8 matvarer med betennelsesdempende egenskaper

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 1573
  • 232

Hvilke matvarer med betennelsesdempende egenskaper er allerede en del av ditt vanlige kosthold? Du vet alle helsemessige fordeler?

De inflammatoriske prosessene i kroppen er en del av helingsprosessen som immunsystemet aktiverer når du avviser interne eller eksterne agenter.

Disse prosessene er preget av økt volum i den berørte regionen, så vel som symptomer som rødhet, smerte og en følelse av varme..

Dets utseende er relatert til angrep av patogener eller irritanter, men også kan vises på grunn av traumer eller progressiv sykdom.

Dens alvorlighetsgrad varierer avhengig av årsaken som utløser den inflammatoriske prosessen, men utgjør nesten alltid et problem for velvære for hele kroppen..

Heldigvis, uansett opprinnelse, denne betennelsen kan kontrolleres naturlig takket være de antiinflammatoriske egenskapene til noen matvarer.

I denne artikkelen ønsker vi å dele de åtte beste matvarene, slik at du kan begynne å legge dem til ditt vanlige kosthold..

Matvarer med betennelsesdempende egenskaper.

1. Blåbær

Blåbær har blitt ganske populære, siden de er en viktig kilde til antioksidantfibre og forbindelser som sammen, bidra til å beskytte kroppens cellulære aktivitet.

Disse egenskapene, sammen med vitaminer og mineraler, bidrar til å holde kroppens betennelsesprosesser i balanse, inkludert kroniske tilfeller som leddgikt og hjerteproblemer..

2. Løk

Regelmessig inntak av løk er en av vanene som hjelper til med å redusere risikoen for inflammatoriske og smittsomme sykdommer..

Denne grønnsaken har betennelsesdempende stoffer som allicin og quercetin, begge anbefales til beskytte vev fra effekten av frie radikaler.

Det tilskrives også antibiotiske og soppdrepende egenskaper, som er avgjørende for å styrke immunforsvaret..

3. Hvitløk

Med ernæringsmessige egenskaper som løk, er hvitløk en betennelsesdempende mat som kan forebygge og behandle ulike typer sykdommer.

Den viktigste komponenten, allicin, fungerer som et smertestillende og beroligende, ideelt for å redusere smerter, for eksempel i tilfeller av leddgikt eller hjerneslag..

4. Tomat

Denne deilige grønnsaken, som veldig enkelt kan inkluderes i det daglige kostholdet, er en kilde til viktige næringsstoffer som hjelper til med å minimere hevelse og smerte.

Inneholder stoffer som lykopen, en antioksidant som hemmer de negative effektene av frie radikaler og forhindrer betennelsesreaksjoner i vev..

Tilbyr essensielle vitaminer og mineraler som, når de er absorbert, beskytter celler og forbedrer prosesser som eliminerer giftstoffer og patogener..

5. Kokosnøttolje

Kokosnøttolje har fått en veldig viktig plass som et kosmetisk og medisinsk produkt som dets essensielle næringsstoffer gir fantastiske fordeler.

Konsentrerer en betydelig mengde kalorier og fett, men er et lett fordøyelig produkt.som med sine antioksidanter bidrar til å beskytte kroppen.

Det anbefales til kontrollere betennelse i muskler og ledd, da det forbedrer sirkulasjonen og forårsaker en varmeeffekt som hjelper til med å slappe av.

6. Linfrø

Linfrø inntar et veldig viktig sted i gruppen av matvarer med betennelsesdempende egenskaper, siden er en plantekilde for omega 3 og phytonutrients.

Disse stoffene hjelper til med å regulere betennelsesprosessene i vev og er også effektive i bekjempelse av cellulær aldring..

Dets egenskaper forhindrer hormonell ubalanse og bidra til å eliminere giftstoffer og bakterier for å forhindre sykdom.

I tillegg, siden de inneholder kostfiber, er de ideelle for å fremme fordøyelsen og forhindre tarmproblemer..

7. Ananas

Denne deilige tropiske frukten har flere helsemessige fordeler..

Dets viktigste betennelsesdempende midler stammer fra bromelain., et naturlig enzym som blant annet er antioksidant og kreft.

Det har vanndrivende og rensende egenskaper hjelp til å fjerne giftstoffer og væske fanget i kroppen, forhindrer at betennelse blir verre.

Regelmessig forbruk hjelper til med å opprettholde felles helse og reduserer risikoen for fordøyelses- og hjerte-kar-plager..

8. Fisk i kaldt vann

Kaldt vann er de hvis omega 3-fettsyreinnholdet er betydelig..

Disse matvarene, som også tilbyr aminosyrer og antioksidanter, redusere risikoen for å utvikle hjerteproblemer og leddplager.

Forbruket minst to ganger i uken, hjelper med å fjerne akkumulerte lipider i arteriene og på sin side stimulerer desinfeksjon.

Anbefalte varianter inkluderer:

  • Tunfisk
  • laks
  • makrell
  • sardin
  • torsk
  • sild
  • ørret

Hvor ofte forbruker du disse matvarene med betennelsesdempende egenskaper? Nå som du vet hvor god kroppen din er, kan du prøve å legge den til kostholdet ditt..

Inntaket styrker immunhelsen og bidrar til å redusere alvorlighetsgraden av ulike typer sykdommer.

Suppler inntaket ditt med et kontrollert kosthold i fett og sukker, da dette kan påvirke fordelene dine..

Naturlige antiinflammatorier: kjenner dem!



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.