6 Helsemessige fordeler med rødbeter

  • David Cobb
  • 0
  • 1187
  • 13

Rødbeter er en av de mest slående grønnsakene, gitt sin farge. De siste årene har forbruket i form av drikkevarer økt., i kombinasjon med forskjellige frukter. Noe som er veldig positivt, siden gastronomisk bruk tidligere var begrenset til salatdelen.

En av rødvarene brukes til og med som en kilde for sukkerproduksjon på grunn av det høye sukroseinnholdet. Imidlertid, foruten å være en kilde til naturlig sukker, er denne grønnsaken en veldig næringsrik mat da den er rik på kalium, C-vitamin og folat. I tillegg er sukkerroer rik på vann og derfor på fiber..

Rundhulefordeler

1. Rødbeter er en kilde til fiber

Roen også ha et høyt innhold fiberløselig og uoppløselig. Derfor hjelper de med å forbedre tarmoverføringen og hjelper selvfølgelig til å bekjempe forstoppelse. Det anbefales til og med i dietter for behandling av irriterende hemoroider. De hjelper også med å opprettholde blodsukkeret og det gode kolesterolnivået (HDL)..

Som nevnt ovenfor, denne grønnsaken kan spises både rå (i salater) og tilberedes (i forskjellige retter og drikke). Det som betyr noe er å vite hvordan man koker det for ikke å kaste bort egenskapene. Derfor må den kokes sammen med skallet. Rett før du spiser, kan du trekke deg. På den annen side er det nødvendig å vite at den kan konserveres i rå eddik og tilberedes.

2. Alliert mot høyt blodtrykk

Hvordan rødbeter inneholder naturlig forekommende nitrater, ved inntak blir disse nitratene omdannet til nitrogenoksid. Husk at dette molekylet bidrar til avspenning og utvidelse av blodkar, noe som forbedrer sirkulasjonen og bidrar til blodtrykksregulering gjennom dagen..

Les også: 8 tips for å ta blodtrykk riktig hjemme

3. Gir strøm

I tillegg til å være rik på vann, rødbeter er også proteinrik. I stedet for å bruke energidrikker for å forbedre den fysiske ytelsen, bør man således drikke et glass rødbetsjuice, noe som er helt naturlig og gir en fordel som ligner på kroppen..

Rødbetsaft kan gi energi til kroppen takket være omdannelsen av nitrater til nitrogenoksid. Dette molekylet bidrar til å redusere effekten av trening på kroppen ved å forbedre motstanden mot trening med høy intensitet.. 

I en studie av Wake Forest University Department of Health and Exercise Science i Winston-Salem, publisert i tidsskriftet Journals of Gerontology: Series A, Det ble vist at folk som drakk rødjuice før trening presterte opptil 16% høyere sammenlignet med de som ikke drakk.

4. Alliert mot betennelse

Rødbeter er en viktig kilde til betain, et næringsstoff som er i stand til å beskytte celler, proteiner og enzymer mot miljøbelastning. Det gir også denne grønnsaken en viktig betennelsesdempende kraft som beskytter de indre organene og forbedrer blodsirkulasjonen..

5. Hjelper med å avgifte kroppen

Pigmentet kjent som betain som rødbeter inneholder, støtter avgiftningsprosessen. Husk at dette skjer når splittede giftstoffer slutter seg til andre molekyler for å bli eliminert.. Generelt er næringsstoffene deres i stand til å motvirke frie radikaler og avgjørende for å fjerne vitale organer som lever, lunger og blod.

Du kan være interessert i: 5 alkaliske oppskrifter å avgifte

6. Kan inneholde kreftegenskaper

Forbruk av ekstrakt av rødbeter kan redusere svulstformasjoner når det administreres med drikkevann. De som er ansvarlige for denne fordelen antas å være phytonutrients som er inneholdt i roen og næringsstoffene som er nevnt over, hvis mineraliseringskapasitet er veldig viktig..

Til og med bladene dine har gunstige bidrag.!

De grønne bladene representerer en veldig viktig og næringsrik del av denne grønnsaken. De inneholder protein, fosfor, sink, fiber, vitamin B6, A, C, magnesium, kalium, kobber og mangan, samt kalsium og jern. Det er verdt å nevne det bladene på denne planten inneholder mer jern enn spinat. Blant fordelene med det vanlige forbruket, finner vi følgende:

  • Rødbeter kan forhindre osteoporose ved å øke beinstyrken..
  • De stimulerer produksjonen av antistoffer og hvite blodlegemer. Derfor bidrar de til å styrke immunforsvaret..
  • Hjelp til å forhindre og bekjempe Alzheimers sykdom.

Rødbeter kan tas i juice eller spises i salater. Kan også brukes i forskjellige vegetabilske preparater.. 

Husk det nøkkelen er å vite hvordan de kan integreres pent i kostholdet vårt å normalisere forbruket og dra nytte av det.

5 rødbetemedisiner for å forbedre helsen din



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.