Trassende negativ lidelse hos barn Hvordan handle?

  • David Snow
  • 0
  • 4296
  • 227

Kjenner du til utfordrende negativ lidelse hos barn? Du har kanskje ikke hørt om dette, eller det kan være at du leter etter informasjon om barnet ditt lider av dette problemet.. I denne artikkelen detaljerer vi hva det er, og hvordan du skal handle..

Defiant Negative Disorder (TND) er vanligvis diagnostisert i barndommen.. Det er preget av veldig negativ og utfordrende atferd, som navnet antyder.. Barnet er samarbeidsvillig, irritert og opprørt over menneskene rundt ham: foreldrene, jevnaldrende, lærerne osv ...

Trassende negativ barnesykdom: Min sønn har det? 

Denne atferdsforstyrrelsen rammer mellom 1 og 16% av barn i skolealder, mer hos gutter enn jenter. Vi må imidlertid differensiere når symptomer oppstår bekymringsfullt eller som forbigående, for eksempel når barnet er sulten, søvnig eller trøtt.

Dette kan være vanlig når barnet er mellom 2 og 3 år som et forbigående stadium. Vi bør imidlertid være oppmerksom når den utfordrende og motsigende holdningen gjentas oftere. også når det er til hinder for læringsprosessen, klasser eller forhold til jevnaldrende.

Hyppige symptomer 

Vanlige symptomer på utfordrende opposisjonsforstyrrelser hos barn er som følger:

  • Tantrums og sinne.
  • Konstante diskusjoner med mennesker rundt deg.
  • Negativt og spørrende å gjøre med hva voksne forteller deg.
  • Holdning til å forstyrre andre og mottakelighet når andre forstyrrer.
  • Kaldt og respektløst språk.
  • Hevngjerrige holdninger.

Les også: Hvorfor noen barn oppfører seg dårlig i nærvær av sin mor?

Hvordan opptre i møte med utfordrende negativ lidelse hos barn? 

1. Riktig diagnose 

For det første kan disse symptomene også forveksles med andre atferdsforstyrrelser. Så hvis de er konstante, bør vi det gå til legen slik at han kan stille riktig diagnose. Slik kan vi vite hvordan vi skal handle riktig..

I de fleste tilfeller er det foreldre og lærere som oppdager disse egenskapene hos barn. Men, det er nødvendig at a barnepsykiater eller psykisk helsepersonell  rangere dem gjennom historien og noen spesifikke tester.

2. Terapibasert behandling 

På det terapeutiske nivået kan man handle på forskjellige måter. For det første kan barnet delta i individuell psykoterapi. Kognitiv atferdsterapi brukes ofte å forbedre dine sosiale og mellommenneskelige ferdigheter, så vel som å kontrollere dine impulser og følelser.

I tillegg er det også viktig å inkludere hele familien i terapi, spesielt foreldre. Familieterapi kan fremme god kommunikasjon og konfliktløsning. Den presenterer seg også som en emosjonell og praktisk støtte for foreldre, ofte overveldet av situasjonen.

På den annen side har terapi på familienivå også mål om å løse denne lidelsen fra dens årsak. Hun peker for tiden atferdsmønstre som ble lært de første årene av å referere mennesker som en kilde til denne ubalansen. Det forholder seg også til mangel på disiplin, overgrep, traumatiske og stressende situasjoner, eller mangel på familieharmoni, blant andre faktorer..

Sjekk det ut: Kjæledyr: Vet du hvorfor de er så bra for fysisk og mental helse??

3. Medisinering 

Medisinering er ikke den vanlige behandlingen mot utfordrende negativistisk lidelse hos barn, da den også har bivirkninger på helsen. Men, i noen tilfeller kan legen din vurdere denne antipsykotiske behandlingen.

Spesielt når barnet viser aggressiv atferd, hvis det er en betydelig forverring, eller når ingen andre terapeutiske alternativer har ingen resultater. I tillegg, hvis et barns opphold hjemme eller på skolen er en fare.

I noen tilfeller, hvis denne lidelsen er ledsaget av andre atferdsproblemer, kan andre typer medisiner foreskrives. For eksempel, sentralstimulerende midler hvis du lider av ADHD, eller antidepressiva hvis du må takle stadier av depresjon og angst. Målet er å forbedre livskvaliteten din, men de skadelige virkningene av medisiner bør alltid tas med i betraktningen..

Endelig vil både barnet og deres familie og kjære måtte gjøre en stor innsats for kjærlighet og tålmodighet. Denne typen psykiske lidelser forårsaker stor kvalme og fortvilelse i miljøet, samt en konstant følelse av hjelpeløshet. Men med riktig behandling og en positiv holdning, kan denne lidelsen overvinnes..

Barns mindfulness: Læringsmetoder for barn



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.