Hvordan eliminere lopper og flått naturlig?

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 2684
  • 736

Å ha hunder og katter hjemme bringer disse uønskede besøkende som ikke bare påvirker kjæledyrene våre, men også helsen vår. I tillegg kan de forårsake sykdom hos dyr og mennesker. Derfor må du forhindre dem i å spre seg i hjemmet ditt. Kjenn de beste løsningene for å eliminere lopper og flått naturlig.

Hjemmemiddel og teknikker for å eliminere flått

Hvis hunden din har en flått, den forferdelige, langbeinte parasitten som hekter seg på huden og mater på dyrets blod, kan du eliminere den med en naturlig metode..

Flått er vanligvis bak ørene, rundt anus eller på baksiden av nakken, der pelsen dekker dem, eller der dyret ikke kan nå dem..

Hver gang kjæledyret ditt kommer tilbake fra en tur, spesielt fra byer med beite og kratt, må du "inspisere" pelsen din for å forsikre deg om at ingen flått blir fanget på dem..

Les også: Lær mer om de store fordelene med familiedyr

Hvis du ser dem, kan du prøve å trimme håret kontinuerlig eller forsøke å desinfisere de angitte områdene..

Forbered en blanding av to deler (50/50) alkohol (antiseptisk for å fjerne parasitten fra huden) og en del olje (for å gi fettighet).

Ta på en klut eller gasbind og pass over flåtten flere ganger til den løsner seg. Hvis hunden tillater det, hold bomullen klistrende mot flåtten slik at den løsner fra dyrets hud..

Andre naturmidler

En av de mest effektive hjemmemidlene mot flått er kamille. Lag litt te med noen blomster av denne planten (eller du kan lage den med en pose). La det varme, suge inn en bomull og smør på hundens hud, spesielt i kritiske områder.

Parasittene vil begynne å løsne fra dyrets hud. Desinfiser deretter huset godt for ikke å etterlate noen spor av parasittene.

Et godt hjemavvisende middel kan lages ved å bruke hvilken som helst sitrus vi har hjemme, for eksempel appelsin, sitron, sladder, etc. (de to første er mest anbefalt).

Sett til å koke en halv liter vann og tilsett to sitrusskiver i skiver med skallet. Når det når kokepunktet, la det ligge i ett minutt og reduser deretter varmen til et minimum. La det være på en time (vær forsiktig med at vannet ikke fordamper).

La avkjøle og legg i en flaske med spray. Påfør hundens hår nøye for ikke å nå øynene. Med denne væsken er det også mulig å desinfisere huset, spesielt de hardeste gulv og hjørner.

Eplecidereddik er også veldig bra for å utrydde flått. Bland eddik og vann i like deler, bløt en ren bomull eller klut med denne væsken, tøm godt og fukt hundens hår..

Hvis flåtten har igjen sår eller blåmerker på hunden eller kattens hud, kan du bruke en calendula-krem (helbredelse), gel eller krem ​​med aloe vera (aloe er fuktende) og lavendelolje (beskyttende)..

Hjelpemiddel og lopp elimineringsteknikker

Når det gjelder lopper, kan vi betrakte dem som lusene som barn vanligvis har.

Problemet med disse parasittene er at de ikke bare påvirker kjæledyr, men også biter mennesker og kan overføre sykdommer..

For å eliminere lopper, kan du lage en infusjon ved hjelp av pennyroyal. Når det er kaldt, legg væsken i en sprayflaske; spredt seg på dyrets hår uten å skylle.

For å forhindre utseende, ta med bryggergjær eller hvitløk i små porsjoner blandet med fôret, slik at når matene konsumeres, avgir disse luktene og forhindrer at loppen “vil” holde seg i hunden eller katten..

Besøk denne artikkelen: Lett loppebitt med 5 naturlige midler

Andre alternativer

Kok opp tre kopper vann. Bland en spiseskje eplecidereddik og en vodka i en egen beholder. Tilsett to dråper lavendel, to eukalyptus og eventuelt to dråper søt myrra.

Lag deretter en blanding av oljer; en dråpe sedertreolje, geranium, rosmarin og merian. Ha i to dråper sitronsaft og en kopp dehydrert mynte. Bland godt og tilsett kokende vann.

La avkjøle, sil og legg i en sprayflaske. Når den er klar, spray det du vil; dyrehår, møbler og gulv og vegger for å eliminere lopper.

Bland to kopper varmt vann, 1/4 kopp alkohol og seks dråper flytende vaskemiddel. Vask hunden grundig med denne hjemmelagde sjampoen til den blir en veldig tykk skum. Skyll deretter godt.

Du kan også eliminere lopper (og flått) ved å legge salt på dyrets puter, gulv og gangstier..

Som et siste råd, må du ikke overse god dyreernæring slik at de har et sterkt immunforsvar, og dermed forhindrer parasitter i å gjøre dem syke eller generere anemi. Inkluder ingrediensene som inneholder selen, sink og B-vitaminer i dyrene.

Citronella Oil: Et godt avstøtende middel for mygg, lus og lopper



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.