5 endringer under graviditet du ikke visste

  • Peter Douglas
  • 0
  • 3962
  • 695

Når du er gravid, er det en skikkelig røre i kroppen din, i tankene og i livet ditt.. Nyheten om babyens ankomst forandrer alt og gjør vår konsoliderte tenkning og levende liv. Du vil oppleve mange forandringer under graviditet, og du må være klar over dette..

Hormonene som er ansvarlige for endringer kroppen din vil gjennomgå for å føde babyen din, vil også forstyrre din måte å være på og din livssyn. Hvis du trodde du følte deg ekstremt følsom på PMS eller eggløsningsdager, er denne følelsen uovertruffen av det emosjonelle utbruddet som følger av graviditet..

Hvis du er gravid: gjør deg klar!

Det handler ikke bare om vektøkning, kvalme og svimmelhet eller overfølsomhet for smak og lukt.. Hormoner er ansvarlige for å regulere og sikre at graviditet utvikler seg normalt: det befruktede egget er godt implantert, embryoet dannes og blir et foster før det blir baby.

Samtidig påvirker hormoner endringer under graviditet i en kvinnes humør. Nevrotransmitterne i hjernen endres fordi de ikke fikk disse hormonnivåene før graviditet..

Disse emosjonelle opp- og nedturene er en del av forberedelsene til morsrollen. Den gravide kvinnens kropp forbereder kvinnens sinn til å akseptere at livet har forandret seg for alltid: nå er vi mødre, og morsrollen vil bli en del av vår nye eksistens.

1. Plutselige humørsvingninger

En far sa til sin gravide kone: "Hvis du får det til med perioden, kan du tenke deg hvordan det blir med graviditeten din.". Som en mer erfaren - og nysgjerrig - mor reagerte på: “Gjør deg klar venn, du har ikke sett noe ennå”.

Faktisk går den gravide fra glede til ukontrollert gråt på få minutter. En vanlig par-diskusjon kan bli til en kamp selv når graviditet er et produkt av en ekte kjærlighetsavtale..

Det idylliske bildet av absolutt lykke gjennom hele svangerskapet er en reklamefiksjon. Mange kvinner er i tvil fordi de ikke føler det slik, fordi de i virkeligheten gjør det føle en eksplosjon av motstridende følelser. Dette er enda sterkere når kvinnen har bestemt seg for å gå videre med en uønsket eller uventet graviditet; følelsene er veldig varierende.

2. Plass til refleksjon og omdefinering

Etter at en kvinne har utviklet en karriere og livsstil som er veldig forskjellig fra morsrollen, innebærer nyheten om at hun ble gravid nødvendig refleksjon og omdefinering.. Overgangen til morsrollen - så vel som farskap - er en grunnleggende, tydelig og definerende psykologisk endring..

Lær hvordan du spiser under graviditeten

3. Oppvåkningen av kreativitet

Enda mindre kreative mødre vil bli stimulert av babyens ankomst i deres liv.. Når du er gravid er det spennende å tenke på hvordan du pynter babyens rom, hvordan du organiserer babydusjen, eller hvordan du forbereder familien på det nye medlemmet..

Den fremtidige moren som har flest ferdigheter, vil sikkert vise frem talentene sine. De som føler seg mindre kreative vil bli overrasket over de nye ideene som kommer opp, og ting vil kunne gjøre det..

Forbindelsen med babyen er en inspirasjonskilde. å tegne, male, lage med egne hender, lage babyklær, soveromdekorasjoner eller lage mat.

4. Frykt og stress: endringer under graviditet

Når du er gravid vil det også være øyeblikk av utrygghet og frykter at det er noe misdannelse. Spørsmålet oppstår om du virkelig er forberedt på å ta vare på en nyfødt eller en situasjon som truer livet ditt eller barnet ditt. Alt dette vil ofte krysse tankene dine.

Selv om legen din utfører alle fødselstester for å sikre at babyen din er i perfekt tilstand, hjemsøker ofte denne tvilen den gravide. Hvis du har graviditet med høy risiko, vil bekymringene bli enda tydeligere..

Med frykt, stressutløsere, som frigjør kortisol og adrenalin som genererer nervøsitet og angst. Disse ubehagene er vanlige, men bør behandles i tide fordi de påvirker normal utvikling av graviditet og babyen..

5. Mellom ro og konflikt

I denne tilstanden av introspeksjon som følger med morsrollen, vil du kontinuerlig svinge mellom ro og konflikt.. Det var litt lettere for besteforeldrene våre fordi de ble oppdratt til å være hustruer, husmødre og mødre.

Moderne kvinner, uavhengig av det økonomiske og arbeidsmessige synspunktet, opplever at morsrollen bremser tempoet og produktiviteten, gjør at hun gjenoppdager en kvinne hun kanskje synes er rart for seg selv. dessuten, arbeidsmiljøer er ikke alltid snille med de emosjonelle endringene til den gravide.

Å koble til din egen kultur, familiehistorie eller eventuelle tidligere svangerskap vil være til stor hjelp. å overvinne konflikter, og vil bane vei for den tryggheten du trenger for en smidig graviditet og fødsel, og en lykkelig baby.

Vi anbefaler å lese: Hva er eksterogasjon

Endelige anbefalinger

Husk: ikke bare oppfatter babyen lyset og lydene, han legger også merke til morens følelser. Hvis du er gravid, har du positive tanker og bekreftelser om morsrollen..

slik:

  • Finn ut om endringene kroppen din gjennomgår aktiver forbindelsen med graviditeten din og babyen din.
  • Lytt til musikk og syng. Sang frigjør endorfiner og aktiverer forbindelsen som munnen, kjeven og halsen har med fødselskanalen..
  • Aktiver kreativiteten din. Maling mandalas; du trenger ikke gode ferdigheter bare la innsiden din uttrykke seg gjennom farger.
  • Kjærtegnet magen og visualiser babyen din i dine armer, sunn og lykkelig.

Hvis du tror at emosjonelle endringer under graviditet plager deg for mye, snakk med legen din, han vil helt sikkert indikere at du søker spesialisert terapi slik at du kan nyte morskapet fullt ut.

Graviditetssymptomer hos menn som er i ferd med å være foreldre



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.