Løk et eldgamelt middel

  • Richard Robertson
  • 0
  • 3914
  • 764

Populær visdom sier ofte at løk helbreder alt, og at blant de mange lagene, de samme som får oss til å gråte, gjemmer medisiner for nesten hver eneste sykdom eller tilstand..

I løpet av de siste århundrene hadde det til og med magiske konnotasjoner: det ble sagt at det kunne jage bort onde ånder, og hvis man la en løk under puten, kunne man til og med ha profetiske drømmer..

Til tross for at deres egenskaper har vært kjent siden antikken, men det vitenskapelige grunnlaget kom først i 1919, da en amerikansk lege, livredd for mange menneskers dødsfall i en influensaepidemi, innså noe virkelig særegent..

Det var en familie av bønder der alle var helt friske, og ingen medlemmer av den familien hadde fått sykdommen. Hva var grunnen?

Husmoren hadde bare begrenset seg til å følge de samme tradisjonene som hennes forfedre i Europa i møte med pest- eller koleraepidemier: å sette løk på vinduer og spre dem over hele huset..

Da legen analyserte dem under mikroskopet, la han merke til at mange influensavirus satt fast i skjellene; det var rett og slett fantastisk.

Den brukes for tiden til en rekke medisinske formål, og dessuten, som vi alle vet, regnes som en av de mest dydige og velsmakende pærer å krydre og ledsage enhver rett.

Fordeler med løk

Forbedrer sirkulasjonen og regulerer hypertensjon

Takket være en av komponentene, "aliina", kan den gi kroppen store antitrombotiske egenskaper, forhindre dannelse av blodpropp, slik at den flyter normalt, regulerer kolesterol, hypertensjon og forhindrer koronarulykker og angina i kroppen. bryst.

Vet: Naturlige midler og ernæringsvaner for å kontrollere hypertensjon

Hvordan kan vi bruke løk for å oppnå disse fordelene? Bare maserér 300 g og la den ligge i 1 liter vann i 15 timer. Opptil 3 glass med denne væsken kan tas per dag..

vanndrivende

Det hjelper oss å eliminere kroppsvæsker, så det er ekstremt gunstig for tilfeller av revmatisme, gikt, ødem., etc. I dette tilfellet, mos 50 g tidligere eltet, bland det deretter med et lite glass vin og 3 vanlige glass vann. Du kan drikke tre glass om dagen.

Matlystøkende vitaminer

Løk brukes vanligvis sammen med hvitløk og rød paprika som en veldig velsmakende krydder, brukt i mange land. Dens vitamin C-baserte sammensetning hjelper oss å absorbere jern og styrker antistoffene. Det tilbyr, i tillegg til vitamin C, vitamin E, B, magnesium, fosfor, kalsium og fiber..

Les også: De store fordelene med magnesium

bakteriedrepende

Den inneholder svovel, og som vi allerede vet, er dette komponenten som er ansvarlig for tårene og den karakteristiske lukten vi umiddelbart føler når vi skjærer i den..

Og selv om alt dette er ubehagelig, er uten tvil svovel en av dens største dyder, fordi det er nettopp dette elementet som hjelper oss i smittsomme prosesser, det være seg influensa, faryngitt og bronkitt..

Ikke bare det, det er også ideelt for å bekjempe tarmbakterier eller diaré..

Og hva skal jeg gjøre for å få disse fordelene? Vi kan utdype a enkel sirup: kok to løk i 1/2 liter vann, tilsett 5 skjeer honning og rør godt for å få sirup.

Ta 3 glass om dagen. Det er også veldig effektivt å ta løkinhalasjoner mens vannet koker..

Fordeler med fordøyelsen

Det hjelper oss i fordøyelsesprosessen, stimulerer leveren og galleblæren, så det er veldig aktuelt å inkludere det i kostholdet vårt, alltid med måte og ledsaget av et sunt kosthold..

Vi må imidlertid advare deg om at hvis du lider av en mageproblem, anbefales ikke løk, selv om nyere studier viser at du spiser det hjelper til med å forhindre kreftceller i magen.

Derfor, så langt vi kan smake på det, vil det alltid komme oss til gode. Det er imidlertid viktig at det gjøres på en balansert måte..

For insektbitt

Takket være bakteriedrepende egenskaper er løk et utmerket desinfeksjonsmiddel for insektsbitt; bare våt det berørte området med væsken av en fersk løk.

nysgjerrighet

Det er en veldig effektiv metode for unngå den ubehagelige bivirkningen vi vanligvis har når du spiser løken; dårlig ånde.

I følge John Graham, en forsker i California, er det bare å drikke et glass vann umiddelbart etter å ha spist løken. Effektene blir kansellert umiddelbart, og du kan snakke og kysse noen uten spor av dårlig ånde..

Løk og hvitløksuppe, oppskriften for å øke forsvaret



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.