Årsaker til afphonia og dens behandling

  • Richard Robertson
  • 0
  • 4841
  • 583

Afonia er tap av stemme og kan være total, delvis eller en endring i stemme som vanligvis ender i en av de to foregående typene. Afoniet kan være øyeblikkelig eller progressiv. I denne artikkelen skal vi se på hvordan vi skal behandle afonia avhengig av årsakene..

Når afonia skyldes mindre årsaker som forkjølelse eller irritasjon, vanligvis ikke lenger enn en uke. Imidlertid, hvis årsaken er stemmebåndskade, kan afoniet være kronisk eller vedvarende..

Dette problemet kan også ha andre årsaker, som:

  • overforbruk av stemme,
  • skrik,
  • lider av en allergi,
  • eller gastrisk tilbakeløp som når halsen.

dessuten, dette stemmetapet kan også skyldes tobakk- og alkoholforbruk, vekst av virus og sykdommer som lammer stemmebåndene. I tillegg er eksponering for visse miljøforhold, for eksempel klimaanlegg, en annen vanlig årsak til stemmetap..

Hvordan behandle afonia

For å gjenopprette stemmen, det er nødvendig å redusere irritasjon og betennelse i stemmebåndet. For å gjøre det, kan du følge disse anbefalingene:

Hvil stemmen

Det anbefales å slutte å snakke i et par dager så mye som mulig. dessuten, du bør unngå hoste, tømme halsen og puste gjennom munnen.

hydration

Det er viktig å holde stemmebåndene fuktige, prøv å drikke minst 2 liter vann om dagen. Dette reduserer følelsen av tørrhet i halsen. Om vinteren blir stemmebåndene også nedlagt av varmesystemene. Det anbefales derfor å holde luftfuktigheten mellom 40-60%..

Les også: Hvordan ta vare på halsen hele året

Naturlige midler for å behandle Afonia

Aphonia gjør ikke vondt, men det plager deg mye. Noen av de naturlige midlene du kan bruke for din behandling er:

1. Vann og sitron

Gurgling av varmt vann med sitronsaft er et godt middel for å behandle afonia. Dette er på grunn av de antiseptiske egenskapene til sitron vitamin C.

2. Honningmelk

Drikk et glass melk med to spiseskjeer honning tidlig på dagen og ved sengetid vil hjelpe deg med å roe halsen og gjenvinne stemmen.

3. Ingefær med sitron eller honning

Ingefærrot har gunstige egenskaper for stemme og hjelper til med å eliminere slim. Resultatet av å kombinere egenskapene til ingefær med sitron eller honning er et veldig effektivt middel for stemme..

4. Propolis for å behandle afonia

Det er et perfekt naturlig antibiotika for å lindre ethvert halsproblem. Propolis har antimikrobiell aktivitet, hjelper derfor med å eliminere noen av bakteriene og virusene som er ansvarlige for denne tilstanden..

Dette sammen med antiinflammatoriske, helbredende og immunstimulerende egenskaper, gjør propolis til et nyttig stoff for å forbedre og forhindre problemer med svelg og generelle luftveier som kan føre til afonia.

Husk å lese også: Hvordan ta propolis når du opplever de første symptomene på influensa og forkjølelse

5. Salvia-infusjon

Sage er en plante som inneholder mye slimete, en løselig fiber som hjelper med å berolige halsen. I tillegg fungerer den også som en Kraftig reparasjon av slimhinner, som hjelper til med å lindre ubehag og irritasjon.

6. Lakris

Det er et av de beste naturlige rettsmidlene for afonia, fordi denne planten har betennelsesdempende og slimløsende egenskaper. Derfor hjelper det å åpne luftveiene og dermed forsvinner afonien. Det anbefales å ta en infusjon flere ganger om dagen..

Farmakologisk behandling for å behandle afonia

Når det er ubehag ved afoni og svelg, kan du ty til en betennelsesdempende som ibuprofen 400 mg. Du kan også bruke antiseptiske og noen ganger anestesietabletter..

I tillegg stimulerer disse produktene spyttproduksjon og reduserer irritasjon.. Du bør aldri ta antibiotika for å behandle afonia., med mindre det er foreskrevet av lege fordi det er en bakteriell halsinfeksjon.

Hvordan forhindre afony

Det er sant at du ikke kan kontrollere alle omstendigheter, men du kan følge noen anbefalinger for å unngå afonia, for eksempel:

  • Ikke rop regelmessig, kontroller stemmevolumet, unngå å snakke for lenge i støyende omgivelser.
  • Unngå krydret mat og alkoholforbruk.
  • Behandle allergier, forkjølelse og fordøyelsesproblemer når de oppstår.
  • Ikke røyk.
  • Drikk mye vann.
  • Varm opp stemmen din og gjør avslapningsøvelser.
  • Tren regelmessig, fordi det øker muskeltonen. Dette hjelper til med å opprettholde god holdning og puste, som er nødvendig for å snakke riktig..

Som vi sa, varer vanligvis ikke affonien mer enn en uke. Hvis symptomene vedvarer lenger, anbefales det imidlertid å konsultere spesialisten din for å forhindre at problemet blir kronisk..

Vil du vite hvorfor du er målløs?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.