5 tips for å hjelpe forstoppelse

  • David Snow
  • 0
  • 3650
  • 18

Forstoppelse er et symptom på redusert frekvens av avføring, vanligvis på grunn av det faktum at vi bruker mindre vann enn normalt..

I noen tilfeller kan visse medisiner også utløse problemet. I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du raskt kan lindre forstoppelse ved å bruke noen naturlige alternativer og ingredienser som er tilgjengelige nesten hvor som helst i verden..

Fremgangsmåte mot forstoppelse

1. Drikk vann

Drikk to til fire glass varmt vann når du opplever forstoppelse. Hvis du har hatt forkjølelse i flere dager, drikk rent vann hver morgen når du står opp.

Det anbefales generelt å drikke minst 10 glass varmt vann hver dag.. Vann er en av de beste væskene for å rense avfallet og giftstoffene i kroppen vår..

Andre drikker, som juice og brus, har ingen sammenlignbar effekt som vann, uansett hvor naturlige eller sunne de kan virke, da de har en tendens til å inneholde for mye sukker, noe som faktisk kan gjøre forstoppelse verre..

2. Spis frukt og grønnsaker

Spis frukt, grønnsaker og annen fiberrik mat for å øke det daglige fiberinntaket. Forbruk minst 24 til 38 gram fiber om dagen..

Forstoppelse er et resultat av for høyt forbruk av fett, raffinert sukker og meieriprodukter..

Vurder å ta et fibertilskudd, selv om du tror du er i stand til å konsumere all fiberen kroppen trenger i dine daglige måltider..

Kostholdsfibre kan ikke inntas av enzymene i menneskekroppen, så den blir ikke absorbert i blodomløpet. Det er derfor fiberen forblir i tykktarmen der den absorberer vann og myker avføringen.

Møt: Fantastisk rengjøringsdiett for å rense tykktarmen

Noen fiberrike matvarer er bringebær, pærer og epler, fullkornspasta (kokt), bygg (kokt) og kli, kikerter (kokt), bønner, linser, artisjokk, erter (kokt) og brokkoli..

3. Kaffe kan hjelpe

Mange anser kaffe som en rask løsning for forstoppelse. Det er fordi koffeinet i drikken kan stimulere musklene i fordøyelsessystemet og forårsake avføring..

På den annen side, Kaffe er også vanndrivende, noe som betyr at den reduserer fuktigheten i avføring, noe som gjør dem vanskeligere å utvise.

Leger anbefaler å unngå vanndrivende midler som kaffe, alkohol, cola og te (koffein), og det er derfor

4. Spis plommer

Spis fire plommer eller drikk to glass plommesaft. Denne frukten er spesielt rik på fiber og inneholder sorbitol, et sukker som hjelper med å myke avføring og lindre forstoppelse..

Sorbitol er et mildt kolonstimulerende middel som bidrar til å redusere avføringstid for avføring og dermed redusere risikoen for forstoppelse..

Hvis den rynkete strukturen eller den unike smaken på plommen ikke passer deg, kan juice være et mer akseptabelt alternativ..

Effekten kan komme om noen timer, så det er viktig å drikke det første glasset og observere resultatet før du prøver en annen, ellers risikerer du diaré..

Les også: 5 Naturlig tilførte infusjoner for å kutte diaré

Anta at svisken har 14,7 g sorbitol hver 100 g, mens plommesaft har 6,1 g stoff for hver 100 g.

med andre ord, må du drikke mer plommesaft for å få de samme fordelene som ren plomme tilbyr.

5. Øv øvelser

Om mulig, unngå å sitte i mer enn 10 minutter og hold kroppen i bevegelse.

Moderat trening er bedre, og selv en 30-minutters spasertur vil hjelpe deg å fremme sunne avføring..

Menyer som vil lindre forstoppelse Du vil like



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.