Jobbe for å leve, ikke leve for å jobbe

  • Peter Douglas
  • 0
  • 3017
  • 328

Vi hører ofte den historien om at vi skulle finne den jobben vi virkelig liker, fordi vi på den måten ikke trenger å jobbe en eneste dag, siden alt ville være morsomt.

Vi vet at noe som dette ikke er lett. For å overleve tvinger mange anledninger folk til å overleve jobbe med noe som strider mot din smak og til og med verdiene dine.

Dette skal imidlertid ikke være slik. Før eller siden vil et fiendtlig miljø som gjør vondt i prinsippene våre til slutt påvirke vår emosjonelle helse. Det vil også påvirke vår fysiske helse, spesielt når vi tilbringer mesteparten av dagen vår der.

Livet er for kort til å få feil jobb.

Derfor bør vi så langt det er mulig utføre aktiviteter som passer talentene våre. I tillegg bør de gi oss dette tilfredshet vi kan finne ved å gjøre noe som gjør at vi føler oss nyttige og godt.

Vi inviterer deg til å reflektere rundt dette..

Tid for jobb og tid for å leve

Hvis du kjenner "teorien om de tre åttene", vet du allerede uten tvil det den ideelle arbeidshverdagen ville være 8 timer. På den måten ville vi ha 8 timers fritid og 8 timer å hvile eller sove.

Vi vet også at denne andelen ikke alltid blir oppfylt. Det er tross alt overtiden og tiden vi bruker på pendling eller på ødelagte arbeidsdager. Denne ekstra tiden gjør at vi noen ganger mister dyrebare timer.

Arbeidspsykologspesialister skiller ofte 3 typer profiler når de står overfor arbeid og de komplekse sammenhengene som omgir dem. Ville være som følger.

  1. De som hater jobben din

I denne første dimensjonen er de menneskene som under alle omstendigheter har kommet til det punktet der de hater sitt arbeid..

Dette kan oppstå når de vises faktorer som dårlig ledelse som ikke verdsetter ansatte og "utnytter" dem eller noen ganger til og med i visse miljøer der konkurransekraften eller presset fra visse kolleger gjør at vi går på jobb med avsky, stress eller litt ubehag..

Vi anbefaler også å lese: Selvtillit, nøkkel til vår lykke

  1. De som gjør det de gjør

Denne delen er utvilsomt det store flertallet av befolkningen. Å jobbe er tross alt en nødvendighet og en forpliktelse. Så vi prøver å gjøre det så godt vi kan..

Imidlertid faller vi inn i en viss resignasjon der man aldri slutter å drømme om et bedre liv eller en lotteripris..

Uten snittende og nesten ødeleggende ubehag som i forrige tilfelle, på grunn av rutine eller til og med manglende motivasjon, mennesker mister sin vitale energi.

Litt etter litt faller vi inn i driften av apati og den kvelende rutinen der stress og angst kan oppstå fordi det ikke er personlig tilfredsstillelse. Fordi det er en intern dissonans.

Sysselsetting er til slutt en virksomhet, ikke noe som definerer oss og gjør at vi føler oss nyttige eller stolte av oss selv. Selv om det er mange individuelle forskjeller, kan mange mennesker ende med depresjon fra disse årsakene..

  1. De som elsker det de gjør

I denne gruppen er de som har funnet et viktig formål som definerer og identifiserer dem. For dem er ikke arbeid en forpliktelse, men deres personlige sans.

Med sitt arbeid fremmer de ikke bare sin egen tilfredshet, men forbedrer også andres livskvalitet..

Mennesker som jobber i det de elsker og som fremfor alt var så heldige å finne en måte eller en kontekst som verdsetter deres evner, arbeid etter yrke.

Ordet yrke kommer fra latin og betyr "et kall som kommer innenfra for å sette stemmen vår til handling." Denne dimensjonen er et aspekt vi alle bør oppdage og finne midler til å realisere den..

Vi anbefaler også å lese: Personer med nattarbeid, 6 kostholdstips

Knowmads, fremtidens arbeidere

I dette stadig skiftende og stadig mer komplekse samfunnet har det kommet en ny profesjonell profil så interessant som den er nyttig. De er kjent som kunnskaper og har følgende egenskaper:

  • Knowmad kan være en ung eller moden person som vet at han eller hun har ferdigheter som kan være til nytte for andre og ønsker å gi dem videre..
  • Den kjente forstå at jobben din må være din lidenskap, men gjør det uavhengig, uten å ha en regelbok eller en sjef over seg selv.
  • Du liker mennesker og kontakter med dem, enten personlig eller gjennom teknologi, der du ofte finner den ideelle måten å utvikle arbeidet ditt på..
  • den knowmad verdsetter din frihet, Det forvandler informasjon til kunnskap og er allsidig. Han lærer kontinuerlig, er rastløs og frykter ikke fiasko, fordi han også anser det som en form for læring..

En interessant tilnærming som mange bøker skriver om og som lærer oss først og fremst hvordan søke nye jobbmuligheter i en sammensatt kontekst hvor det du ønsker er først og fremst å jobbe for å være lykkelig.

Lær hvordan du bretter skjortene dine på rekordtid



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.