Vet hvilke matvarer som hjelper med å holde hjernen sunn

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 2416
  • 177

For å holde hjernen sunn er det viktig å spise næringsstoffene den trenger for å kunne gi etter og fungere til sitt fulle potensiale. Det er noen spesifikke matvarer som hjelper til med å styrke hukommelse, konsentrasjon, læring og til og med forbedre humøret..

På denne måten, med et balansert kosthold og et sunt liv, er det mulig å forlenge hjernens levetid og vitalitet, som avtar med årene, samt å forhindre sykdommer som Alzheimers..

Viktigheten av et sunt hjernekosthold

Hjernen kontrollerer noen kroppsfunksjoner gjennom nervesystemet. Av denne grunn er det uunnværlig å ta vare på det og gi det behørig betydning. Over tid, og spesifikt i en alder av 30, går cirka 1000 nevroner tapt per dag. Med dette slites hjernen gradvis bort, og med den fungerer funksjoner som hukommelse.

Det er viktig å nevne at størrelsen på dette orgelet ikke er direkte relatert til dets funksjoner. For eksempel hadde Albert Einstein rundt 1.350 gram mindre hjernemasse enn den gjennomsnittlige personen, men utnyttet den bedre. Selv om en hjerne veier ikke mer enn 1,4 kg, som bare representerer 2% av kroppsvekten, absorberer den omtrent 20% av kroppsenergien vår..

Stiftmatvarene er glukose og oksygen.. I det første tilfellet må blodet ha den nødvendige mengden av stoffet (glukose), mellom 70 og 120 m for 100 ml blod. I tillegg trenger hjernen også fett, siden den representerer 30% av dens konstitusjon. Av denne grunn er det nødvendig å konsumere umettet fett, for eksempel omega 3 og 6, som beskytter og danner hjerneceller. For eksempel, ved å bruke olivenolje eller ved å spise fisk og nøtter, vil det være mindre følelsesmessig og intellektuell stress..

Slik holder du hjernen sunn?

Tretthet og stress kan føre til hukommelsestap, noe som kan føre til at viktige data som datoer og lignende blir glemt.. Hvis dette skjer, er det nødvendig å behandle for hjernen å gjenopprette sin normale funksjon. Dermed kan mat som inneholder omega 3, vitamin B, C og E, og folsyre bli inkludert i kostholdet. I tillegg inkluderer grønnsaker og frukt de essensielle næringsstoffene hjernen trenger for å fungere bra..

Lær: Hjernetreningstriks og hukommelsesforbedring

Et annet viktig poeng er rekkefølgen som maten spises.. For at hjernen skal bli riktig næret, må den først spise protein og til slutt karbohydrater.. Hvis denne sekvensen følges, kan aminosyrer nå hjernen. Imidlertid, hvis karbohydrater konsumeres først, når bare tryptofan når hjernen. Dermed produseres en større mengde serotonin, noe som gir opphav til søvn..

På den annen side er det ikke bare god spising som bidrar til å forbedre hjernekapasiteten, det er også nødvendig å trene og være aktiv. Gå inn i vanen med å lese forskjellige typer, lære nye ferdigheter og språk, spille instrumenter, spille kryssord eller Sudoku, hvis du oppnår dette målet..

Imidlertid, med unntak av apnepasienter, som bør oppsøke lege, er trening også nødvendig siden det har et direkte forhold til nevronale forbindelser.. Dette hjelper til med å bevare den frontale loben i hjernen, en av de viktigste årsakene til aldring og hukommelsestap. Det vil også gi oksygen til hjernen og redusere forekomsten av hukommelsestapforstyrrelser som hjerte- og karsykdommer og diabetes..

Kan interessere deg: Oppdag hjernefordelene ved å lese om natten

Mat som hjelper med å holde hjernen sunn

Det er noen spesifikke matvarer som hjelper til med å gi næringsstoffene som trengs for å holde hjernen sunn.. Som et resultat bidrar de til å forbedre hukommelsen og forhindre sykdommer som Alzheimers. Sjekk dem ut:

Grønn te

I grønn te finnes katekiner, som hjelper til med å forhindre utmattelse i hjernen og forbedre hukommelsen. Det øker også produksjonen av dopamin, en grunnleggende nevrotransmitter for organet. Totalt hjelper med å forhindre hjerneforstyrrelser.

blåbær

Det reduserer oksidasjonen som hjernen naturlig gjennomgår gjennom årene. Som et resultat er det med på å redusere effekten av noen sykdommer, for eksempel senil demens og Alzheimers..

avokado

Det er bra for å opprettholde og kontrollere normal blodstrøm, som er viktig for hjernen. Dette skyldes det faktum at avokado bidrar til enumettet fett..

yoghurt

Hjelper med å forbedre nervefunksjonene takket være kalsiumet den inneholder. Det gir også tyrosin til hjernen, et stoff som bidrar til produksjon av nevrotransmittere som noradrenalin og dopamin..

jordbær

Øker hjernens interne kommunikasjon og reduserer de negative effektene på kontrollsenteret, som blir verre når du blir eldre..

egg

Det forhindrer aldring av hjernen, da de inneholder zeaxanthin og lutein, to av de essensielle naturlige antioksidantene. I tillegg er de en flott kilde til proteiner..

brokkoli

Forbedrer kognitive funksjoner og hjernefunksjon takket være det betydelige vitamin K-innholdet.

spinat

Forbedrer effektiviteten til læring og motoriske aktiviteter i kroppen. Det reduserer også de negative effektene alderdommen har på hjernen..

bjørnebær

Det forhindrer utvikling av degenerative sykdommer og hjelper til med å forhindre oksidasjon i hjernen, da det inneholder et næringsstoff som gir stor fordel for mental helse..

fisk

Inntak av fettsyre og omega 3, som finnes i mange fiskearter, forbedrer den kognitive ytelsen.

Mot mangel på minne

Det er noen spesifikke elementer mot mangelen på minne.. NGO HelpGuide Ideell foreslår følgende:

syrer omega 3

Omega 3-syrer er relatert til kognitive funksjoner. De er “sunne fettstoffer”, som skiller seg fra transfett og mettet fett. Dermed hjelper de mot høyt kolesterol og mot betennelse. Noen matvarer som inneholder dette stoffet er: valnøtter, valnøttolje, linolje, linfrø, sild, kjerringrokk, laks og tunfisk.

Folsyre og vitaminer B (B12 og B6)

De beskytter nevroner ved å eliminere homocystein, en giftig aminosyre som påvirker nerveceller. Vitamin B bidrar til produksjonen av røde blodlegemer som fører oksygen til hjernen. Noen matvarer med vitamin B er: svarte bønner, belgfrukter, soya, sitrus, melon, spinat, bladgrønnsaker, asparges, brokkoli og jordbær..

Betakaroten og antioksidanter som vitamin E og C

Antioksidanter bekjemper frie radikaler som skader celler. I tillegg forbedrer de strømmen av oksygen i hjernen og kroppen. Noen matvarer som har dem er: lever, søtpotet, tomat, sitrus, nøtter og frø, spinat, grønn te, brokkoli og bær.

Kort sagt er det viktig å opprettholde et sunt hjernekost hvis vi skal opprettholde helsen din.. Mat med nødvendige næringsstoffer, trening og hjerneutvikling er de viktigste ingrediensene for å holde orgelet med alderen og forhindre ulykke..

Hovedbilde med tillatelse fra © wikiHow.com

6 Hjernerhelse fiender som du bør eliminere i dag



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.