8 Ukjente fordeler med gulrotjuice

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 3698
  • 587

Alle vet at denne grønnsaken er bra for huden og øynene..Men dette er ikke dine eneste fordeler.. Hvis du spiser gulrotjuice, kan du dra nytte av alle egenskapene til denne rå grønnsaken (som er mye høyere enn hvis den er kokt kokt)..

I denne artikkelen vil du se noen ukjente fordeler med gulrotjuice. Sjekk det ut!

Gulrot: Det oransje gullet

Dette er en av de mest konsumerte grønnsakene i verden, ikke bare fordi det er deilig og veldig allsidig, men også på grunn av dets mange egenskaper..

den Studier har vist at det har nesten 500 fytokjemikalier, mer enn nesten annenhver mat i verden. Blant dem kan vi trekke frem tre næringsstoffer:

Betakaroten

Det er det som gir fargen oransje til grønnsaken og har veldig næringsrike oppløselige forbindelser. Det tillater for eksempel det leveren konverterer den tilvitamin A (en kraftig antioksidant) som ved å "feste seg sammen" med skadelige molekyler gjør dem ufarlige.

Vitamin A

I tillegg til å gi betakaroten, har gulrøtter nok A-vitamin. UEt glass juice fra denne grønnsaken gir nesten 700% av den voksnes grunnleggende behov. Hun er ansvarlig for å beskytte øynene og forhindre degenerative sykdommer (inkludert kreft)..

A-vitamin fremmer fremdeles beinvekst (og tannleger), reduserer risikoen for hjertesykdommer, holder cellefunksjonene sunne, hjelper kroppen mot å motstå infeksjoner og balanserer blodtrykket.

Vi anbefaler å lese: Kraftig hjemmemedisin for å regulere blodtrykk og styrke forsvaret

alfa-karoten

En flavonoidfylt antioksidant (en kopp gulrot inneholder 5,9 mg alfakaroten). Det antas at dette næringsstoffet kan gjøre livet vårt lengre og forhindre lungekreft.. Den er fettløselig og for å glede seg over dens egenskaper, i dette tilfellet må gulroten konsumeres i tilberedningen av kokt eller sautert.

dessuten, det er andre veldig fremtredende elementer i gulrøtter som gjør dem til en supervegetal, anbefalt for barn og voksne (spesielt gravide) og eldre. En kopp gulrot gir:

  • Vitamin K
  • C-vitamin
  • fiber
  • kalium
  • Vitamin B6
  • mangan
  • molybden
  • Vitamin B1 (tiamin)
  • Vitamin B3 (Niacin)
  • kamp
  • magnesium
  • Folsyre

Hva er fordelene med å drikke gulrotjuice?

I tillegg til egenskapene til de viktigste næringsstoffene, er det verdt å merke seg fordelene ved å konsumere en rik gulrotjuice flere ganger i uken (og hvis den spises fastende, mye bedre):

Forbedrer oral helse

Hvis vi konsumerer hele rå gulrot, vil den tjene til å rense tennene og jekslene. Men hvis den konsumeres etter behandling, beholder den også egenskapene. For eksempel: styrker tenner og tannkjøtt, forbedrer blodsirkulasjonen og forhindrer bakterier i å feste seg til tennene.

Fordi den inneholder fluor, forhindrer denne grønnsaken karies og holder tannemaljen i god stand..

Stimulerer appetitten

Nyopererte, rekonvalesente eller fordøyelseshemmede mennesker har vist seg å spise mer etter å ha drukket litt gulrotjuice.. Det er et godt valg for babyer når de begynner å tjene førsttennerog for eldre, som bør spise den i form av grøt eller supper.

Bekjempelse av forstoppelse

Dette er fordi gulrøtter inneholder en god mengde fiber, noe som øker mengden og kvaliteten på avføring mens du regulerer tarmarbeidet..

dessuten, denne juice reduserer magesmerter på grunn av rus, beroliger ubehag og surhet i magen. Det anbefales for pasienter med gastritt..

Det er vanndrivende

Denne oransje grønnsaken inneholder mye vann i sammensetningen, og dette er gode nyheter for de som lider av væskeansamling, ødem eller nyreproblemer.. En kopp gulrotjuice irask kan desintegrere nyrestein og lette deres utvisning.

Gjenoppretter nervene

Hvis du er i ferd med å ta en test, ta en første date eller gå til et forretningsmøte, anbefaler vi deg å drikke litt gulrotjuice. Hvis du opplever et stressende øyeblikk eller føler deg veldig sliten og trøtt. Fosfor og kalium er ansvarlig for disse energigivende og revitaliserende effektene..

Det er en alliert skjønnhet

For å styrke negler og skinne hår, er ingenting bedre enn gulrøtter. Pro-vitaminet den inneholder hjelper kroppen med å reparere kroppens celler skadet av forurensning eller kontakt med kjemikalier. Det lar deg også regulere produksjonen av talg i hodebunnen..

Se også: Vil du styrke håret ditt? Prøv dette 100% naturlige balsam

Forbedrer morsmelken

Vitamin A og Betakaroten er to næringsstoffer som ikke kan gå glipp av en gravid kvinnes kosthold eller en ammende mor. Ifølge leger forbedrer begge kvalitetene på organisk melk og gjør det mulig å produsere mer melk etter barnets behov..

Bra for synet

Betakaroten har evnen til å forhindre for tidlig aldring. I motsetning til den vanlige troen, er det ikke ment å trekke seg briller eller gi gaupe-syn, men beskytter netthinnen og forhindrer forekomst avgrå stæri alderdommen. Gulrot juice konsum anbefales for pasienter med synstap og skumring blindhet..

For å tilberede den rike og sunne gulrotjuicen trenger du bare 6 stykker av denne grønnsaken og et glass vann.. Skrell og kutt i små biter og bearbeid i en blender med vann til en kremet konsistens. Så du kan glede deg over de store fordelene.!

7 Fordeler med å konsumere gulrot i svangerskapet



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.