5 triks for å være lykkelige og sunne i overgangsalderen

  • Robert Patterson
  • 0
  • 1265
  • 296

Mange kvinner blir opprørte når de er førti. Og for ikke å nevne når de første symptomene på overgangsalder dukker opp! Helt klart, dette er en prosess som enhver kvinne går gjennom og ikke trenger å være traumatisk. Faktisk kan du være lykkelig og sunn i overgangsalderen..

Når de tenker over overgangsalderen, blir de fleste kvinner stresset. Hovedsakelig på grunn av fordommer og utvidelse av dem. Selv om det er sant at det kan være ubehag og oppturer og nedturer, er det ingen regel som sier at overgangsalder må være en uunngåelig kvalme..

Det er best å tenke på at hver og en har sin egen erfaring. Så når tiden kommer, aksepterer vi naturlig nok denne prosessen og unngår så mye lidelse.

Legg merke til følgende triks for å være lykkelige og sunne i overgangsalderen. Du vil oppdage at de er enkle, og at de vil gi deg gode resultater fra første stund..

Hvis du allerede er i overgangsalderen, Det er aldri for sent å innlemme dem i hverdagen og forbedre livskvaliteten..

Hvordan være lykkelig og sunn i overgangsalderen

Overgangsalder er et stadium i en kvinnes liv som begynner når kroppen avslutter menstruasjonsperioder. Det kan nå forskjellige aldre, varierende fra kvinne til kvinne, men er mer vanlig etter 45 år. Denne prosessen varer 1 år, selv om den kan ta lengre eller kortere tid..

Kan presentere asymptomatisk. I dette tilfellet slutter du ganske enkelt å ha menstruasjonen og forårsaker ikke mye forandring. I andre tilfeller gir det følgende symptomer:

  • Svingninger i menstruasjon til helt borte.
  • Varme forårsaket av redusert østrogenproduksjon.
  • Økt svette. Spesielt om natten.
  • Tørr hud og skjede fordi den ikke produserer nok kollagen.
  • Følelsesmessige endringer. På det psykologiske plan, Det kan være endringer som depresjon, angst og konsentrasjonsvansker. Dette skyldes i stor grad den dramatiske nedgangen i østrogenproduksjon..

Les også: Reduser utbrudd i overgangsalderen med 6 naturlige midler

1. Lag en daglig treningsrutine og ikke ignorere den

Å trene regelmessig er det første trikset for å være lykkelig og sunn i overgangsalderen fordi det forbedrer generell helse og letter overgangen. I løpet av dette stadiet, mange kroppslige funksjoner reduseres, men trening reaktiverer dem uanstrengt og naturlig.

Når du trener, kan kroppen din følge med på hormoner og forhindre at fett samler seg. det sikrer at du er fri for hjertesykdom og overdreven vektøkning.

Trening hjelper også med å produsere endorfiner som vil få deg til å føle deg lykkelig og forhindre angstanfall. Å gå i en halv time, minst tre dager i uken, er nok til å komme i gang. Og som om det ikke var nok, øvelsen hjelper mennesker med forverret depresjon.

2. Få nok søvn

Å sove i åtte timer om natten vil gi deg energi til å holde deg aktiv, noe som er veldig viktig for å være lykkelig og sunn i overgangsalderen. Når du sover, gjør at sinn og kropp kan utføre prosesser som forynger og øker energien.

Helst, sove om natten for virkelig å få alle fordelene.

Hvis du sover noen timer, øker kortisolnivåene dine, og du kan oppleve:

  • betennelse
  • demens
  • Overdreven vektøkning
  • For høye ønsker
  • Psykisk gap

Besøk denne artikkelen: Vil du ha bedre søvn? Drikk sitronvann før leggetid

3. Unngå stress og bli kvitt akkumulerte

Et annet triks for å være lykkelig og sunn i overgangsalderen er å ta ting enkelt. Nyt tiden du investerer i hver aktivitet du gjør, og glem bekymringene dine..

Ta med avslapning, pust eller treningsøkter i din daglige rutine som hjelper deg med å oppnå ro. Å prøve å balansere kropp og sinn hjelper deg å bli sunnere i overgangsalderen..

Du bør også identifisere årsakene til stress og se etter de beste alternativene for å forhindre eller kontrollere det. Stress i overgangsalderen får hormoner til å svinge, noe som vil gjøre ditt daglige liv vanskelig.

4. Reguler mengden alkohol og kaffe du spiser.

Å være lykkelig og sunn i overgangsalderen, bør unngå koffein, da det fremmer humørsvingende kjemiske ubalanser. I tillegg til å konsumere for mye koffein, øker det sjansene for stress og spenning..

I stedet for å drikke alkohol og kaffe, velg sunne alternativer som infusjoner og te. Over tid vil du bli vant til smakene og bli overrasket over fordelene..

5. Avgiften kroppen din regelmessig

Høye nivåer av giftstoffer i kroppen øker sjansene for å få hormonelle problemer i overgangsalderen. For å være lykkelig og sunn i overgangsalderen må du derfor sørge for at kroppen din frigjør giftstoffer..

Vi vet nå at mange av matvarene vi spiser inneholder giftstoffer. Det er derfor Vi anbefaler at du noen ganger foretar en detox-prosess. Du kan velge et spesifikt kosthold eller ta noen juice eller infusjoner. Forsøk deg også på å innlemme fersk og sunn mat i kostholdet ditt..

Arbeid med å være lykkelig og sunn i overgangsalderen, og du vil se hvordan dette stadiet ikke blir så fryktelig som du forestilte deg eller hadde snakket om..

Å handle for vår egen trivsel på dette stadiet er ikke komplisert. Det handler om å innta en sunn livsstil.. Hvis du ikke har gjort det så langt, begynn så snart som mulig..




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.