10 store fordeler med rødvin du ikke visste

  • Thomas Davis
  • 0
  • 4774
  • 768

Drikk et glass rødvin hver dag kan gjøre det veldig bra for helsen vår. Imidlertid er det viktig å alltid konsumere i moderasjon og balanse..

Et lite glass om dagen med denne naturgaven som smaker godt å følge måltidene, kan være nok til å synlig forbedre trivselen din.. Vi vil forklare nedenfor hvorfor.

Rødvin og dens egenskaper

1. En alliert i vekttap

Visste du at vin kan hjelpe deg å gå ned i vekt? Dette er fordi det inneholder en veldig spesiell egenskap: et gen som forhindrer dannelse av nye fettceller. Som om det ikke var nok, stimulerer det også eksisterende ved å rense dem og gradvis eliminere dem..

Oppdag: 10 fettforbrenningsmat

For å demonstrere dette, Massachusetts Institute of Technology (MIT) gjennomført flere studier og publiserte resultatene i forskjellige kilder. For at denne effekten skal gjenspeiles i silhuetten vår, er det imidlertid nødvendig å drikke opptil en kopp om dagen.

Resultatene vil tydeligvis være mer synlige hvis vinen er kombinert med et balansert og fettfritt kosthold..

2. Forbedrer hjernens ytelse

Det er mange studier som viser at det å drikke vin i en balansert og moderat, men konstant, forhindrer demens og degenerative sykdommer i hjernen.

Vin reduserer også betennelse, forhindrer herding av arteriene og hemmer koagulering ved å forbedre blodstrømmen. Det er fantastisk!

3. Behandler tannkjøttinfeksjoner

Hvis tannkjøttet blør ofte, ta et glass rødvin under måltidene..

Det er forbindelser til stede i druer som, når de er fermentert i vin, har fordelen av å unngå fremvekst av kariesbundne bakterier, foruten å være veldig effektiv mot gingivitt og til og med sår hals.

4. Bekjemp tretthet

Nysgjerrig, nei? Forskningen dukket opp på FASEB-tidsskriftet og det er nettopp resveratrol til stede i druer som forbedrer situasjonen vår på de dagene vi er mest listløse eller trette. Verdt et forsøk.

5. Øker endorfiner

Husk alltid å drikke vin med måte. Forbruket ditt frigjør endorfiner i kroppen, forårsaker avslapning og gjør øyeblikkene morsommere.

Denne studien ble utført ved University of California, USA. Kombinert med visse ingredienser, forbedrer vin også smaken på rettene..

6. Renser smaken

Å drikke rødvin ved måltider gjør at smaken på maten blir mer intens oppfattet takket være dens snerpende egenskaper..

Vin reduserer smaken på fett. Derfor er det godt å ta det etter å ha spist kjøtt, da det gir en følelse av "rensing" i munnen. En ekstra fordel for å ha et glass vin under måltidene.

7. Bra for å senke kolesterolet

Rødvin er rik på polyfenoler, en av dem er resveratrol, et kjemisk stoff rik på antioksidanter som ifølge Mayo Clinic hjelper med å ta vare på blodkar, da det forhindrer dannelse av koagulater og reduserer såkalt “dårlig” kolesterol..

8. Utmerket for hjertehelse

I tillegg til polyfenolene vi nevnte tidligere, er rødvin rik på vitamin E, som hjelper med å tømme blod, forhindrer blodpropp og beskytter blodkarvev.

På den måten kan et enkelt glass rødvin forbedre kardiovaskulær helse..

Vi anbefaler å lese: Hvordan ta vare på arteriell helse: 6 sunne vaner

9. Reduserer kreftrisikoen

Rødvin er en stor antioksidant og kan blokkere for eksempel veksten av celler som er ansvarlige for brystkreft eller lunge.

En av de beste egenskapene er nettopp handlingen som resveratrol utøver for å forhindre østrogen fra å forårsake kreftfremkallende problemer hos kvinner..

10. Bekjemp urininfeksjoner

Takket være antioksidant og snerpende egenskaper kan vin forhindre bakterier i å feste seg til blæren eller nyrene og Det optimaliserer også filtrering og rensing av disse organene.. 

Bare en kopp om dagen vil dra nytte av disse viktige fordelene. Du vil savne denne muligheten?

8 Vinmyter vi fortsetter å tro



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.