5 matvarer som kommer minne

  • Henry Lester
  • 0
  • 2290
  • 156

Minne er det som gir mening til livene våre. Takket være det kan vi utføre utallige aktiviteter og jobber som ellers ville vært veldig vanskelige. Vi holder også minner fra livene våre, som innebærer opplevelser av alle slag. I dag skal vi snakke om mat som er til fordel for hukommelsen.

Det er viktig å vite det er det mat som hjelper oss å holde hukommelsen vår i god stand. Lær mer nedenfor.

1. Matvarer som er til fordel for minnet: blåbær

Blåbær er en av fruktene av mote. Siden mange år har dette produktet blitt veldig populært takket være dets egenskaper og fordeler..

I dette tilfellet hjelper blåbær med hukommelsen på grunn av et stoff som kalles antocyanin, som ikke er noe annet enn pigmentet som er ansvarlig for fruktens karakteristiske farge. Denne forbindelsen reduserer også hjernedegenerasjon..

Dermed favoriserer blåbæret de kognitive prosessene som griper inn i minnets funksjon. I tillegg er denne frukten også til stor hjelp i å forebygge sykdommer som Alzheimers eller senil demens..

2. Matvarer som gagner hukommelsen: eple

Eplet er en frukt med veldig nyttige egenskaper for å holde hukommelsen i god stand..

Dette er takket være det høye innholdet av quercetin, en antioksidant som bremser og forhindrer degenerative prosesser som påvirker hukommelsen vår, enten de er patologiske prosesser eller de som stammer fra normal aldring..

Denne forbindelsen finnes spesielt i epleskall, selv om den også finnes i masse.

derfor, apple oppfordrer celler til å etablere og opprettholde hjernens synapser på bedre nivåer, noe som med andre ord betyr å ha et skarpere minne.

3. Matvarer som gagner hukommelsen: spinat

Uten tvil er spinat et av de mest populære produktene når det gjelder å forbedre hukommelsen. Evnen til å hjelpe hukommelsen og hjernen generelt er velkjent.

Les også: 5 spinatoppskrifter som du kan inkludere i kostholdet

Spinat inneholder lutein, et kjemikalie som beskytter hjerneceller mot degenerative prosesser..

Den inneholder også en god mengde folsyre, som er veldig bra for å behandle informasjon raskere og forbedre mental ytelse. Og hvis det ikke var nok, er også jerninnholdet ditt betydelig..

4. Matvarer som gagner hukommelsen: selleri

Selleri er en av matvarene som kan være til nytte for hukommelsen vår, og derfor bør vi få mest mulig ut av det. Den inneholder viktige mengder av et stoff som kalles luteolin..

Dette stoffet reduserer de negative effektene av aldringsprosessen og reduserer produksjonen og frigjøringen av molekyler som forårsaker hjernebetennelse og dermed hukommelsestap..

Faktisk, selleri kan også være til stor hjelp for å forhindre migrenehodepine.

5. Matvarer som gagner hukommelsen: fisk

Visse typer fisk hjelper oss med å holde minnet i god stand. Blant de beste vi kan nevne tunfisk, laks, ørret eller sardiner.

Møt: De fantastiske helsemessige fordelene ved å spise laks

Som vi vet inneholder disse fiskene (spesielt laks) store mengder omega 3-fettsyrer, som er veldig bra for kroppen vår generelt..

Spesifikt har denne typen fettsyrer en positiv effekt på nervesystemet. I tillegg inneholder disse fiskene ofte jod, et sentralt element i riktig funksjon av hukommelse og kognitive prosesser..

5 øvelser for å forbedre hukommelsen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.