Årsaker til forstoppelse hos babyer

  • Thomas Davis
  • 0
  • 2085
  • 367

Er babyen opprørt, gråt og vet du ikke hva som skjer? Kanskje er du forstoppet. I dag på det beste med helse, Vi vil fortelle deg hva som er de viktigste årsakene til forstoppelse hos babyer og hvordan det kan lindre ubehag. av din lille. Ikke gå glipp av det!

Hva er forstoppelse?

Umodenhet av tarmvev hos babyer er en av årsakene til forstoppelse. I følge den spanske foreningen for barn, Forstoppelse er "et hyppig problem i barnealder". Det er faktisk en grunn til hyppig barnekonsultasjon, og mellom 0,3 til 8% av barnepopulasjonen lider av problemet..

Det er ingen klar definisjon av forstoppelse hos babyer, selv om det som hovedregel en baby anses å ha forkjølelse når:

  1. Reduserer daglig avføring som er vanlig for barnet (det er babyer som avretter 4/5 ganger om dagen, og andre gjør det en gang om dagen eller til og med annenhver eller tredje dag).
  2. Babyen har problemer med å evakuere fordi avføringene er "harde".
  3. Den lille lide smerter ved evakuering.
  4. Det er en variasjon i konsistensen av avføring: samlet sett observeres små kuleformede avføringer.
  5. Den har gass og kramper.

Nå hva kan være de mulige årsakene til forstoppelse hos babyer? Bare ved å vite hva som forårsaker dette problemet, er det mulig å bekjempe det.

Årsaker til forstoppelse hos babyer

Før du faktisk går inn på årsakene til problemet, er det viktig å merke seg det Små morsmelkemat lider vanligvis ikke av forstoppelse. Faktisk defecerer de ofte flere ganger om dagen, inkludert etter hvert måltid. Avføringen deres er vanligvis flytende (eller veldig myk), med en oransjegul farge..

1. Formelen melk

Noen babyer er mottakelige for utvikle forstoppelse som respons på proteiner i formelmelk. I følge en studie publisert av Journal of Pediatrics: 

"Forskning har vist at babyer med kunstig mating er 4,53 ganger mer sannsynlig å utvikle forstoppelse enn hovedsakelig ammede barn.".

Overføring av morsmelk til formel kan også forårsake denne plagen. I markedet er det mulig å finne formelmelk indisert for mild forkjølelse. Rådfør deg med barnelegen din for å velge den melken som best passer ditt barns behov..

2. Kompletterende fôring

En annen årsak til forstoppelse hos spedbarn er overgangen fra eksklusiv amming til utfyllende fôring. den Inkludering av nye matvarer i babyens kosthold kan føre til forstoppelse, det er fremdeles sant at babyer vanligvis ikke spiser store mengder fast mat i løpet av de første månedene.

Husk at de første matvarene som innarbeides i kostholdet til babyen, bør være grønnsaker og frukt. Følg barnelegenes anbefalinger for å unngå ubehag som forstoppelse eller komplikasjoner som matallergier..

3. Fjern bleiene

Overgangen til den “lille tronen” er en hyppig forstoppelsessituasjon. Noen små kan lide forstoppelse når det er på tide å forlate bleien. Bruk av "tronen" genererer stress og til og med avvisning hos noen babyer. disse kan selv påføre forstoppelse ved å holde tilbake trangen til å avføde fordi de ikke vil bruke vasen.

Gå ikke glipp av: 4 tips for å unngå bleiehudbetennelse

4. Dehydrering

Når utfyllende fôring begynner, blir babyen tilbudt vann. Noen små er ikke tilbøyelige til å drikke vann tidlig, og reduserer melkeinntaket, spesielt om sommeren, kan vise dehydrering.

Hvis babyen ikke drikker nok væske, kan avføringen stivne og synes vanskelighetene med å evakuere; I tillegg kan det komme små sår på anus (du vil merke blodspor når du rengjør den).

5. Medisinske problemer

Se nå årsakene til forstoppelse hos mer alvorlige babyer:

  • Botulisme: Denne sykdommen er forårsaket av bakterier. Clostridium botulinum og er potensielt dødelig. Et av symptomene er nettopp forstoppelse.
  • Medfødt hypotyreose: babyen har ikke en skjoldbruskkjertel, den fungerer ikke bra eller er ikke tilstrekkelig utviklet.
  • Metabolske forstyrrelser: noen arvelige sykdommer som forårsaker immobilitet kan være en indirekte årsak til forstoppelse.
  • Matallergier: En allergi er en overdreven respons fra kroppen på hva den anser som en aggresjon. I denne forstand kan symptomene variere fra hard avføring og vanskeligheter med å evakuere til diaré..
  • Hirschsprungs sykdom eller medfødt megacolon: det er en sykdom som påvirker tykktarmen, som hindrer evnen til å tømme tarmene.

4 råd for å lindre problemet

Noen teknikker som massasje hjelper babyens avføring. Hvis barnet ditt er veldig ubehagelig og sår, eller hvis du er veldig bekymret for ham, ikke nøl med og se en barnelege. Han bedre enn noen kan gi de nødvendige anbefalingene for å lindre problemet. Men, Her er noen tips du kan utføre i praksis som en forholdsregel eller som en løsning på forstoppelse:

1. Massasjer

Babymagemassasjer, spesielt de som kalles "månen og solen", bidra til å forbedre tarmovergang. Utfør sirkulære bevegelser med håndflatene på babyens mage, forsiktig men fast, med forsiktig trykk..

Før du drar, finn ut: Hva er de beste massasjene for babyer??

2. Oppmuntre til trening

Hvis babyen din allerede vet hvordan de skal krype, la ham gjøre det.. Alle slags bevegelser og bevegelsesspill vil hjelpe deg med å forbedre tarmoverføringen.. Du kan til og med hjelpe ham ved å bevege bena opp og ned som å sykle.

3. Grønnsaker, frukt og fiber

Hvis du allerede har startet utfyllende fôring, ta med grønnsaker, frukt og fiber i oppvasken, samt redusere mat som kan generere tørr avføring som bananer eller ris.

4. Tilby nok væske

Til slutt, sørg for at barnet ditt drikker nok melk og vann. Husk at hvis du ikke gjør det, kan avføringen stivne, noe som gjør det vanskelig å evakuere.

Årsakene til forstoppelse hos spedbarn er veldig varierende, og det kan noen ganger være vanskelig å oppdage riktig trigger. Så ikke nøl med å søke lege for å få riktig diagnose og få den behandlingen som passer best for barnet ditt..

5 vanlige sykdommer hos babyer



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.