5 trinn for selvhud eksamen

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 4730
  • 1367

Huden blir kontinuerlig utsatt for forskjellige miljøfaktorer og, som et av de viktigste organene i kroppen, bør vi være klar over alle endringer vi kan se i den. Derfor er det bra at du lærer å gjøre en hudeksamen av og til, da det ikke er noen som kan kjenne kroppen din bedre enn deg..

Enhver endring er viktig og verdt å ta hensyn til. Hvis du bruker disse enkle trinnene for å gjøre en hudeksamen, vil kunne oppdage eventuelle avvik raskt og behandle den i tide. Husk at tidlig påvisning av en hvilken som helst sykdom er nøkkelen til vellykket behandling..

Det er flere sykdommer som kan påvirke huden, noen alvorligere enn andre, så det er veldig viktig at du kan utføre en enkel vurdering med hjemmets komfort. Det er alltid bedre å være forsiktige når det gjelder helsen vår..

Så vær nøye med disse enkle trinnene for å gjøre en egenundersøkelse av huden; Det handler ikke bare om å se, men å prøve å undersøke hver tomme av huden din, slik at du kan merke selv den minste endring ved å oppdage signalene kroppen gir deg.

Sjekk denne artikkelen De vanligste hudsykdommene

Trinn for selvundersøkelse av huden

1. Søk etter nødvendige tillegg

Det første du bør gjøre er å se etter et sted med tilstrekkelig belysning; det kan være et soverom eller badet; Det viktige er at lyset lar deg observere godt og også gjøre deg komfortabel. Så hvis du kan ha privatliv eller bli ledsaget av noen du stoler på, er det mye bedre.

For dette trenger du et veggspeil og et annet hånds speil. Hvis veggspeilet er i full lengde, mye bedre fordi du kan dekke et større område. I tillegg anbefales det at du har en kam i nærheten for revisjon av hodebunnen og et nedre speil for evaluering av underkroppen..

2. Vender mot speilet

Du bør stå foran veggspeilet og sjekke ansiktshuden veldig nøye.. Husk at hver millimeter er viktig. For det første må du se nøye rundt øynene, øyelokkene, hjørnene på leppene, på alle sider av nesen og huden på ørene..

I dette tilfellet kan det hende du trenger håndspeilet for å se bak på ørene. Du bør ta hensyn til hudens generelle tilstand, hvis den er tørr eller veldig fet..

Tilsvarende deg bør sjekke for endringer i farger, utseende på flekker, fregner eller flekker. Hvis du oppdager dem, må du se på størrelse, grenser og farger..

3. Gjennomgang av hodebunnen

Ved hjelp av en kam, skille håret nøye i flere deler ved å undersøke hvert område nøye. Bruk hånds speilet til å se på ryggen og området bak ørene. Hvis du har flekker, legg merke til fargen, kantene eller om de har økt størrelse.. På samme måte bør du sjekke om hodebunnen din har hovne områder eller betennelser, eller om du har områder med alopecia..

Tenk på disse dårlige vanene som påvirker hårets helse

4. Gjennomgang av bagasjerommet

Du bør gå sakte ned og sjekke huden på nakken og brystet. Når det gjelder kvinner, burde de gjøre det undersøk nøye brystene og under dem; magen, armene, huden på albuene og armhuleområdet.

I disse områdene i huden, tørrhet og et ubehagelig aspekt som vanligvis vises på grunn av solens direkte innflytelse. Undersøk på samme måte huden på begge hender, på sidene og mellom fingrene og neglene. Husk at dette er en veldig utsatt del av kroppen, så det er veldig enkelt å oppdage tegn der..

Kontroller skulderområdet og korsryggen nøye med håndspeilet. Prøv å bevege hånden i forskjellige vinkler, og prøv å kjenne på annen struktur, klump, klump eller vorte.

5. Registrer det du ser

Du kan skrive i en notisbok tegnene du finner i din egenundersøkelse. Det kan også være en god ide at hvis noe er veldig urovekkende, lager du en fotografisk post og dato. På denne måten kan du sammenligne hudens nåværende tilstand med tidligere poster..

Huden er det største organet i kroppen og det er verdt å ta vare på, så sørg for å ta disse enkle trinnene for å gjøre en egenundersøkelse av huden og se om noe er galt. På den annen side, hvis du finner noe som forstyrrer deg som du mener fortjener ekspertoppsikt, ikke nøl med å oppsøke hudlege..

6 matvarer som forbedrer hudens utseende



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.