Reduserer epidural risikoen for depresjon etter fødselen?

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 4934
  • 1161

Epiduralbedøvelse kan være svært nyttig for å lindre smerter under fødselen. Imidlertid kan det også bidra til å redusere risikoen for depresjon etter fødselen.?

Epidural reduserer risikoen for depresjon etter fødselen?

En studie publisert i 2014 koblet epidural anestesi med postpartum depresjon. Den konkluderte med at bare 14% av deltakende kvinner som fikk epidural opplevde depresjon senere. På den annen side, 35% av kvinnene som ikke brukte det, fikk denne tilstanden.

Deretter fant en annen 2016-studie en sammenheng mellom arbeidssmerter og depresjon. Selv om de frivillige bare var rundt to hundre, konkluderer undersøkelsen det "Epidural anestesi kan være en viktig prediktor for å utvikle symptomer på fødselsdepresjon".

I alle fall indikerer konklusjonene ikke sterkt at det er en direkte sammenheng mellom epidural og depresjon. Det forklarer faktisk bare det, sammen med andre faktorer, kan dette bidra til å forhindre det. I tillegg handler det ikke bare om epidural, men generelt om å redusere smerter under fødsel..

Endelig rapporterer en annen studie publisert i 2018 at det ser ikke ut til å være en sammenheng mellom påføring av epidural anestesi og depresjon. Dette sier imidlertid at det kan begrense tristhet etter fødselen.

derfor, Det ser ikke ut til å være mulig å etablere en direkte kobling mellom epiduralbedøvelse og manifestasjonen eller ikke av påfølgende depresjon.. Det som er mulig er å relatere denne depresjonen til smerte som føles under fødsel.

Vi anbefaler å lese: 5 tips for å redusere ubehaget ved hypotyreose under graviditet

Reduserende smerte kan redusere risikoen for depresjon etter fødselen

I henhold til ovennevnte, Det er reduksjonen av smerter under fødsel som ser ut til å være assosiert med en lavere risiko for fødselsdepresjon.. Derfor kan det være mindre sannsynlig at enhver metode som reduserer den, lider av denne depresjonen..

Vi må imidlertid huske på det det er mange andre relaterte faktorer. Faktisk ser det ut til at noen kvinner er mer sannsynlig enn andre å oppleve fødselsdepresjon:

  • Hvis kvinnen har hatt fødselsdepresjon før.
  • Det er antecedents av depresjon..
  • Stressfull situasjon etter fødsel (en kjæres død, tap av jobb osv.).
  • Medisinske komplikasjoner (for tidlig fødsel, for eksempel).
  • Mangel på emosjonell støtte.
  • Narkotikamisbruk og alkoholmisbruk.
  • Følelser funnet etter fødsel.

Vi anbefaler at du leser videre: Atypisk depresjon: symptomer på den vanskeligste å diagnostisere lidelsen

konklusjon

Konklusjonen vi kan komme til er den det er ikke nok studier til å etablere et direkte forhold mellom påføring av epidural anestesi og postpartum depresjon. Det er faktisk mange andre faktorer som kan påvirke utseendet ditt eller ikke..

Det som kan oppstå er en sammenheng mellom smerter som oppleves under fødsel og påfølgende depresjon. Men, ville være bare en av faktorene som kan utløse denne prosessen. Dermed kan epidurals og andre smertelindringsmetoder bidra til å redusere risikoen, men ikke forhindre det. av seg selv.

Som Dr. Lim, direktør for Obstetric Anesthesiology ved University of Pittsburghs Magee Women's Hospital, forklarer:

"Selv om vi har funnet et forhold mellom kvinner som opplever mindre smerter under fødselen og en lavere risiko for depresjon etter fødselen, vet vi ikke om effektiv smertekontroll gjennom epidural anestesi sikrer at denne tilstanden unngås.".

Faktisk fortsetter forskeren at " Postpartum depresjon kan utvikle seg fra flere faktorer, inkludert hormonelle forandringer, psykologiske tilpasninger til morsrollen, sosial støtte og historien om psykiatriske lidelser. ”.

I alle fall bør vi huske at i tilfelle av fødselsdepresjon er det viktig å ta det opp. I den forstand, leger og spesialister vil kunne veilede moren slik at hun kan få bukt med problemet. På denne måten vil din psykologiske tilstand forbedre seg, og det samme vil babyens og hele familiens.

Depresjon etter fødsel: Hva det er og hvordan man behandler det



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.