6 advarselsskilt for fete leverer

  • Henry Lester
  • 0
  • 4561
  • 1317

Det vitenskapelige navnet er steatose i leveren, selv om det populært er kjent som fet lever.. Det kan være forårsaket av for høyt alkoholforbruk eller metabolsk syndrom, diabetes eller høyt blodtrykk. Kjenn de viktigste advarselstegnene for fet lever nedenfor.

Hva er fet lever?

Når fett hoper seg opp i leverceller, kan vi lide av fet lever.. Denne tilstanden er nært relatert til overvekt, høyt kolesterol og høyt blodtrykk.. I mange tilfeller fylles cellene med fett og "passerer" overskuddet til organer i nærheten..

Det er viktig å vite at leveren utfører viktige funksjoner: den produserer protein, regulerer fettmetabolismen, eliminerer giftstoffer fra blodet og kontrollerer mengden aminosyrer på et generelt nivå. Derfor er det viktig å holde den i god stand..

Det er noen risikofaktorer. som disponerer en person for denne sykdommen:

  • Middelaldrende kvinner
  • Overvektige mennesker
  • Pasienter med diabetes eller høyt kolesterol
  • Ha visse usunne spisevaner
  • Problemer med alkoholavhengighet

Advarselstegn for fete leverer

Den dårlige nyheten er det, i de fleste tilfeller er steatosis i leveren asymptomatisk. Dette betyr at inntil en person er testet, er det vanskelig å oppdage. Det er tre tester som brukes for å diagnostisere denne sykdommen:

  • Blodprøver (for transaminase nivåer)
  • Ultralyd (jo lysere og større lever, jo mer kompromittert er det)
  • Biopsier (for å vite graden av svekkelse)

Noen pasienter opplever symptomer eller lider av visse helseproblemer som kan være relatert til steatose:

1. magesmerter

Ubehaget eller "twinge" oppleves i den midtre eller øvre høyre delen av magen. Det har ingenting å gjøre med en engangsaktivitet eller innsats. Det kan vises etter å ha spist fordi magen utvider seg og trykker på leveren. Dette er et av advarslene om fet lever..

 2. Oppblåst mage

Ascites er tilstedeværelsen av væske mellom visceral og parietal peritoneum, og er avledet fra leversykdom. Tegn på dette problemet inkluderer oppblåsthet, fordøyelsesbesvær, smerter i korsryggen og pustevansker. Ankelsødem kan også forekomme.

3. Fordøyelsesbesvær

Hvis noe som konsumeres (selv om det er sunt eller i en liten mengde) forårsaker mageproblemer, kvalme eller gass, kan det skyldes en viss leverkomplikasjon. Mennesker som har fet lever, går ofte til legen og tenker at problemet er fordøyelsesbesvær, og når de får tester, innser de at de har steatose..

4. Tretthet

Når leveren ikke fungerer som den skal, bremser metabolismen.. Dette skjer når ethvert større organ har et problem. Kroppen prøver å beskytte seg mot situasjonen og gjør opp for det ved å pumpe mindre blod.

Denne spesielle saken kan føre til uforklarlig tretthet, konsentrasjonsproblemer, forvirring, tretthet eller tap av energi. I tillegg kan en person miste interessen for aktiviteter de pleide å gjøre og i stedet ønsker å bruke timer og timer på å sove..

5. Mørk urin

Gjennom urin kan vi oppdage noen sykdommer eller sykdommer. Ikke glem at denne væsken bærer giftstoffer og avfall. Hvis du har en fet lever, vil væsken være mørkere enn vanlig. og det vil ikke endre seg gjennom dagen (det er normalt at det blir mørkere om morgenen, men da blir det lysere).

Avføring kan også endre seg: bli lysere eller leirfarget og luktende enn normalt.

6. Hudforandringer

Gulsott er et av tegnene på leverstatose. Det er den gulaktige fargen i huden og slimhinnene på grunn av økte nivåer av bilirubin som er akkumulert i vevet.. Kan også vises på grunn av ødeleggelse av røde blodlegemer eller problemer med galleblæren.

Andre hudforandringer som fungerer som advarselstegn for fet lever er misfargede nakke og armhuler, sprengte blodkar i ansiktet, røde palmer eller vaskulære edderkopper på ryggen, brystet eller skuldrene. Hvite flekker kan vises under neglene.

Kosthold og fet lever

Når den fete leveren har blitt diagnostisert, neste trinn er å starte riktig behandling. I tillegg til medisiner som kan foreskrives av legen din, er det viktig å følge et lite fettdiett og utføre fysiske aktiviteter. Her er noen anbefalinger:

1. Reduser inntaket av raffinerte produkter

I denne gruppen finner vi mel og hvite sukkerarter. Velg i stedet fullkorn.

2. Følg Middelhavsdietten

Det er noe av det sunneste det er, fordi det er basert på mange fettfattige eller sunne fettstoffer som olivenolje..

3. Unngå alkohol

det en av leverens viktigste fiender. Å drikke for mye alkohol kan resultere ikke bare i steatose, men også i skrumplever..

4. Ikke tar visse medisiner

Kontakt legen din for å finne ut hvilke medisiner som kan være skadelige for tilstanden din. Han vil antagelig si for å redusere inntaket av smertestillende, østrogen og betennelsesdempende medisiner så mye som mulig..

5. Gjør fysisk aktivitet

Trening er en flott alliert for deg å føle deg bra, og leveren din kan gradvis forbedre seg. Du kan gå i parken, gå tur med hunden din, sykle eller svømme. Velg din favorittaktivitet og gjenta minst tre ganger i uken.

Visste du disse advarseltegnene på fet lever? Følg med, og hvis du identifiserer dem, bør du kontakte legen din så snart som mulig for å få en diagnose..

5 urter for å bekjempe fettlever naturlig



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.