Attention Deficit Disorder

  • Richard Robertson
  • 0
  • 2568
  • 386

Attention Deficit Disorder or ADHD er en nevrobiologisk lidelse i barndommen. Det rammer mer enn 5% av barn over hele verden. Enda mer er det en hyppigere lidelse hos gutter enn jenter..

I tillegg er det vist at med tidlig diagnose og passende behandling, lidelsen kan ha en positiv utvikling. Vet mer data.

Å kjenne til oppmerksomhetsunderskuddet

årsaker

Nemlig på grunn av kompleksiteten i denne lidelsen kunne ikke identifisere en eneste årsak. I tillegg anses en heterogen endring med flere undertyper som et resultat av kombinasjonene av de forskjellige risikofaktorene som virker sammen..

Selv om jeg ikke vet de eksakte årsakene, Det er identifisert at genetiske og miljømessige faktorer har stor innflytelse på deres utvikling.. Dette er både prenatal, perinatal og postnatal faktor..

dessuten, ADHD har en arvelighet på 76%. Dette betyr at i en gjennomsnittlig populasjon er 76% av faktorene knyttet til lidelsen relatert til gener og resten til ikke-genetiske faktorer..

Endelig er det vist at pårørende til personer med denne nevrologiske lidelsen har en fem ganger større risiko å lide det enn de uten historie.

Du kan være interessert i å lese: Teforbruk produserer epigenetiske endringer hos kvinner for å bekjempe kreft

symptomer

Denne lidelsen har tre kjernesymptomer: oppmerksomhetsunderskudd, hyperaktivitet og impulsivitet. Disse symptomene manifesterer seg i større eller mindre grad avhengig av undertype..

  • på uoppmerksom undertype dominerer oppmerksomhetsunderskudd. Det er det vanligste blant kvinner og har stor innvirkning på det faglige nivået..
  • Imidlertid gutter som lider av impulsiv subtype kan være mer hyperaktiv og aggressiv.
  • Angående den siste undertypen, den kombinerte, er vanligvis den hyppigste av alle. Har innvirkning på totalavkastningen.

For at oppmerksomhetsunderskudd, hyperaktivitet og impulsivitetssymptomer kan assosieres med oppmerksomhetsunderskudd må oppfylle visse betingelser:

  • Må vises før 7 år.
  • Hold i tid i minst 6 måneder.
  • Bør påvirke to eller flere områder i barnets liv.
  • Har en betydelig innvirkning, og reduserer inntekten betydelig.

Hvordan kan det behandles??

Behandling av oppmerksomhetsunderskudd hos barn og unge utføres individuelt i henhold til hver pasient og deres familie. Den har som mål å forbedre symptomene og redusere utbruddet av andre assosierte lidelser, siden det foreløpig ikke er noen kur mot ADHD..

Slik sett hos barn og unge med ADHD med moderat eller alvorlig ringvirkning i hverdagen., kombinert behandling anbefales. Dette inkluderer atferdspsykologisk, farmakologisk behandling og psykopedagogisk intervensjon..

1. Psykologisk behandling

Psykologiske intervensjoner som demonstrerte positive vitenskapelige bevis er basert på prinsippene for kognitiv atferdsterapi. Typen av intervensjoner som blir brukt er for eksempel:

  • Atferdsterapi.
  • Foreldre trening.
  • Kognitiv terapi.
  • Opplæring i sosiale ferdigheter.

2. Psykopedagogisk behandling

Psykopedagogisk intervensjon utgjør en grunnleggende pilar i den kombinerte behandlingen. Dette vil variere fra intervensjoner som har som mål å forbedre barns faglige prestasjoner til de som har som mål å forbedre skolemiljøet..

3. Farmakologisk behandling

Farmakologisk behandling reduserer kjernesymptomene på oppmerksomhetsunderskudd; så vel som mforbedre skoleprestasjoner og barns atferd.

Samtidig, potenserer effekten av psykologiske og psykopedagogiske intervensjoner. Blant de mest brukte medisinene er metylfenidat, som er et sentralstimulerende middel, i motsetning til andre som atomoksetin..

Les mer: Generalisert angstlidelse

Reality of Attention Deficit Disorder

Selv om forekomsten av denne lidelsen er høy, er realiteten at det er stor mangel på kunnskap om den.. I tillegg er det studier utført i Spania som tar sikte på å vurdere graden av kunnskap om ADHD i befolkningen..

På den ene siden, bare 4% av personene som gjennomførte undersøkelsen, visste denne lidelsen. Og på den annen side mente 33% at ADHD skyldtes et uorganisert familie- eller skolemiljø..

Dermed får mangelen på utdanning, informasjon og oppmerksomhet rundt lidelsen direkte konsekvenser for pasienter, deres familier, venner og andre rundt dem. De blir ikke informert, de lider av stigma, ufølsomhet og manglende hensyn til lidelsen..

Hvordan takle grenseløs personlighetsforstyrrelse



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.