5 Viktige råd for å miste vekt og ikke få den tilbake

  • David Cobb
  • 0
  • 4238
  • 504

Å miste vekt går utover det fysiske aspektet, fordi det er vist at folk trenger å balansere kroppen slik at de kan ha god helse og forhindre sykdom.

I en verden så underfed og stillesittende som vi lever, tusenvis av mennesker må kjempe dag etter dag mot overvekt og overvekt, forhold som allerede er ansett som sykdommer på grunn av risikoen de bærer.

Å forbrenne fett og gå ned i vekt er ikke noe du kan gjøre over natten, og det krever mye krefter og engasjement for å nå disse målene..

I tillegg til å eliminere matvarene som hindrer oss i å miste vekt, Det er viktig å ta i bruk en treningsrutine og andre gode vaner., da de spiller en viktig rolle i ikke bare å miste de ekstra kiloene, men få dem tilbake.

Dette målet er hva mange ønsker å oppnå, men få kan opprettholde i det lange løp. Så i dag vil vi dele disse fem tipsene som kan hjelpe oss med å opprettholde idealvekten for alltid..

1. Kontroller karbohydratinntaket for å gå ned i vekt

Karbohydrater finnes i mer eller mindre grad i nesten all mat., og det er viktig å moderere inntaket ditt for å gå ned i vekt.

En måte å konsumere bare en minimal mengde på er ved å bruke glykemisk indeks (GI) tabeller., noe som gjør det lettere å velge sunne matvarer, noe som bidrar til å redusere ansamlingen av fett i kroppen.

På den annen side hjelper bruk av disse elementene også til å variere maten, for å unngå kjedsomheten ved å alltid spise den samme tingen..

2. Ikke gjør "mirakel" dietter

Gå ned i vekt i løpet av dager? Det kan til og med være mulig, men med mye lidelse og krefter. Problemet er det De populære "mirakeldiettene" bærer mange risikoer og gir i de fleste tilfeller bare midlertidige resultater..

Denne typen spiseplan kan forårsake den berømte rebound-effekten ved å ikke oppfylle ernæringskravene som kroppen trenger for å fungere smidig..

Dermed er de etablerte diettdagene over, Det er sannsynlig at angstfølelsen dominerer, noe som får oss til å spise mange kalorier igjen og gå opp i vekt igjen..

Av denne grunn, Det beste alternativet er å gå ned i vekt tålmodig ved å innta et balansert og sunt kosthold som. for eksempel middelhavsdietten.

Vi anbefaler å lese: Vekttap med middelhavsdietten

3. Spis mer sunt fett

Mange tror at for å oppnå målet om å gå ned i vekt, er det nødvendig å eliminere fett fra kostholdet på grunn av det høye antallet kalorier de vanligvis inneholder..

Les også: 7 gode matvarer for å forbrenne magefett

Det er imidlertid viktig å vite det Akkurat som det er usunt fett som mettet og transfett, er det også essensielle fettsyrer som kroppen trenger til en viss grad slik at det kan fungere perfekt.

Dermed er det best å eliminere rødt kjøtt, pølser, søtsaker og all mat rik på mettet fett som "beruset kroppen" fra kostholdet..

På sin plass, Det anbefales å inkludere omega 3-fettsyrer i kostholdet., til stede i matvarer som olivenolje, blå fisk og frø.

4. Tren hver dag

Har du ikke tid til å gå på treningsstudio? Bare vet at dette er ingen unnskyldning for ikke å trene hver dag, siden du bare må gå i 30 minutter, eller velge en annen type aktivitet du ønsker, for å få fordelene med denne gode vanen..

Fysisk aktivitet forbedrer hjerterytmen, fremskynder stoffskiftet, og er den mest effektive måten å redusere kroppsfettet mens du får muskelmasse..

5. Spis en god frokost

Ruset vi gjør ting om morgenen, latskapen med å lage mat så tidlig og mange andre grunner kan være den perfekte unnskyldningen for ikke å spise sunn frokost..

Det få vet er det dette måltidet er sannsynligvis det viktigste, slik at vi kan ha en sunn vekt og en bedre fysisk ytelse gjennom dagen..

Så det er avgjørende å bryte den forferdelige vanen med å bare ta en kopp kaffe eller te, og gi deg selv tid til å tilberede og nyte en full frokost..

Helst bør dette første måltidet omfatte:

  • kalorier: mellom 20% og 25% av det totale daglige inntaket
  • karbohydrat: mellom 50% og 60% av totale frokostkalorier.
  • proteiner: produkter av høy kvalitet som meieri, egg eller noe magert kjøtt.
  • fett: de skal utgjøre 25% av den totale frokostkalorien og kan komme fra korn, meieri eller egg.
  • Vitaminer og mineraler: til stede i store mengder i frukt og grønnsaker, som kan spises i sin naturlige form eller juice.
Vitenskapelig mening om vekttap dietter



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.