8 grunner til at du bør inkludere kanel i kostholdet ditt

  • Robert Patterson
  • 0
  • 1501
  • 34

Vil du vite hvordan og hvorfor inkludere kanel i kostholdet ditt? dette krydder med medisinske og gastronomiske egenskaper har vært en del av dietten til millioner av mennesker i århundrer.

Det er hentet fra barken av treet. Cinnamomum verum, og bruken som ingrediens stammer fra det gamle Egypt der det ble ansett som en gave som konger er verdig.

Det brukes i dag for å legge til et snev av smak og aroma til drikkevarer og desserter, selv om det også er det et grunnlag for å lage hjemmemidler.

På grunn av det høye bidraget med viktige næringsstoffer, er det en flott alliert for å forebygge og behandle ulike helseproblemer..

Faktisk, det har antibakterielle og betennelsesdempende egenskaper som kan brukes både eksternt og internt.

Det beste av alt er at det er tilgjengelig for alle, og på grunn av dets allsidighet kan det integreres i kostholdet på mange måter..

Vet du hvorfor hun er så frisk? Oppdag åtte grunner til å inkludere kanel i kostholdet ditt regelmessig nedenfor.

Grunner til å inkludere kanel i kostholdet ditt

1. Forbedrer fordøyelseshelsen

Kanel inneholder et virkestoff kjent som kanelaldehyd som på grunn av sin betennelsesdempende effekt bidrar til forbedret fordøyelse..

Dens antispasmodiske og karsminative effekter kontrollerer symptomer på fordøyelsesbesvær., som smerter, betennelse og overdreven gassproduksjon.

Det gir også små mengder fiber og kalsium, som deltar i tykktarmsfunksjonene, noe som letter eliminering av gallesalter og annet avfall fanget inne..

2. Beskytter kardiovaskulær helse

Moderat og regelmessig inntak av kanel gir interessante fordeler for kardiovaskulær helse..

Dette krydderet, rik på essensielle oljer og antioksidanter., letter kontrollen av kolesterolnivået og i sin tur, forhindrer høyt blodtrykk.

Dens betennelsesdempende forbindelser hjelper i prosessene som reparerer indre vev og reduserer dermed risikoen for hjerteinfarkt..

3. Hjelper deg med å gå ned i vekt

Cinnamaldehyd, cinnamons viktigste aktive ingrediens, stimulerer metabolismefunksjoner og støtter prosesser som hjelper med å forbrenne fett.

Forbruk av dette infunderte krydderet fremmer avgiftning av blod og igjen forbedrer kroppens evne til å bruke karbohydrater og sukker som en energikilde..

Som om det var lite, har fiberen en liten metthetseffekt, som er avgjørende for å unngå overflødig kalorier..

4. Forebygger og bekjemper diabetes

Cinnamtannin B1, en av komponentene i dette krydderet, stimulerer insulinreseptorer i kroppen og forhindrer også at funksjonene deres blir deaktivert..

det lar celler fungere optimalt når du bruker kroppsglukose, forhindrer at den samler seg i blodet.

Dette er grunnen til at kanel er et godt supplement for å forebygge og behandle diabetes, spesielt når det er i de tidlige stadiene..

5. Styrker luftveiene

Cinnamons antibakterielle og antiinflammatoriske forbindelser er egnet for å beskytte respirasjonshelse mot sykdomsfremkallende antigener..

Varm te styrer symptomer som overbelastning og overdreven slimproduksjon. og beskytter også vev mot betennelse.

Takket være det betydelige bidraget fra antioksidantforbindelser er det dessuten et flott supplement til å rense luftveiene og hemme de frie radikaler negative virkninger..

6. Beskytter kognitiv helse

Vitenskapelige studier har vist at moderat forbruk av kanel kan stimulere hjernens funksjon under alderdommen, som er gunstig for hukommelse, oppmerksomhetsprosesser og øyehastighet.

Den aromatiske kraften til dette krydderet styrker kognitiv helse og hjelper til med å forbedre konsentrasjonen når du utfører hverdagslige oppgaver..

7. Lindrer menstruasjonssmerter

Kvinner som lider av alvorlige menstruasjonssmerter kan merke en forbedring av disse symptomene når de bestemmer seg for å legge kanel til kostholdet..

Det har krampeløsende og smertestillende virkning, som fremme smertelindring ved å slappe av de trekkende musklene.

Dens vanndrivende egenskaper bekjemper væskeretensjon og reduserer betennelsen som produseres betydelig i menstruasjonen betydelig..

8. Reduserer dårlig ånde

Kanelens aromatiske kraft er en enkel og effektiv løsning mot dårlig ånde..

Imidlertid er dessuten antibakterielle egenskaper hjelp til å rense munnen for å forhindre bakterie- og soppinfeksjoner.

I tillegg støtter dens rensekraft leverfunksjoner, som letter eliminering av avfall for fullstendig kontroll av dette symptomet..

Hvor mye kanel bruker du? Husk at mens det er gunstig, det er bedre å bruke det daglig i små mengder , siden overspising kan være kontraproduktiv.

Klar til å inkludere kanel i kostholdet? Du kan bruke den i oppskriftene dine eller ta en te for å glede deg over alle dens egenskaper..

De 10 fantastiske helseegenskapene til kanel



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.