10 matvarer som begrenser utviklingen av candida

  • David Cobb
  • 0
  • 3105
  • 134

Gjærinfeksjon eller candidiasis er en veldig vanlig lidelse som oppstår når candida, en type sopp som legger seg i munnen og tarmen, vokser for mye på grunn av endringer i omgivelsene eller en viss stimulans..

Forbruket av medisiner, dårlig kosthold og miljøgifter er noen av faktorene som endrer normal balanse av disse soppene..

Etter å ha utviklet seg i store mengder, kan den passere gjennom tarmveggen og passere direkte inn i blodomløpet, hvor den snart kommer frigjør giftige partikler som driver tarmen og andre problemer.

Selv om dette ofte ikke er et alvorlig problem, er det mest praktisk å behandle det på en riktig måte for å unngå risikoen for store infeksjoner..

Den gode nyheten er at du ikke trenger å bruke aggressive medisiner for å endre gjærvekst og stoppe gjæres spredning..

Ved å legge til noen matvarer med soppdrepende egenskaper i kostholdet, kan vi takle det uten å risikere uønskede bivirkninger..

Oppdag dem!

1. Kokosnøttolje til Candida-behandling

Organisk kokosnøttolje inneholder et stoff med soppdrepende egenskaper. kjent som kaprylsyre.

Forbruk i små doser bekjemper direkte candida og hindrer reproduksjon ved å bore hull i gjærvegger.

Husk å lese: 5 måter å bruke kokosnøttolje på for sunt hår

2. Hvitløk

Hvitløk er verdensomspennende kjent som naturens mest potente antibiotika. Det er et av de beste alternativene for å forstyrre veksten av candida..

Dens svovelforbindelser, spesielt allicin, fungerer som en naturlig antimykotisk. og endre miljøet som gjærene trenger for å spre seg.

3. Eple cider eddik

Organisk eple cider eddik, dvs. en som ikke har blitt raffinert, har sure forbindelser som direkte bekjempe sopp og endrer miljøet de trenger for deres utvikling..

Selv om vitenskapelig bevis fremdeles er nødvendig for denne typen fordeler, det ser ut til å inneholde aktive enzymer som hjelper til med å ødelegge gjær.

4. Sitroner

Sitroner og lime er de mest anbefalte sitrusfruktene for å endre omgivelsene som candida trenger for å vokse..

Dets alkaliske egenskaper reduserer surhetsgraden i fordøyelsessystemet. og i sin tur hemmer veksten av forskjellige typer mikroorganismer.

Det er bemerkelsesverdig at sukkerinnholdet er minimalt, noe som er veldig skadelig for gjær og bakterier.

5. Jordbær og bær

Jordbær og andre røde fruktsorter er et godt valg mot denne infeksjonen, da de inneholder mye C-vitamin og bidrar til å styrke immunforsvaret..

Hver 100 gram av denne frukten får vi opp til 60 mg C-vitamin, i tillegg til A-vitamin, B-vitaminer og essensielle mineraler.

6. Ingefær

Ingefærrot har stoffer som ingefær og shogaoler, hvis betennelsesdempende og soppdrepende funksjon hjelper i behandlingen mot sopp..

Skjønt ikke den kraftigste antimykotiske på denne listen, Det er et utmerket alternativ for å styrke funksjonen til utskillelsesorganer og avgifte kroppen..

Dets aktive forbindelser forbedrer sirkulasjonen, styrker immunforsvaret og forbedrer respons på infeksjonsfremkallende mikroorganismer..

7. Olivenolje

Regnes som et av de beste fettstoffene for helsen, olivenolje er en rik kilde til omega 3-fettsyrer og polyfenoler, to komponenter som styrker kroppens forsvar og bekjemper candida.

8. Kanel

Kanel er et betennelsesdempende og soppdrepende krydder som virker som kaprylsyre i behandlingen av candida..

Dets aktive forbindelser skader gjærceller, forhindrer dem i å spre seg og få dem til å dø.

Forbruket ga gode resultater mot candida, the H. pylori og til og med forskjellige typer parasitter.

9. Vill laks

Villaks er en av de mest verdifulle kildene til omega 3-fettsyrer, noe som gjør den til et godt supplement mot soppinfeksjoner..

Dens betennelsesdempende virkning regulerer cellulær aktivitet i vev og endrer forhold som krever at gjær utvikler seg..

Vil du vite mer? Les: 6 grunner til at det å spise laks forbedrer helsen din

10. Fedd

Nellik inneholder et stoff som kalles eugenol, med betennelsesdempende og soppdrepende effekt..

Både krydder og essensiell olje er nyttige mot candida-infeksjoner., både interne og eksterne.

Som et supplement til forbruket av de siterte matvarene, Du kan også legge til mat som er probiotiske kilder som vanlig yoghurt eller kefir..

De er veldig sunne fordi de styrker forsvaret og hjelper med å repopulere kroppens naturlige mikrobiota..

Vanlige årsaker til tørrhet i skjeden



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.