6 frokostmat som hjelper til med å forbedre revmatoid artritt

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 3045
  • 83

Revmatoid artritt er en kronisk og smertefull tilstand. Det er preget av svekkelse av leddene og bindevevet. Videre er det en av de autoimmune betennelsessykdommene som har en tendens til å påvirke livskvaliteten til de som lider av dem..

Dets viktigste symptom er en følelse av stivhet og leddsmerter, som det blir verre, forårsaker begrensninger i bevegelsesevne og merkbare deformasjoner.

Selv om hver person utvikler seg annerledes, og i forskjellige deler av kroppen, er de fleste nødt til å takle tilbakevendende smerter på grunn av betennelse..

Heldigvis, takket være egenskapene til noen matvarer, mange av disse reaksjonene kan minimeres, forbedre behandlingseffektene for å lindre problemet.

Det er også bra å vite at du kan legge til noen Viktige kilder til næringsstoffer som hjelper til med å bekjempe denne tilstanden.

Tatt i betraktning at mange er interessert i å vite hva de er, her er de 6 beste.

Forsøk å prøve dem!

Mat du kan inkludere i frokosten for å forbedre revmatoid artritt

1. Bær

De fleste fruktene er sunne for revmatoid artrittpasienter. Blant de mest anbefalte er det imidlertid verdt å nevne spesielt bær eller bær.

Denne kategorien er en av de viktigste kildene til antioksidanter og betennelsesdempende komponenter. Etter å ha blitt absorbert av kroppen, letter de lindring av symptomene på denne sykdommen..

Takket være det høye innholdet av C-vitamin, et antioksidant næringsstoff, hjelper det å forbedre kollagenproduksjonen for å styrke leddbånd og sener..

Den inneholder også antocyaniner og karotenoider, to kraftige medisinske stoffer som kontrollere nivået av betennelse utløst av frie radikaler.

Derfor er det fordelaktig å spise til frokost:

  • jordbær
  • kirsebær
  • bjørnebær
  • blåbær
  • druer
  • plommer

Kan interessere deg: 7 fordeler Mulberry kan tilby

2. Hele korn

Fullkorn er en sterkt anbefalt type mat for personer som sliter med revmatoid artrittsymptomer..

De er naturlige kilder til komplekse karbohydrater og fiber. dessuten, De er gode allierte for å bekjempe betennelse, berolige smerter og føle seg stive.

De har også fordøyelses- og avgiftningsegenskaper. Disse i kraft, lette lettelsen av giftstoffer som blir beholdt i tykktarmen.

I tillegg kontrollerer dets betydelige selenforsyning inflammatoriske ubalanser og hjelper samtidig å regulere kroppsvæsker..

3. Linfrø

Linfrø har blitt populært over hele verden som et sunt supplement for å miste vekt når de forlenger mettheten og forbedrer hjertefunksjonen..

I tillegg til så viktige fordeler, er det godt å vite det Det er en veldig god mat for mennesker med betennelsesforstyrrelser som leddgikt..

Dette skyldes det høye innholdet av vitamin E og omega 3-fettsyrer, hvis assimilering utøver en betennelsesdempende effekt på leddene..

Så ikke nøl med å konsumere dem i drinker, informasjonskapsler og andre sunne frokostoppskrifter..

4. Kiwi juice

Naturlig kiwi juice gir kroppen betydelige mengder vitamin C. Dette er en kraftig antioksidant hvis syntese er nøkkelen til å beskytte kollagen som holder brusk i god stand.

Dette næringsstoffet letter også prosessen med å rense blodet og også favoriserer fjerning av overflødige skadelige stoffer som giftstoffer og urinsyre.

Det skal bemerkes at den også har høye mengder kostfiber, et viktig næringsstoff for god metabolsk og fordøyelseshelse..

5. Extra virgin olivenolje

Selv om mange foretrekker å konsumere olivenolje på andre tider av døgnet, er det godt å vite at det sunne fettet deres er veldig gunstig når de spises i det første morgenmåltidet..

Å spise den til frokost, enten alene eller med brød, gir kroppen din en betydelig mengde av omega 3-fettsyrer og antioksidanter som, når de absorberes, hjelper til med å kontrollere betennelsesnivået.

Det er også en stor energikilde for kroppen. Styrker funksjonene til metabolisme etter inntak..

Les også: Brød med olivenolje, perfekt match

6. Banan

Banana er en frukt som tilfredsstiller og gir energi. Når den svelges til frokost, hjelper det å holde kroppen fornøyd og aktiv hele dagen..

På grunn av sin høye konsentrasjon av kalium, magnesium og andre essensielle mineraler, blir det i tillegg gunstig for leddgikt. Dette skyldes det faktum at hjelper med å regulere betennelse og væskeansamling i vev.

Selv om behandlingen av revmatoid artritt bør omfatte andre sunne vaner, er det bra å vurdere disse matvarene som tilskudd for å holde symptomene under kontroll. Så inkluder dem til frokost og finn ut hvor flinke de er til å opprettholde ditt velvære..

Hvordan påvirker kosthold kontroll av leddgikt?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.