søvnløshet uten å vite at det virkelige problemet "sover" hver dag på madrassen din..

Eksperter anbefaler å bytte madrass hvert 10. år, men det vil også avhenge av kvaliteten og hvordan du har det. Imidlertid gjennom hele dens levetid, periodisk rengjøring er viktig å bli kvitt midd. Følgende forklarer hvordan du gjør dette..

Viktigheten av å rengjøre og desinfisere madrassen

Det er mulig at du ved mer enn én anledning har hørt om denne studien som anbefaler "ikke å lage sengen" eller i det minste la den gå i omtrent to timer før du legger den. Vel, denne teorien er bare delvis sant.

Det er viktig å åpne vinduene for å la luften ventilere sengen. Nå, ifølge immunologer, vil to ting skje med dette:

  • Midd vil dø. Men vi må huske at de er leddyr, det vil si at de har et eksoskjelett. Derfor når du dør, huden og det ytre skjelettet vil være på laken, puter og madrasser, være et farefokus for allergiske mennesker.
  • Det er normalt å skifte laken hver uke og derved fornye sengen og faren for midd, men madrassen er den delen av sengen der midd er mest, både levende og død. Derfor er det viktig å desinfisere madrassen minst en gang i måneden..

Effekter av midd på helsen vår

Midd er mikroskopiske araknider. som godt kan gå gjennom stoffet på madrassarkene. Det vil si at selv om du bytter laken regelmessig, kan tilstedeværelsen av støvmidd på madrassen fortsatt være farlig..

  • Det må du vite allergiske reaksjoner kommer fra to fokus: fra avføringene til midd og fra de døde midd. Dette er grunnen til, selv om du lufter sengen, vil skjelettene forbli festet på stoffet og forårsake helseproblemer..
  • Et av de vanligste symptomene på helsen din er allergier., symptomer som starter med vannrike øyne, røde øyne, nysing, astma, hoste, rennende nese, sår hals, blant andre.
  • Å våkne for tungt i øynene er også vanligvis en effekt av støvmidd..
  • Hudproblemer, søvnløshet og hodepine kan også vises.. Hvis madrassen er over 10 år gammel, vil dette være de mest åpenbare effektene på helsen vår..

Kan interessere deg: 4 hjemmelagde triks for å stoppe allergier

Hvordan desinfisere og rengjøre madrassen

Det du trenger for å rengjøre og desinfisere madrassen?

  • Et glass natron (250 gram).
  • 5 dråper eterisk eterisk olje.
  • En plastbeholder med lokk.
  • Et dørslag eller en sil.

Vi bruker natron fordi det lar oss eliminere fuktighet, Deodoriser og fjern alle typer bakterier, skitt og fremfor alt belastende midd. Det er et essensielt, økonomisk og effektivt produkt som hjelper oss med den daglige rengjøringen.

På den annen side, Tea tree eterisk olje er en av de beste naturlige desinfeksjonsmidler. Du kan lett finne det, det er ikke dyrt og brukes til mange bruksområder: forberede rensemidler, rengjøring på badet eller på kjøkkenet. Det lukter fint og vil få madrassen til å lukte fin igjen..

Les også: 5 måter å bruke bakesoda og sitron på ved rengjøring av hus

Slik gjør du det?

Det er veldig enkelt. Det første vi gjør er å ta av arkene og deretter, ta madrassen til et sted der det er sol og nok plass til å flytte og rengjøre det. Helst en balkong eller en terrasse. For å desinfisere madrassen, må du følge disse trinnene:

  • Ta en plastbeholder og sett 250 gram natron i den. Tilsett deretter de 5 dråpene eterisk olje og rør godt for å blande ingrediensene. Perfekt, det er nesten ferdig!
  • Nå med en sil eller dørslag, spre denne blandingen på madrassen. Vi gjør dette først på den ene siden og håper å handle i en time. Så gjør den andre delen og la den fungere i en time også.
  • endelig, støvsug madrassoverflaten for å fjerne alt skitt som fester seg til natron.

Som du kan se, det er et veldig enkelt og ideelt triks å gjøre en gang i måneden. På denne måten får du en dypere og sunnere hvile. Hva med å sette dette ut i livet?

4 fantastiske råd for å ta vare på madrassen din



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.