6 grunner til at det å spise laks forbedrer helsen din

  • David Cobb
  • 0
  • 2410
  • 119

Laks regnes som en av de sunneste og deiligste fiskesortene vi kan finne..

Det er et viktig kilde til protein, omega 3-fettsyrer og essensielle vitaminer og mineraler som spiller en nøkkelrolle i helsen.

I dag er det en av de mest anbefalte fiskene fra ernæringsfysiologer. Det er fordi sammensetningen gjør den perfekt for dietter, i tillegg til at den er en av de beste måtene å konsumere magert fett på..

Det beste av alt er at den er veldig allsidig når du lager mat og kan nytes i mange oppskrifter kombinert med krydder og andre ingredienser..

Mange mennesker er fremdeles ikke klar over hvor sunn mat kan være, for eksempel minst to ganger i uken; Av denne grunn, nedenfor, vil vi dele de 6 grunnene til at du bør begynne å spise den..

1. Forbedre kardiovaskulær helse

En av de viktigste fordelene med laks skyldes det høye omega 3-fettsyreinnholdet..

Dette næringsstoffet er et beskyttelsesmiddel for helse og hjerte-og karsykdommer, da det hjelper til med å eliminere lipider som samler seg i blodkar, reparerer vev og regulerer blodtrykket..

Å spise laks regelmessig kan forhindre arteriell stivhet som ifølge studier er en ledende årsak til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Se også: Kjenn fordelene ved vitamin C

2. Reduserer betennelse

Det er mange faktorer som kan øke kroppens inflammatoriske respons og utvikle ulike sykdommer..

Takket være den betydelige bidragsyteren til fettsyrer, omega 3 og antioksidantforbindelser, kontrollerer laks også denne inflammatoriske prosessen. Dette forhindrer at betennelse blir et symptom på alvorlige lidelser som diabetes eller hjertesykdom..

Svelging av minst to porsjoner av denne fisken per uke kan bidra til å redusere leddsmerter., mens man fremmer produksjonen av bruskvev.

3. Beskytter bein

Et annet viktig laksernæring er kalsium.. Dette mineralet, sammen med kalsitonin, hjelper med å holde beinene sunne for å forhindre bein sykdom og svakhet..

Denne egenskapen hjelper kvinner i overgangsalderen, der østrogennivået synker og bentettheten går tapt..

4. Hjelper deg med å gå ned i vekt

På grunn av det høye innholdet av viktige næringsstoffer, regnes laks som en av de beste diettene for de som ønsker å gå ned i vekt..

Den inneholder protein og magre fettstoffer som bidrar til dannelse av muskelmasse og samtidig fjerner overflødig fett. I tillegg bidrar 100 gram bare med 08 kalorier og gir en metthetsfølelse for å unngå for høyt kaloriinntak.

5. Forbedrer hjernens funksjon

Antioksidanter og det høye bidraget fra omega 3-fettsyrer, som DHA, er med på å øke hjernens aktivitet. å tenke tydeligere og forhindre kognitiv svikt.

Inntaket forbedrer humøret og reduserer segregeringen av stresshormoner for å forbedre den mentale ytelsen. På den annen side, omega-3 kan forhindre kognitiv svikt, for eksempel degenerativ Alzheimers sykdom.

I tillegg er det bevist at Mennesker som spiser laks, har ofte mindre sannsynlighet for å oppleve episoder av depresjon..

6. Forbedre søvnkvaliteten

Alle som har problemer med å sove eller lider av søvnforstyrrelser, kan også ha betydelig nytte av å inkludere mer laks i kostholdet..

Laks inneholder tryptofan, et stoff med beroligende effekt. som hjelper oss å sove bedre og uavbrutt.

Vi anbefaler å lese: Viktigheten av søvn og 10 tips for god søvn

Laksekontraindikasjoner

Selv om denne typen fisk gir så mange fordeler, er det noen tilfeller der det er best å ikke konsumere den..

Hvis det for eksempel er salt, røkt eller frossent, øker det høye natriuminnholdet og kan være skadelig for personer med hypertensjon eller væskeansamling..

Det er heller ikke aktuelt å inkludere det i tilfeller av gallediett, på grunn av et fordøyelsesproblem eller absorpsjon av fett, selv om de er sunne, men er fett..

Og selvfølgelig bør alle som lider av lakseallergi eller intoleranse unngå det helt. Tilsvarende i tilfeller av høye nivåer av urinsyre, bedre å kontrollere forbruket fordi puriner gjør problemet verre.

derfor, Med unntak av spesielle tilfeller er det lurt å begynne å inkludere laks oftere i kostholdet ditt..

Ledsaget av en sunn spiseplan, kan den bidra til å forbedre livskvaliteten i mange aspekter av helsen..

Lær hvordan du spiser godt ved å endre vaner



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.