6 fordeler som nytes når du spiser brokkoli

  • Peter Sherman
  • 0
  • 5256
  • 1140

Selv om det i årevis ikke ble foretrukket av forbruk av mennesker, begynner mange i dag å inkorporere brokkoli i diettene sine. Dermed er det mulig å dra nytte av alle egenskapene som virker til fordel for organismen.

Uten overdrivelse kan 100 gram av denne grønnsaken gi opptil 150% av det daglige vitamininntaket.. Den er også rik på vitamin K, B-vitaminer, jern og sink, blant andre essensielle næringsstoffer..

Den er veldig rik på antioksidantforbindelser og essensielle mineraler, Regelmessig inntak av brokkoli kan ha en viktig beskyttende effekt mot kreftutvikling..

På grunn av alt dette har det gått noen år siden det vitenskapelige samfunnet har fokusert på å drive forskning. De bestemmer fordelene ved å spise brokkoli oftere i kostholdet..

Her er 6 viktige fordeler du kan glede deg over hvis du begynner å spise denne maten regelmessig..

1. Kan redusere kreftrisikoen

Brokkoli og andre cruciferous grønnsaker har en sammensatt kjemisk sammensetning. Dette gjør det vanskelig å finne nøyaktig hvilke forbindelser som virker mot kreft..

Det er imidlertid hittil bestemt at det er effektivt for å redusere risikoen for kolorektal, prostata og til og med brystkreft..

Tilsynelatende ville deres fytokjemikalier, sulforaphane og phytonutrients være ansvarlig for denne fordelen..

Forbruk av en halv kopp om dagen eller to kopper i uken med brokkoli kan være tilstrekkelig til å forårsake ondartede celler..

2. Rik på antioksidanter

Oksidativt stress forårsaket av frie radikaler i miljøet har en skadelig innvirkning på kroppens celler. Dette påvirker kroppen både eksternt og internt..

Antioksidantene som finnes i brokkoli fungerer effektivt for å hemme frie radikaler.. De er derfor effektive for å redusere betennelse, for tidlig aldring og risikoen for kronisk sykdom..

Et tydelig eksempel er vitamin C. Virkningen støtter oksygenmetabolismen når den ledsages av visse flavonoider som quercetin og kaempferol (som finnes i denne grønnsaken).

Husk å lese: 8 symptomer på vitamin C-mangel

3. Forbedrer visuell helse

Brokkoli inneholder en betydelig mengde riboflavin, også kjent som vitamin B2. Dets betydning er å hjelpe øynene med å tilpasse seg skiftende lys..

Mangel på dette næringsstoffet kan forårsake betennelse, tåkesyn og trøtt syn. Men, ved å innta brokkoli moderat er det mulig å forhindre grå stær eller avbryt utviklingen.

På den annen side er det også en kilde til to karotenoider som spiller en viktig rolle i øyehelsen: lutein og zeaxanthin..

Begge reduserer risikoen for å utvikle sykdommer forbundet med øye-makula, slik som makuladegenerasjon og problemer med øyelinser..

Husk å lese også: Kataraktforebygging og naturlig behandling

4. Beskytt hjertet

Et av næringsstoffene som trengs for å oppnå kolesterolbalanse er fiber. Brokkoli inneholder fiber i betydelige mengder, noe som gjør det veldig nyttig for pasienter med høyt kolesterol..

I tillegg tilbyr det sulforaphane, et stoff som aktiverer et protein i kroppen for å stoppe oppbygging av plakk i blodkar..

Pasienter med risiko for hjerte- og karsykdommer bør innta denne grønnsaken i sin rå tilstand for å dra nytte av alle de tilgjengelige egenskapene..

5. Forebygger og kontrollerer diabetes

Mat med høyt fiber, men lite kalorier, er perfekt for å forhindre og kontrollere diabetes..

En halv kopp brokkoli gir 5 gram fiber og bare 50 kalorier. Den inneholder også gunstige stoffer for å forhindre at denne sykdommen forårsaker skade på blodkar..

6. Forbedrer beinhelsen

En av kalsiumsubstituerende matvarer som melk gir, er nettopp brokkoli. Denne grønnsaken er en viktig kilde til kalsium og vitamin K., næringsstoffer som er viktige for beinforsterkning og dannelse av osteocalcin.

Anbefales for kvinner som ankommer i overgangsalderen, da reduksjon av østrogen kan forårsake tap av bentetthet.

Inkluder brokkoli i kostholdet ditt!

Nå som vi er klar over fordelene med denne maten, bør du vurdere å spise den oftere..

Det mest tilrådelige er å konsumere rå brokkoli for ikke å endre ernæringssammensetningen., da damp eller matlaging kan miste noen av kreftens kreftegenskaper.

Var tipsene nyttige for deg? Så fortsett på siden vår med flere tips for din helse og velvære..

Tilbered en lett middag med disse 4 brokkoli-oppskriftene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.