8 nevrobiologiske råd som hjelper deg å være lykkeligere

  • David Snow
  • 0
  • 2506
  • 129

Her er 8 nevrobiologiske råd som hjelper deg å være lykkelig fra et integrert perspektiv. Hvordan er dette mulig? Veldig lett gjennom hjernen din.ja, tar vi i betraktning handlinger som kan favorisere deg, vil vi oppfordre til positive endringer i kroppen.

Når vi får kroppens funksjoner til å balansere og glede oss over god helse, har vi en følelse av velvære som vil hjelpe oss å være lykkeligere..

Oppdag med oss ​​hvordan du kan bruke din egen hjerne til å favorisere de biologiske prosessene som genererer, blant dine flere reaksjoner, frigjøring av velværehormoner.

8 nevrobiologiske råd for å være lykkeligere

1. Takk alltid

Takknemlighet er ikke bare et verbalt uttrykk. Det er en gest som ledsages av en gunstig følelse, både for de som føler og for de som mottar takknemlighet.

Når vi takker en person, setter vi oss selv på den positive siden av livet. Takket være det, serotoninproduksjon stimuleres i den fremre cingulate cortex. Dette er en metode som allerede i noen tilfeller er brukt for å bekjempe depresjon..

2. Vær proaktiv og avgjørende

Når et individ har et problem og ønsker å finne en løsning, prøver hjernen å jobbe mot det. For å finne en løsning, hjernen trenger energi. Derfor kan energiforbruk forårsake angst og irritasjon..

Når hjernen tar beslutningen om å ta grep, er imidlertid nevrotransmitterne som beroliger det limbiske systemet, i bevegelse.Dette hjelper til med å se verden på en mer positiv måte..

I denne forstand er det nødvendig utføre handlinger som hjelper hjernen til å frigjøre stresset forårsaket søker løsninger på en konflikt.

Nevroiologiske råd indikerer at vi bør innta en proaktiv holdning, da vi på denne måten kan finne løsninger uten å påvirke kroppen..

3. Uttrykk deg selv! Frigjør deg fra negativitet

Et annet av de mest effektive nevrobiologiske rådene å være glade for er det verbalisering eller uttrykk for vår indre verden. Når vi slipper tankene våre, føler vi oss bedre om oss selv og har ingen negative følelser som kan skade kroppen vår..

Husk at å holde negativitet kan føre til at kroppen går i trøbbel, som angst og stress..

Ved å uttrykke tankene dine og slippe spenning gjennom dem, vil hjernen din begynne å produsere serotonin, og du kan til og med se den lyse siden av noen ubehagelige situasjoner. 

4. Sosialt samspill

For mennesket, sosialt samspill er veldig viktig. Spesielt det vi trenger mest er sosial støtte, spesielt kjærtegn og klemmer. Disse bevegelsene er de som hjelper oss med å komme oss raskere etter forskjellige sykdommer..

Hvis vi ikke kan glede oss over menneskelig kontakt i livene våre, vil hjernen vår oppfatte dette tapet som å ha fysisk smerte fordi det reagerer i de samme områdene. Som et resultat begynner prosesser som påvirker sinnstilstanden og til slutt fører til depresjon..

5. Ikke slutt å lære

Ikke slutt å gi ny og konstant informasjon til hjernen din. Dette vil få ham til å merke en konstant endring i miljøet han må prøve å tilpasse seg.

Hver gang du gjennomgår denne tilpasningsprosessen, hjernen fortsetter utviklingen og belønnes med dopamin, Lykkens hormon. Alt dette gjøres ved å motta og behandle ny informasjon. Så hvis du vil være lykkelig eller føle deg lykkeligere, vet du allerede hva løsningen er..

6. Trening

Når vi trener slipper vi endorfiner. Det er på dette tidspunktet hjernen oppfatter en effekt som ligner på det som oppstår når vi konsumerer morfin. På denne måten reduseres smerte og trivselen fremmes. En enkel tur er nok til å føle denne effekten..

7. Sov godt

Når vi sover i mørket produserer vi hormonet melatonin. Dette hormonet er ansvarlig for å bremse alle prosesser i kroppen og hjelpe kroppen med å gjenoppbygge seg selv. Med andre ord, forårsaker en økning i serotonin i hypothalamus.

Derfor, hvis hjernen innser at det er en endring med rombelysning, vil den begynne å utskille stresshormonet og til slutt vil vekke kroppen. I denne forstand er det bedre å prøve sove mellom 6 og 8 timer om dagen i et mørkt rom om mulig.

Jeg lærte å være lykkelig på min måte



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.