Den 5 år gamle jenta som begeistret oldemoren sin med demens

  • David Snow
  • 0
  • 1923
  • 58

Hovedpersonen i denne historien heter Sophie Flynn og er 5 år gammel. Hun bor i hjemlandet Irland, og var hovedpersonen i et emosjonelt øyeblikk verden rundt. Dette barnet var heldig som kunne dele øyeblikk med autentisk medvirkning med oldemoren..

Brenda Brock er en 82 år gammel kvinne som er diagnostisert med demens. og likevel klarte hun å koble seg tilbake til virkeligheten og dette medlemmet av familien, i stand til å tilby henne den beste stimuli til å minne henne.

Det lille Sophie fikk fra oldemoren var unikt og matchløst. Det var så utrolig at foreldrene hans ikke nølte med å registrere øyeblikket og vise det for hele verden..

Vi inviterer alle til å oppdage denne historien med oss..

Sophie og oldemoren Brenda

Brenda Brock har bodd på sykehjem i noen tid. I den blir hun assistert og har alle hennes behov oppfylt, og mottar dessuten stimuli som er nødvendig for å opprettholde minst noen av sine kognitive evner..

Imidlertid er det klart at uansett hvor mye positiv innsats fru Brock får fra helsepersonell som er ansvarlig for behandlingen hennes, vil det aldri være det samme som å ha et direkte samspill med noen i familien..

Til tross for demens som Alzheimers mulighet til å få folk til å glemme navn, ansikter og identiteter, følelser får.

Det er en uforklarlig forening som fortsetter å bebo disse følelsesmessige beslektede hjernestrukturer.: hypothalamus, amygdala, det limbiske systemet, etc..

På en eller annen måte forlater forverringen forbundet med nevrodegenerative prosesser mange av disse grunnleggende systemene assosiert med den emosjonelle verdenen..

Det var lenge siden lille Sophie hadde besøkt oldemoren sin. Så mye at han ikke en gang husket henne. Hennes liv, i begynnelsen av 5-årene, bestod av foreldrene, besteforeldrene og hundene deres.

Oldemor Brenda var imidlertid på dette sykehjemmet hvor barn vanligvis ikke drar veldig ofte.

Den dagen bestemte foreldrene til Sophie at det var på tide. Den lille jenta skulle glede seg, om bare et øyeblikk, selskapet til dette familiemedlemmet, som hun deler det samme blodet med, den samme arven..

Noen ganger har foreldre nesten irrasjonelle frykt. Som de forklarte pressen selv, Sofies foreldre fryktet at hun ville se oldemoren hennes i en så dårlig tilstand og være redd.

Å ligge i sengen, knapt bevege seg og ikke kunne gjenkjenne noen, det var ikke dette minnet de ville ha henne til oldemoren hennes..

De tok imidlertid feil. Psykologer advarte dem også om en mulig reaksjon fra eldre.

Hun kan være begeistret eller redd, siden Et viktig aspekt ved å ta vare på personer med demens er å holde roen, ikke endre dem eller bryte rutinen din dramatisk.

Og hva som skjedde med våre to hovedpersoner?

Da Sofies foreldre entret rommet til Brenda, ble de overrasket over hennes naturlighet. Hun ble ikke overrasket, redd eller påvirket da hun så oldemoren sin.

Den lille jenta klatret opp på oldemorens seng og begynte å synge. Og akkurat det. "Du er min sol, mitt eneste solskinn," sa hun og sang med sin søte, barnlige stemme mens hun kjærtegnet den gamle kvinnen med sin nydelige ømhet..

Les mer: 7 beste vuggesanger for barn

Når sluttet sangen, Sophie nølte ikke med å klemme og kysse oldemoren sin. Det som skjedde i mellomtiden var magisk for Sarah Miller, jentas mor.

Som hun fortalte avisen selv Speilet: “Det var fantastisk, vi kunne ikke tro det. De var så glade og så harmoniske og sjarmerende at de så ut til å ha kjent hverandre for alltid. Som om de var de eneste to personene inne i rommet. ”.

Scenen ble spilt inn på video av Sofies bestefar Sandy Miller, og det var han som la den ut på YouTube, og straks nådde tusenvis av hits. Her forlater vi deg dette magiske øyeblikket:

  • Både musikk og sang er kjent for å ha terapeutiske fordeler hos pasienter med demens..
  • Musikk forholder seg alltid til positive stimuli, og hver positiv stimulans genererer ro og velvære.
  • Bedre humør hos demenspasienter reduserer agitasjon og forbedrer kognitiv funksjon.
  • Det som skjedde med Sophie og oldemoren Brenda går litt lenger enn forholdet mellom musikk og sang. Barnet er en betydelig emosjonell stimulans..
  • Det er mulig at oldemoren din ikke engang kjente seg igjen i henne. Imidlertid har varmen til den lille jenta, med sine kjærtegn og kyss, blitt behandlet som noe veldig emosjonelt i ens hjerne.
  • På en eller annen måte vil dette øyeblikket av magi og medvirkning alltid være i oldemor og jente..

Les mer: Til min mor, min dronning! For til tross for fallene, mistet han aldri kronen

Øyeblikk fylt med positive følelser og takknemlig forening med våre medmennesker skaper "kognitive ankere". Stimulere minne, hengivenheter og velvære.

Dette er en av nyhetene som på grunn av sin enkelhet, medmenneskelighet og sjarm, vi ønsket å dele med deg ved å gi en liten hyllest til alle mennesker som lider av demens og deres familier..

Barnebarn er besteforeldrenes lys og gleder



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.