Fordelene ved å konsumere helkorn

  • David Snow
  • 0
  • 2921
  • 5

Vi vet alle at reklame tiltrekker seg mye mer enn det egentlig er. Imidlertid vil vi i dag se på noen av fordelene som å erstatte kommersielt korn med fullkorn ville gitt helse. Selv om bearbeidet mat er mye mer appetittvekkende, er det sunneste for oss det andre.

Det første kommersielle kornsynd er i stor mengde sukker de inneholder. I tillegg, selv om de i veldig store bokstaver nevner at de inneholder fiber, for eksempel hvis vi ser nøye på ernæringsinformasjonen, vil vi absolutt finne ut at mengden per porsjon er liten..

Fullkorn hjelper med å opprettholde sunn vekt

Kommersielle kornvarer har store mengder sukker, noe som gjør at vi spiser mer enn nødvendig, eller at disse i to frokoster allerede er over. Dette er ikke bra for helsen eller for lommen.

Det merkevarene ønsker er akkurat det: det vi forbruker raskt for å konsumere mer. Det er også normalt at de er mye dyrere enn havre, hvetekim eller cornflakes.

Dessuten ville disse, fordi de ikke inneholder sukker, ikke generere den angsten for å spise dem før de ikke lenger kan. Et av kjennetegnene er at dessuten, er tilfredsstillende, noe som vil hjelpe med vekttap hvis det er det vi ser etter.

Bytte kommersiell korn med fullkorn vil bidra til å opprettholde en sunn vekt. Siden vi ikke vil ha den angsten som sukkerprodukter genererer, vil vi spise mengden korn som kroppen trenger. I tillegg vil vi ikke innta et ferdig behandlet produkt..

Oppdag: Frokost for å miste vekt: 6 alternativer

Forbedre tarmovergang

Hvis du har problemer med forstoppelse, er det en god ide å erstatte kommersiell frokostblanding med fullkorn.. Det høye fiberinnholdet i fullkorn øker ikke bare antall gunstige bakterier i tarmen, men lar også avføringen bli mykere, og dermed lette deres utvisning..

Forbedring av tarmoverføring har mange fordeler. Disse inkluderer forebygging av hemoroider, så vel som divertikulose og divertikulitt. Med et bevisst og sunt kosthold er det mulig å holde unna denne typen sykdom..

Men, anbefales ikke for ulcerøs kolitt eller hvis du opplever diaré. Årsaken er at under disse forholdene kan problemet bli verre, noe vi ikke under noen forhold ønsker å skje.

Les denne artikkelen: Råd for god fordøyelse og riktig tarmovergang

Hjelp til å senke kolesterolet

Kolesterol er en sykdom som rammer mange mennesker som til og med må ta medisiner for å kontrollere det. Hvis du ikke vil nå disse ytterpunktene, er en god måte å gjøre det på å erstatte kommersielt korn med fullkorn. Men hvorfor helkorn hjelper lavere kolesterol?

Det høye innholdet av inneholdte fibre i disse kornblandinger muliggjør utvisning av dårlig kolesterol (LDL), og dermed gi rom for det gode. Så det er mye bedre å konsumere en moderat mengde fullkorn hver dag enn å velge produkter som lover å redusere det eller å ta medisiner som kan ha noen bivirkninger..

Som du ser er det en god ide å erstatte kommersielt korn med fullkorn. Men, alltid være oppmerksom på ernæringsinformasjon om produktene som vil bli kjøpt. Kanskje havren du kjøper ikke er så "naturlig" og mer kommersiell enn du trodde.

Det kan være kjedelig å lese næringsinnholdet i produktene, men tenk at så snart du gjør det, vil du vite hvilke du skal velge og hvilke du vil gå etter. Så det er en verdig innsats og helsen vil takke.

Hvilke typer frokostblandinger bruker du vanligvis? Forbruker du de som er kommersielle eller fulle? Helkorn vil ikke bare oppnå alle fordelene nevnt over, men vil også hjelpe deg med å spare mer..

2 sunne menyer for glutenintoleranter



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.