4 øvelser for å styrke lungehelsen

  • David Snow
  • 0
  • 2548
  • 557

Menneskekroppen trenger oksygen for å leve; Det er derfor viktig å holde luftveiene i utmerket tilstand. Styrking av lungehelsen krever litt omsorg og trening som øker lungekapasiteten..

Ved å trene, aktiverer hjertet og lungene. Lungene oksygenerer kroppen, gir energi og eliminerer karbondioksid.. På den annen side er hjertet ansvarlig for å pumpe oksygen til musklene som er involvert i treningen. Slik renser kroppen seg og holder den full av energi..

Men hvordan er det mulig å styrke lungehelsen? Enkelt: puste. De fleste øvelser som bidrar til lungehelse krever riktig og intens pust. Disse øvelsene vil ikke bare hjelpe mennesker som har pustevansker, men også de som er ved god helse..

Øvelser som hjelper til med å styrke lungehelsen

1. Puste ved mellomgulvet

Måten å puste skikkelig på er ved å bruke mellomgulvet., dermed ekspanderer lungene og fylles enda mer med oksygen. Ikke alle behersker denne pustetypen, men med trening kan den oppnås. Bare fokuser.

Slik gjør du det?

  • Slapp først av overkroppen og legg en hånd over magen..
  • Pust deretter dypt gjennom nesen og få magen til å blåse opp, fjern deretter luften så sakte som mulig.
  • Hvis abdomen trekker seg ut ved pust, puster den riktig.
  • Gjenta øvelsen 5 ganger og hvile mellom hver repetisjon. Forsøk å gjøre det så mange ganger om dagen slik at kroppen blir vant til å puste skikkelig..

Oppdag også: Aerobic og deres mentale fordeler og kroppsfordeler

2. Aerobe øvelser

Gjør aerobe øvelser som trav, turgåing, jogging eller dans. På denne måten, vil føre til at hjerterytmen din øker og derfor trenger mer oksygen. 

Når kroppen gjennomgår denne typen aktivitet, krever den mer oksygen, så den må kontrollere pusten og ta inn all den luften den trenger. Dette fører til at lungekapasiteten din øker..

Intervalløvelser er veldig bra for å styrke lungehelsen., på grunn av kravskravet de har. Kroppen varierer oksygenbehov i henhold til intensiteten på treningen. Så du bør ta kontroll over pusten for å fortsette å bevege deg.

Slik gjør du det?

  • En enkel intervalløvelse er trav i 4 minutter og løper i 1.
  • Det er mulig å variere øvelsen for å gå raskt, hvis du ikke har så mye motstand for å løpe i et minutt.

Det viktige er at du alltid holder deg lenger med lavere intensitet og mindre tid når du øker hastigheten. dessuten, Denne typen trening hjelper også med å forbrenne fett..

3. Blås så lenge som mulig

En annen øvelse som bidrar til lungehelsen er å blåse så lenge du kan. Du kan øve på flere måter, en av dem er å blåse en ballong. Det er også en annen veldig morsom en som kan bruke en papirstrimmel.

Slik gjør du det?

  • Ta først et stykke papir og legg det på spissen av nesen.
  • Så inhalerer og blåser så lenge du kan for å holde stripen i lufta..
  • Øv ofte slik at du kan holde papirstrimlen i lufta mye lenger.

Ikke gå glipp av det: De beste yogastillingen for nybegynnere

4. Yoga er med på å styrke lungehelsen

Yoga er også en veldig gunstig øvelse for lungehelse. dette hjelper til med å kontrollere pusten ved å harmonisere kropp og sinn.

Slik gjør du det?

Utover fysisk yoga, praksis pranayama, som er den grunnleggende pusteteknikken i yoga. Denne modaliteten lærer å puste og utvikle lungekapasitet som gir mer motstand i fysiske aktiviteter..

  • Du bør ta lange, dype åndedrag og puste ut sakte..
  • Den ideelle holdningen eller asana for å gjøre pranayamas er lotus holdning. Det krever å sitte med ryggraden rett slik at luften lettere kan strømme..

Å lære å puste riktig og bevisst vil bidra til å styrke lungene. Kroppen din er designet for å motta så mye oksygen som mulig og dermed være mer effektiv..

Hvis du føler at du noen ganger får kortpustethet eller trenger å puste bedre, ta et lite ekstra pust og ta kontroll over pusten..




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.