Hvordan få et godt forhold mellom mor og barn?

  • Peter Sherman
  • 0
  • 1856
  • 177

Et godt forhold mellom mor og barn er hver mors drøm. Kjærligheten mellom mor og barn er sann og ubetinget, ingen tvil om det; men, forholdet er ikke alltid like lett å ta.Så la oss dele en serie tips slik at du kan forstå hverandre bedre med barnet ditt og ha et bedre forhold..

Råd for å bygge et godt forhold mellom mor og barn

1. Ta deg tid til å være sammen

Ta deg fri fra kalenderen og bruk kvalitetstid med barnet ditt.. Gjør litt aktivitet du liker. Sett deg sammen med ham og spør ham hvordan ting er i hans personlige liv, hvordan han er på skolen og se en film sammen. Skoleferier er utmerkede allierte for å ha det bra med barnet ditt..

Selv om du jobber på dette tidspunktet, bestiller du helgene og gjør morsomme ting med det. men respekterer de gangene barnet ditt er opptatt, og få ham til å respektere sitt. Begge må forstå at det er tid for alt, og hvis i dag ikke var mulig, blir morgendagen en annen dag..

2. Kjenn barnets liker

Finn ut hvilke aktiviteter barnet ditt liker å gjøre. På denne måten vil du enkelt vite hva de kan gjøre sammen. Se barnet ditt ofte, men ikke overdriv. Se hva du gjør regelmessig, hva favoritthobbyen din er, hvilke farger du liker, hva slags show du ser på TV og ta hensyn når du snakker med deg.

Merk at barnet ditt ikke har noen vennskap som oppmuntrer til negativ praksis. Hvis du ser ham lese, spør ham hva han leser, og hvorfor han liker det han leser. Hvis du ser på videoer, kan du se noen med ham. Hvis du ser ham spille, spør ham hva han spiller, og hvorfor det spillet gleder ham så veldig..

På denne måten får du ledetråder om hans likes, og han vil gjerne merke at du er interessert i tingene han liker. Tilsvar, vil du være glad fordi du følger med på favorittaktivitetene dine.

3. Hjelp ham med oppgavene sine

Å hjelpe til med gjøremål er avgjørende for å ha et godt forhold mellom mor og barn. Å støtte ham i sine plikter er en gest han vil huske hele livet. Sitt med ham og gjør leksene dine sammen. Som mor må du delta i og støtte utdannelsen din.. Ikke gi ham svarene, hjelp ham med å finne dem.

Gratulere ham når han får gode karakterer på skolen, og få ham til å føle at du er stolt av ham. Og hvis han ikke har så gode dager, gi beskjed om at han kan komme til deg i tilfelle problemer. Gjør læring ikke kjedelig. Hjelp ham å studere til eksamener gjennom spørrekonkurranser, eller be ham om å forklare leksjonen.

4. Snakk og lytt til barnet ditt

Kommunikasjon er grunnlaget for ethvert forhold, og dette er intet unntak.. Du bør lytte til barnet ditt og gi beskjed om at han kan henvende seg til deg når du trenger det.. Få ham til å forstå at du vil være der for å lytte til ham, forstå ham og gi ham råd..

Når du snakker med ham, gjør det så vennlig og diskuter hovedpoenget i samtalen. Slik blir ikke barnet ditt lei eller tror det er en preken. Se ham i øynene og få ham til å gjøre det samme..

Vis interesse for ting som fanger blikket ditt. Hvis han for eksempel vil gå på kino med noen venner, må du ikke nekte ham den hyggelige tiden han vil tilbringe med dem. Finn ut om filmene som spilles og hvem du skal med.

5. Støtt ham

Støtte er viktig for å oppnå et godt forhold mellom mor og barn. Når du har oppdaget talentene dine, kan du oppmuntre dem til å søke på aktivitet: svømming, dans, musikk osv. ... Disse bør være i samsvar med dine preferanser, og du må støtte ham i hvert skritt han tar.

Gjør ditt beste for å delta på viktige hendelser eller aktiviteter og gi noen få oppmuntringsord. La ham få vite at uansett hvordan ting blir, vil han alltid være din stolthet.; at du alltid vil være der for å støtte og applaudere deg. 

Hvis du ikke klarer å delta på et arrangement som er viktig for ham, gjør det klart at det er utenfor dine hender. Fortell ham imidlertid at han kan stole på deg for hva han trenger, og at du stoler på at han vil gi sitt beste..

6. Stol på barnet ditt

Barn lyver vanligvis noen ganger. Imidlertid, hvis dette skjer, skyldes det at du kan gjøre det samme, og de kan se på denne oppførselen som normal. Vær ærlig med deg selv og de rundt deg. Hold løftene dine og lær barnet ditt å holde ordet sitt. Hvis de sier at de skal gjøre noe, gjør det og ikke la ordene være oppfylt.

Når du ser ham oppfylle sitt ansvar ansvarlig, øker du tilliten til ham. Gjør innrømmelser fra tid til annen og belønne ham for hans gode holdninger..

Å være mor er å ha hjertet ut av kroppen




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.