5 hormonell regulatorisk mat

  • David Cobb
  • 0
  • 3639
  • 142

Visste du at noen matvarer fungerer som naturlige hormonregulatorer? Mange kvinner lider av hormonrelaterte ubalanser som hovedsakelig påvirker deres menstruasjonssyklus og ikke vet hvordan de skal takle det..

Her er 5 matvarer som kan inkluderes i kostholdet ditt for å hjelpe deg med å regulere disse hormonelle lidelsene, og gi mange andre ernæringsmessige fordeler..

Hva du skal inkludere i kostholdet

Hormonelle regulatorer: fig

Denne deilige frukten regulerer hormonelle prosesser, uregelmessigheter i livmoren og menstruasjonssykluser. Derfor anbefales det også å konsumere det vanligvis i overgangsalderen..

Bladene inneholder også mange kvinnelige hormoner, slik at infusjon kan tilberedes i tilfelle for eksempel polycystiske eggstokker..

Fiken kan spises fersk, i vitaminer og kombineres med yoghurt eller andre desserter. Vi kan også spise dem tørre, og de faller veldig bra midt på morgenen eller på ettermiddagssnacks..

En stor egenskap med fiken er at de er de mest fiberholdige fruktene, så å spise dem er det gunstig for fordøyelsessystemet og for mennesker som lider av forstoppelse. 

Personer som lider av overvekt bør ikke spise mer enn 3 fiken om dagen, og bør helst gjøre det om morgenen..

Hormonelle regulatorer: båre

Maca inneholder protein, essensielle aminosyrer, karbohydrater, fiber, vitaminer (B1, B2, B6 ...), mineraler som jern, kalsium, fosfor, kalium, natrium og sink..

Blant andre eiendommer, maca er en hormonell regulator på alle nivåer (hypofyse og hypothalamus). Lindrer problemer med en kvinnes menstruasjonssyklus (dysmenoré eller menstruasjonssmerter, ubehag under menstruasjon, ubehag i overgangsalderen, etc.).

Det forbedrer også noen tilfeller av infertilitet og libido problemer hos menn og kvinner..

Slik forbruker båren? Vi kan konsumere det i tablett- eller pulverform. Det anbefales å starte med en mindre mengde og gradvis øke, da det er veldig energisk.

Vedlikeholdsdosen er 3 g per dag (omtrent ett nivå av forsøpling), men opptil 9 g per dag kan tas. Kan konsumeres blandet med juice..

Selv om noen av fordelene kan bli lagt merke til raskt, hvis vi ønsker dypere effekter som hormonregulering, Det anbefales å ta det i minst tre måneder. og følg deretter behandlingen sammen med en spesialist.

Vær oppmerksom på at båre gir langvarige effekter, selv etter at bruken er avsluttet..

Hormonelle regulatorer: ølgjær

Bryggergjær er rik på sink, et mineral som fungerer som en naturlig hormonregulator, og i tillegg favoriserer syntesen av forskjellige hormoner: skjoldbrusk, progesteron og testosteron. 

Bryggergjær kan konsumeres av alle, men det anbefales for tenåringer som lider av kviser, nettopp på grunn av den hormonelle komponenten, og også fordi den har mange gunstige egenskaper for huden..

Oppdag: 2 måter å bruke ølgjær på for å bekjempe hårtap

I tillegg er bryggergjær et utmerket naturlig tilskudd da den har mange andre egenskaper..

Den er rik på proteiner og essensielle aminosyrer., har et høyt jerninnhold, B-vitaminer, krom, folsyre og mange andre mineraler.

Dens komplette ernæringsverdier gjør ølgjær en god feilsøking og toning, Så det er ideelt for stadier av vekst, graviditet, fødsel og amming, for idrettsutøvere, etter kirurgi, etc..

Gjær kan konsumeres i pulver, blandet med juice eller yoghurt, eller til og med i tablettform hvis du ikke liker den litt bitre smaken..

Noen merker markedsfører den uten den bitre smaken for å myke opp smaken. Ved inntak av mat vil næringsinnsamling bli bedre.

Hormonelle regulatorer: Ringblomst

Denne blomsten som vokser spontant i oransje og gule åker og enger er en utmerket regulator for alle typer gynekologiske problemer (smertefulle perioder, ubesvarte perioder, etc.) i tillegg til å bli brukt til hudproblemer.

Selv om deres mest kjente måte å konsumere på er infusjon eller aktuell krem, kan blomsterblader også konsumeres direkte, og gi et fint preg av farger til enhver type rett, som salater eller desserter..

Les også: Bekjemp åreknuter med denne olivenolje- og kalendula-behandlingen

Hormonelle regulatorer: salvie

Denne deilige aromatiske planten er en av de mest kjente i kategorien hormonregulator på grunn av sin østrogeninnhold. Det er også siden antikken anerkjent for sine afrodisiakumsegenskaper..

Det er hun anbefalt i tilfeller av overdreven menstruasjon og i overgangsalderen, og har også humørforbedrende egenskaper,nettopp når du er berørt av hormonelle problemer.

Sage kan konsumeres som en infusjon eller et ekstrakt, men her presenterer vi det som mat, slik at vi kan bruke de friske bladene til å krydre oppvasken takket være den aromatiske smaken, og til og med kan stekes og konsumeres som chips. også kan vi bruke den i juice med annen frukt og grønnsaker.

Hvordan regulere hormoner gjennom trening



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.