Hvordan rengjøre ørene ordentlig?

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 3494
  • 288

Når vi ikke har øreproblemer, er rensingen av regionen i seg selv, det vil si at kroppen har ansvaret for å utføre den. Men det er tider hvor voksproduksjonen kan øke og ende med å blokkere eller plugge øret, forårsake irritasjoner som rare surrende lyder som gjør det vanskelig for oss å høre tydelig. I denne artikkelen vil vi lære deg hvordan du rengjør ørene dine ordentlig..

I dette tilfellet er det nødvendig å trekke ut overflødig voks produsert i regionen.. Den vanligste måten å vite om du har et tett øre på grunn av overflødig voks er gjennom disse symptomene:

  • Smerte og hørselstap;
  • Ringing og støy i øret;
  • Kløe og sekresjon med dårlig lukt.

Hjemmemedisiner for ørerensing

Heldigvis har vi en rekke veldig effektive hjemmelagde naturlige formler hvis vi trenger å rense ørene for overflødig voks.. Sjekk ut de mest brukte hjemmemidlene for dette formålet:

Massasje for å myke opp en voksplugg

For å myke opp en voksplugg som blokkerer øregangen, er det nødvendig å massere baksiden av øret, strekke det i forskjellige retninger og åpne og lukke munnen mens du utfører disse øvelsene..

Hydrogenperoksid

Hydrogenperoksyd, bedre kjent som hydrogenperoksyd, Det anbefales både å stoppe smertene og for å eliminere overdreven ansamling av voks som kan blokkere ørene.. Fremgangsmåten er som følger:

Hell en halv kopp varmt vann i en beholder, tilsett en halv kopp hydrogenperoksyd, ta deretter blandingen og legg i en dropper. Ligg på din side og fyll det berørte øret, la medisinen virke i tre eller fem minutter, bytt deretter sider slik at væsken kommer ut, skyll øret med samme prosedyre, men bare med varmt vann..

Olivenolje

I dette tilfellet bør imidlertid samme prosedyre som ovenfor følges ved bruk av varm olivenolje. La stå i femten minutter og gjenta prosedyren tre ganger om dagen i tre eller fire dager..

Varmtvannsflaske

For å oppnå dette enkle, men effektive hjemmemiddelet, bare ta en flaske og fyll den med varmt vann. Ta deretter den forseglede flasken og påfør den på det berørte øret, og la den ligge i området i femten eller tretti minutter. Etter denne tiden vil du merke at voksen blir mykere og lettere å rengjøre..

Gjennom vanning

Spesielle sprøyter for ørerensing finnes på markedet., hva du gjør med varmt vann i romtemperatur. Etter å ha irrigert det berørte øret, må du tørke det veldig godt.

Kamilleinfusjon for å rengjøre ørene

For denne prosedyren, bruk to spiseskjeer med kamilleblomster og et glass vann. Forbered infusjonen og la den stå til den er varm. Sil så godt.

Før du påfører, legger du tre dråper olivenolje i øret og la det virke i fem minutter. Skyll deretter øret med infusjonen tilberedt med en dropper.

Hvis problemet vedvarer, må du lete etter en spesialist for å utføre en grundigere ørevask.

Les også: 8 naturlige midler for å lindre ørebetennelse eller betennelse

Forholdsregler ved rengjøring av øre

  • Når det oppstår ubehag i ørene, rengjør dem aldri ved å sette inn fremmedlegemer på plass. Pinnen er helt kontraindisert for dette formålet, da det kan gjøre problemet verre ved å skyve vokspluggen ytterligere.
  • I tilfeller der trommehinnen har blitt punktert, må du aldri rengjøre voks ved hjelp av hjemmelagde metoder; bedre se etter en spesialist, da disse metodene kan forårsake alvorlig øreskade.
  • Ikke bruk trykksprinkler for å rengjøre ørene. det er en høy risiko for å forårsake perforering av trommehinnen. I tillegg må det tas i betraktning at ørerensing eller ørevask ikke bør utføres ofte, da det kan åpne døren for infeksjoner..
  • Ingen av hjemmemidlene som er nevnt skal brukes til barn under tolv år, da du risikerer å forårsake alvorligere problemer på grunn av at øret i denne aldersgruppen er mer følsomt. I tilfeller av mistanke om blokkering av øre er det best å oppsøke lege.. 

Husk

Tenk på at ørevoks er nødvendig for å beskytte det mot støv, mikroorganismer og andre fremmede partikler som kan komme inn i øregangen. og forårsake en slags skade. Derfor anbefales vask bare når det virkelig trengs (som i tilfelle voks voksing).

I tilfeller av hyppig tilstopping anbefales det mest å oppsøke en otolaryngolog; han vil bestemme hvilken behandling han skal følge for å løse problemet ordentlig.

Oppdag skadene ved misbruk av hodetelefoner



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.