5 Årsaker til vaginal kløe du ikke bør ignorere

  • Richard Robertson
  • 0
  • 1134
  • 231

De fleste kvinner opplever, minst en gang i livet, en ubehagelig følelse av irritasjon og kløe i det intime området som varer i flere dager. Imidlertid er det mange som ikke vet hva som er hovedårsakene til kløe i skjeden..

Det er et symptom relatert til infeksjoner og gynekologiske sykdommer som, selv om det sjelden er alvorlige, krever oppmerksomhet og omsorg..

Selv om det vises sporadisk og ikke alltid krever medisinsk behandling, det bør overvåkes for å avgjøre om du kan ha andre komplikasjoner..

Av denne grunn er det viktig å vite hva årsakene deres er, og når det er best å gå til gynekologen for å starte riktig behandling..

Husk at mange ikke er klar over hva som forårsaker det, i neste rom ønsker vi å dele i detalj fem av hovedårsakene til kløe i skjeden. Kjenner dem!

Mulige årsaker til vaginal kløe

1. Vulvitis eller vulvairritasjon

Vulvitis, eller vulvairritasjon, er den vanligste årsaken til vaginal kløe.. Det er forårsaket av endringer i pH i området på grunn av bruk av irriterende produkter som såper og geler..

Huden i dette området er veldig følsom og har en tendens til å endre seg når det er ytre midler som endrer aktiviteten til de sunne bakteriene som beskytter den..

På grunn av dette, utvikler seg også når undertøyet blir vått, eller vi skiftet ikke de svette gymtøyene med en gang.

tips

  • For å kontrollere kløe, skyll utsiden av skjeden med en løsning av eplecidereddik og varmt vann..
  • Slutt å bruke irriterende produkter og erstatt dem med naturlige.

2. Sårinfeksjoner

Vaginalområdet er en del utsatt for overvekst av sopp eller gjær som f.eks Candida Albicans. Disse mikroorganismer, som normalt bebor området, kan vokse for mye på grunn av en endring i vaginal flora.

Denne typen infeksjoner kan være ledsaget av tykk og rikelig utflod fra skjeden, brennende vannlating og en sterk lukt som lett blir lagt merke til..

Begynnelsen er relatert til bruk av irriterende stoffer, brå hormonelle forandringer og noen ernæringsmessige mangler..

tips

  • Øk probiotisk forbruk for å fremme pH-regulering av vaginal flora.
  • Lag et sitzbad med et tea tree-eterisk oljeløsning.

3. Hudsykdommer

Hudtilstander som psoriasis og eksem kan være årsaken til at det intime området klør. Selv om det er sjeldnere enn infeksjoner, rammer vanligvis de som har en historie med sykdommen.

De involverer vanligvis andre områder av kroppen, for eksempel i ansiktet eller i hodebunnen, og manifesterer seg med rødhet, utslett og irritasjon..

For å behandle dem er det viktig å konsultere en gynekolog siden spesiell behandling er nødvendig for å redusere slike symptomer i vaginalområdet.

tips

  • Påfør en mild fuktighetskrem for å redusere psoriasis i skjeden..
  • Bruk lavmotstandskortikosteroider under medisinsk tilsyn..

4. Seksuelt overførbare sykdommer

Mange frykter at årsaken til vaginal kløe er en seksuelt overført sykdom (STD). Men, Det skal ikke ignoreres at de også kan være ansvarlige.

Selv om det ikke er like vanlig, er det ikke en dårlig idé å be om en legeundersøkelse når du av en eller annen grunn er mistenkt.

Det meste av tiden er sykdommer i denne kategorien asymptomatiske. i sine tidlige stadier. Av denne grunn er det viktig å handle raskt på ethvert signal.

tips

  • Be om medisinsk kontroll hvis du har andre symptomer, for eksempel overdreven vaginal utflod, vulgal irritasjon og rødlige vorter..
  • Jo raskere du oppdager disse forholdene, jo mer sannsynlig er det at du får en tidlig diagnose..

5. Metoder for fjerning av hår

Det er for tiden mange hårfjerningsmetoder for å fjerne uønsket hår som vises på denne delen av kroppen. Men, På grunn av hudfølsomhet er allergiske reaksjoner vanlige.

Påføring av depilatoriske kremer, voks og lignende produkter kan være aggressiv. Du kan også få bivirkninger fra barbering med maskiner og kniver..

tips

  • Bruk avfettende lotion til bikiniområdet. De er allergivennlige og forhindrer hudirritasjon..
  • Unngå å gjenbruke høvel og høvel.
  • Når du fjerner hår, må du huske å fukte huden.

Føler du en irriterende kløe i skjedeområdet ditt? Er symptomet tilbakevendende? Hvis du tror det er tilstrekkelige grunner til å oppsøke gynekologen din, be om en sjekk så snart som mulig.

Hvordan regulere intim pH med 5 hjemmemedisiner



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.