10 fordeler med å drikke varmt sitronvann om morgenen

  • Richard Robertson
  • 0
  • 4078
  • 852

Oppdag i denne artikkelen fordelene ved å drikke varmt sitronvann gir helsen din.

Sitron er bevist å være en av de beste fruktene for helsen. Dets viktigste fordeler er dens sterke antibiotika, antivirale krefter og immunstimulerende krefter, så vel som bruken av den som hjelpemiddel vekttap på grunn av fordøyelseskraften og rensing av leveren.

Sitroner inneholder mange stoffer, spesielt sitronsyre, kalsium, magnesium, C-vitamin, bioflavonoider, pektin og limonen, som fremmer immunitet og bekjemper infeksjoner..

Her er 10 fordeler med å drikke varmt sitronvann om morgenen.

Hvordan tilberede varmt vann med sitron?

For å tilberede det, bruk renset varmt vann, ikke kok opp. Unngå kaldt vann da kroppen vår trenger mer energi for å behandle kaldt vann enn varmt vann..

Bruk alltid friske, organiske sitroner (hvis mulig), og aldri sylter sitronsaft (aldri!). For å tilberede et glass, klem ½ sitron og drikk tidlig om morgenen, fastende.

Fordelene med å drikke varmt sitronvann

1. Hjelp med fordøyelsen

Sitronsaft bidrar til å eliminere uønskede materialer og giftstoffer fra kroppen. Fordi dens atomsammensetning ligner spytt og saltsyre i fordøyelsessafter, stimulerer den leveren til å produsere galle, en syre som brukes i fordøyelsen..

Sitroner er også rike på mineraler og vitaminer som bidrar til å eliminere giftstoffer i fordøyelseskanalen..

Fordøyelseskvalitetene til sitronsaft er med på å lindre symptomene på fordøyelsesbesvær som mageforbrenning, raping og oppblåsthet..

den American Cancer Society anbefaler varmt sitronvann til kreftpasienter, da det hjelper til med å stimulere avføring.

2. Er et vanndrivende middel og rensemiddel

Sitronsaft hjelper til med å eliminere uønskede materialer delvis fordi det øker vannlating.

Det er derfor, Ved å ta sitronsaft frigjøres giftstoffer raskere, noe som hjelper til med å opprettholde urinveishelsen..

Sitronsyre hjelper på sin side til å maksimere funksjonen til enzymet som stimulerer leveren. Dette hjelper med avgiftning..

3. Stimulerer immunforsvaret

Sitron er rik på vitamin C og er ideell i kampen mot forkjølelse. Den er også rik på kalium, som stimulerer hjernen, nervefunksjonen og kontrollerer blodtrykket..

Askorbinsyre (vitamin C) som finnes i sitroner, har betennelsesdempende effekter og brukes som komplementær støtte for astma og andre luftveissymptomer.

Det forbedrer absorpsjonen av jern i kroppen.. Jern er en grunnleggende del av immunfunksjonen.

Sitroner inneholder også saponiner, som har antimikrobielle egenskaper og bidrar til å redusere mengden slim som produseres av kroppen..

Les også: Hvordan forberede en blåbærinfusjon for å beskytte leveren

4. Balanser pH-nivåer

Sitroner er en av de mest alkaliske matvarene for kroppen. Selvfølgelig er de sure.

Innenfor kroppene våre er de imidlertid alkaliske. Dette er fordi sitronsyre ikke skaper surhet i kroppen når den metaboliseres..

De inneholder både sitronsyre og askorbinsyre, svake syrer som lett metaboliseres i kroppen, slik at det tilstedeværende mineralinnholdet kan alkalisere blodet..

Å drikke sitronvann regelmessig kan bidra til å eliminere total kroppssurhet, inkludert urinsyre i leddene, som er en viktig årsak til smerte og betennelse.

5. Renser huden

C-vitamin-komponenten, så vel som andre antioksidanter, bidrar til å redusere rynker og pletter, og hjelper til med å bekjempe frie radikaler..

C-vitamin er viktig for sunn, strålende hud, fordi dens alkaliske natur dreper noen typer bakterier som er kjent for å forårsake kviser..

Faktisk kan vitamin C påføres direkte på arr eller aldersflekker for å redusere synligheten..

Å drikke varmt vann med sitron eliminerer giftstoffer fra blodet. C-vitamin i sitron forynger huden.

6. Gir energi og forbedrer humøret.

Energien som et menneske mottar fra mat kommer fra matene atomer og molekyler..

Når positivt ladede (mat) ioner kommer inn i fordøyelseskanalen og interagerer med negativt ladede enzymer, produserer de en reaksjon.

Sitron er en av få matvarer som inneholder mer negativt ladede ioner, noe som gir kroppen vår mer energi når den kommer inn i fordøyelseskanalen..

Sitronduft har også energiske egenskaper og forbedrer humøret. Dermed kan aromaen av sitronsaft forbedre humøret og bidra til å tømme sinnet..

Så sitron kan også bidra til å redusere angst og depresjon..

7. Fremmer sårheling

Askorbinsyre (vitamin C), som finnes i sitroner, fremmer sårheling. I tillegg er det et viktig næringsstoff for å opprettholde bein, bindevev og brusk helse..

Som tidligere nevnt, viser vitamin C også betennelsesdempende egenskaper. Det er med andre ord et essensielt næringsstoff for å opprettholde god helse og komme seg fra stress og skade..

8. Forfrisker pusten

I tillegg til friskere pust, hjelper sitroner med å lindre tannpine og gingivitt.

Men husk: sitronsyre kan korrodere tannemaljen. Derfor er det ideelt å pusse tennene før du drikker varmt sitronvann eller venter en betydelig mengde tid på å pusse tennene etter å ha tatt vannet..

Vi kan også skylle munnen med renset vann etter å ha drukket varmt vann med sitron..

9. Fukter lymfesystemet

Å drikke varmt vann med sitron hjelper immunforsvaret ved å hydrere og fylle på igjen tapte kroppsvæsker..

Når kroppen vår er fratatt vann, kan vi oppleve bivirkninger inkludert: tretthet, treghet, redusert immunfunksjon, forstoppelse, mangel på energi, lavt blodtrykk, søvnløshet etc..

10. Hjelper deg med å gå ned i vekt

Sitron er rik på pektinfiber, noe som bidrar til moderat overspising.. Studier viser at folk som holder seg til et mer alkalisk kosthold har en tendens til å gå ned i vekt raskere.

Lavendellimonade for hodepine og angst



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.