Kjenne til yoghurtens underverk

  • Henry Lester
  • 0
  • 2810
  • 317

Tidligere var yoghurt bare synonymt med tarmregulator. For tiden er det også synonymt med proteiner, vitaminer og mineraler..

Veldig allsidig, det kan inkluderes i mange dietter. I tillegg fungerer det som en støtte for å lindre sult mellom måltidene.. Hver 100 gram vanlig yoghurt er bare 69 kcal.

Nærende, men veldig velsmakende

Yoghurt er en form for melk der sukker (laktose) er blitt omgjort til melkesyre ved bakteriell gjæring.. Den ble oppdaget i Tyrkia, men ble populær i verdensmat, og kan konsumeres ren, med frukt, blandet i sauser, sjokolade og iskrem, for eksempel..

Les også: Oppskrift for å tilberede gresk yoghurt hjemme

Det har alt proteinet kroppen din trenger

Den biologiske verdien er veldig høy, fordi den gir alle aminosyrene (minste proteinpartikkel) som menneskekroppen trenger og ikke er i stand til å produsere på egen hånd..

Kroppen vår er i stand til å produsere bare 12 av de 20 aminosyrene i naturen, og resten må fjernes fra maten. Derfor er viktigheten av å spise proteinrik mat.

Ti ganger bedre enn helmelk

Gjæringen gir den ti ganger mer folsyre enn melk.

Folsyre, også kjent som vitamin B9 eller vitamin M, er et vannløselig B-kompleks vitamin som er nødvendig for dannelse av strukturelle proteiner og hemoglobin..

I tillegg inneholder yoghurt mer kalsium enn melk. Kalsium er et mineral som hjelper til med å styrke bein og tenner..

Slår også banan og tomat

Bare 100 gram yoghurt har mer A-vitamin enn tre bananer. I tillegg inneholder den samme mengden yoghurt 95 mg fosfor. Du må spise to hele tomater for å få den samme mengden mineral..

Forbedrer tarmfunksjonen

Under gjæring polariserer yoghurt virkningen av to bakterier til Streptococus thermophilas og Lacotobacillos bulgaricus.

Når de tas opp av tarmen, forbedrer disse bakteriene virkningen av tarmfloraen, og forbedrer immunvirkningen til organet..

Mindre laktoseavvisning

Inneholder 25% til 50% mindre laktose enn melk på grunn av gjæring, yoghurt kan være indikert for personer som har noe laktoseavvisning.

Og ikke gå glipp av: Hvordan fortelle om barnet mitt har laktoseintoleranse?

Er bra for huden

Tilstedeværelsen av vitamin A i yoghurt er grunnleggende for antioksidantvirkningen på huden.. Da det hjelper fordøyelsen, renser yoghurt kroppens giftstoffer, noe som er viktig for å gjøre huden lysere og glattere..

Påfør direkte på ansiktet

Fermentering av maten gjør det nyttig ikke bare for svelging, men også for direkte påføring på huden..

Melkesyren som er til stede i maten fungerer som peeling, fuktighetsgivende og antimikrobiell.. Hvis du foretrekker det, kan du kjøpe kosmetiske produkter som inneholder yoghurt i deres grunnleggende formel..

Bilde 1 tilbudt av Claudio Brisighello

Bilde 2 tilbudt av Mi Almeida




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.