De 10 vanligste hudallergiene

  • David Cobb
  • 0
  • 4792
  • 684

Utslett er et tegn på allergi. Lær mer om å identifisere de ti vanligste allergiene og behandle dem før de blir et problem..

Parfymer og dufter

Parfymer og dufter er vanlige og voksende kilder til allergi for voksne..

Denne linjen inkluderer såper, kroppslotion, sjampo, rengjøringsmiddel for husholdninger, babyduker og de merket "luktfri" som kan forårsake kontakteksem.

Hvis du merker en allergisk reaksjon, må du bytte ut varer med naturlige oljer eller duftfrie produkter..

nikkel

En annen allergi med flere hudlegekonsultasjoner er den forårsaket av nikkel, metall brukt i smykker, gullbiter og piercinger..

De vanligste reaksjonene forekommer i ørene på grunn av øreringer, ved første kontakt eller etter langvarig bruk.

Nikkel er til stede i klokker, briller, glidelåser, knapper, belter, mansjettknapper etc..

Les også: Hvordan behandle kostymerallergi?

latex

Lateksallergi er stadig mer vanlig og er forårsaket av det økende og betydelige antallet produkter laget av latex (hansker, baller, klær, hårbånd, kondomer, etc.)..

Denne typen allergi forårsaker rødhet i huden, pustevansker og oppkast.

Hårfarging

Hårfargestoffkontaktallergi er forårsaket av parafenylendiamin (PPD) følsomhet, et kjemikalie blandet med andre stoffer.

Følsomhetstesting anbefales som indikert på pakken. Vanlige symptomer er kløe, smerter og hevelse..

Poison Ivy

Poison eføy er en vanlig urt som inneholder urushiol, en klebrig og lett spredende olje som forårsaker allergier i store deler av befolkningen. Allergi vises vanligvis i form av utslett, blemmer, rødhet, pletter og kløe..

Ubehaget kan behandles ved å vaske godt med kaldt vann og bruke ukontrollerte antihistaminer.

tekstiler

Ull, i sin reneste form, forårsaker ingen allergier. Det som skjer er at strukturen forårsaker ubehag forvekslet med allergi..

Allergi-forårsaker tekstiler er derivater av formaldehydharpiks. Dette materialet er en av de grunnleggende komponentene i vanntette, antirynke / krympende elastiske klær..

Symptomer på en formaldehydallergi er forbrenninger, flekker og hevelse. I dette tilfellet, bytt ut klær med formaldehydfri bomull, polyester, nylon og akryl. Ved mild allergi kan løsningen være å vaske klærne flere ganger..

Kosmetikk kan forårsake hudallergier.

Kosmetisk allergi kan være forårsaket av dens duft og konserveringsmidler. Et utgått produkt av dårlig kvalitet kan irritere huden.. Dette er et vanlig problem..

Imidlertid kan den konstante tilstedeværelsen av rødhet, hevelse og utslett være et tegn på allergi mot visse komponenter som formaldehyd, parabener og timerosal..

I tilfelle noen form for kosmetisk allergi, Avbryt bruken og prøv andre produkter til du finner produkter som passer til din hudtype.

Les også: Kjenner du til den kosmetiske bruken av kokosnøttolje? Oppdag 5 behandlinger

Aktuelle medisiner

Antibiotiske kremer og salver som brukes i sårpleie og andre forhold inneholder neomycin, En ingrediens som kan forårsake milde til veldig alvorlige allergier. Symptomene varierer fra irritasjon, tørrhet eller til og med flekker i kontaktområdet..

Hvis du er i tvil om neomycinallergi, kontakt spesialist for testing. Når du bekrefter denne allergien, er det viktig å informere legen din og tannlegen om å unngå å bruke disse produktene i behandlingen..

sunblock

Solkremer kan forårsake uheldige effekter som de kan forårsake noen kjemiske elementer (parabenzoic acid - PABA), benzophenon, oxybenzone, salicylates og cycloexanol) som brukes i disse produktene endres negativt ved allergiske når den blir utsatt for solen.

Noen skinn er tøffere enn andre og har andre resultater. Forsøk å bruke solkremer som ikke inneholder disse midlene, for å unngå risiko..

Husholdningsprodukter

Husholdningsprodukter som vanligvis forårsaker allergier inneholder løsemidler og lim, spesielt veldig sterke og holdbare lim.

Eksempler er malingstynnere, neglelakkfjerner og lettere væskekull, hvorav de fleste kan forårsake irritasjon. Følsomme skinn i konstant kontakt med disse produktene kan utvikle allergier..

Lær å identifisere tidlige symptomer på hudallergier

Det er viktig å være klar over de første tegnene på en allergi., som rødhet, kløe, svie og små flekker.

Når du identifiserer dem, rengjør du området med mild såpe og vann og unngå kontakt med hva som forårsaker allergien. Ved alvorlige symptomer, ta kontakt med en hudlege eller allergiker.

Linfrøgrøt for å behandle hudallergier



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.