Mango alkaliserer kroppen, forbedrer hjernens funksjon og fordøyelsen

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 4088
  • 549

Mango er kjent over hele verden for sin deilige smak. og allsidighet når du tilbereder forskjellige retter.

Mange kaller det "fruktdronningen", ikke bare fordi den kan spises når som helst, men fordi den er lastet med veldig gunstige næringsstoffer for helsen..

Over hele verden er det anslått at det finnes mer enn 1000 varianter av mango, selv om de fleste av dem har lignende egenskaper, former og smaker..

Disse fordelene som mango gir kroppen kommer fra det høye innholdet av bioaktive forbindelser, i tillegg til innholdet av vitamin A, C og E, og mineraler som kalium, magnesium, kobber, kalsium og fosfor..

Det er mange andre grunner til at vi alle bør begynne å spise mango oftere. Deretter vil vi avsløre disse dyder, slik at det ikke er noen tvil om hvor god ermet er for kroppen vår..

Mango regulerer fordøyelsen og fungerer som et naturlig avføringsmiddel

På grunn av deres fiberinnhold og fordøyelsesenzymer, hylsen er inkludert i den omfattende katalogen med naturlige avføringsmidler.

Faktisk i sin tørre form, denne frukten kan bidra til å regulere fordøyelsesprosesser for å lette deponering av avfall som er vanskelig å evakueres.

Dette skyldes aktiviteten til enzymene deres, hvis handling støtter matprosessering for å skaffe næringsstoffer på riktig måte og skyve avfall gjennom fordøyelseskanalen..

For å være naturlig, mango forårsaker ikke de smerter som kommersielle avføringsmidler ofte produserer, og det beste er at det ikke gir noen bivirkninger.

Det er alkaliserende

Fordi den er søt, vil noen kanskje tenke at det er motstridende å si at denne frukten er alkaliserende, men sannheten er at mango er flott for å regulere kroppens pH.

Dette er basert på dens evne til å berolige problemer i fordøyelsessystemet, inkludert lindring fra forstoppelse og irritabelt tarmsyndrom..

Det alkaliske miljøet som mango skaper når du når magen, har muligheten til å redusere overflødig magesyre og syrefordøyelsesbesvær..

Noe som også kan skyldes dets betennelsesdempende virkning, som påvirker behandlingen av hudtilstander forbundet med overflødig surhet..

Forbedrer hjernens funksjon

Mango inneholder en aminosyre kalt glutamin som spiller en viktig rolle i raskt delende celler som immunforsvaret og tarmen..

Les også: Hva ødelegger og svekker immunforsvaret?

Dette næringsstoffet er ikke bare bra for å forbedre humøret, men påvirker også hjernens funksjon positivt. Det antas at det kan forbedre hukommelsen og til og med delta i avrusning av hjernen..

Dette er fordi noe glutamin blir omdannet til glutaminsyre, som blir transportert til hjernen..

Når det når dette organet, blir glutaminsyre sammen med ammoniakk og hjelper til med å forhindre at den samler seg for å forhindre forverring av hjernens funksjon..

Glutamin fungerer også som et "drivstoff" for hjernen., da det øker hukommelsen, kognitiv funksjon og all slags hjerneaktivitet.

Rik på antioksidanter

Det høye antioksidantinnholdet er en av grunnene til at mango anses som så gunstig.. Noen med mer fremtredende karakter er:

  • quercetin
  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • Betakaroten
  • Astragalina

Opptaket av alle gjør en sunn blanding som hemmer virkningen av frie radikaler i kroppen, og forhindrer oksidativ skade og kroniske sykdommer..

Hjelper med å regulere blodtrykket

På grunn av det høye kaliuminnholdet, ermet kan også forbedre muskelfunksjon og effektivitet og hjerterytme.

Dette mineralet er viktig for riktig blodtrykk, så å spise denne frukten kan bidra til å holde den under kontroll til enhver tid..

I tillegg tilbyr det også magnesium, et annet mineral som bidrar til hjerte- og muskelhelse..

Oppdag: 7 naturlige muskelavslappere

Det er bra for synet

Visuell helse drar også fordel av forbruket av denne frukten.. Det høye vitamininnholdet gjør at mango har en positiv innvirkning på synet..

Dette vitaminet er essensielt for å opprettholde sunt syn og forebygge øyesykdommer som nattblindhet, grå stær eller makuladegenerasjon, blant andre..

dessuten, Flavonoidene den inneholder i gode mengder er også avgjørende for et sunt syn..

Det anslås at en kopp skivet mango kan gi opptil 25% av det daglige vitamin A-behovet.

Er mango allerede en del av kostholdet ditt? Som du nettopp har oppdaget, er det en frukt med fantastiske helsemessige fordeler..

Nyt dem ved å inkludere mango i desserter, syltetøy, juice, rister, vitaminer eller hva slags oppskrifter du foretrekker..

Mango mot forstoppelse: fordeler og måter å tilberede den på



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.