Finn ut hvorfor det er viktig å spise til et riktig tidspunkt før sengetid

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 5247
  • 1534

Å få nok søvn om natten er veldig viktig for at kroppen fungerer riktig. Å spise tung mat eller legge seg rett etter å ha spist kan gjøre deg syk. Det er derfor viktig å ta en pause etter å ha spist for å sove..

Det er mange faktorer som påvirker vår generelle helse, som livsstilen vår, hva vi spiser, hvordan vi gjør det og noen ganger når vi gjør ting. Derfor er det bedre å unngå vaner som forårsaker problemer eller alvorlig skade på vår fysiske velvære..

Hvordan den perfekte middagen skal være

1. Middagen skal være lett.

Det er viktig å merke seg det middagen skal være lett, bestående av mindre enn 20% kalorier som bør inntas hele dagen. Det er derfor viktig å velge matvarer godt, fordøye dem raskt og unngå problemer om natten..

Husk at for at matabsorpsjonsprosesser skal finne sted, frigjør kroppen en serie hormoner som kan påvirke kroppen negativt. dessuten, hvis magen er full når du sover, kan du lide av gastroøsofageal refluks.

Reflux er ingen spøk. Det er faktisk forstått at det kan forårsake kreft i strupehode og spiserør. Derfor bør du være forsiktig med maten du spiser om natten og også om de gangene du spiser..

2. Det er viktig å spise til passende tider før sengetid

Tiden som kreves for fordøyelsen vil avhenge av type mat og hastigheten den oppstår.. Generelt er det nødvendig å vente to til fire timer. Hvis det er et mer komplett og betydelig måltid, kan det ta opptil seks timer.

  • Flytende matvarer kan fordøyes innen en time.
  • På den annen side mat som inneholder mye av karbohydrater kan ta opptil to timer å fordøye.
  • Mat som er rik på protein kan ta opptil fire timer å fordøye etter inntak..
  • Det kan ta fire til ni timer å fordøye fet mat..

Derfor anbefales det at middagen din er laget av lett mat uten fett, og avhengig av maten du spiser, kan det hende du må vente en stund før du legger deg på kroppen for å fullføre fordøyelsen. Dette vil sikre en god natts søvn..

3. Benytt anledningen til å gå

Etter middagen anbefales en kort spasertur mens du gjør fordøyelsen. Dette får magen til å tømme raskere og forhindrer lagring av kalorier. Den beste turen er en som ikke er for intens eller rask, gjort i et mildt tempo..

I tillegg denne enkle vanen kan hjelpe i tilfeller av søvnløshet, fordi gange kan indusere søvn.

4. Planlegg menyen

Før du velger middag og begynner å lage mat, anbefales det at du stopper et øyeblikk, tar pusten dypt og tenker gjennom hva som er passende for deg og din familie å konsumere..

Planlegg raske, enkle og deilige middager når du handler. Det er heller ikke sant at middager kan bli fett. Med en skikkelig meny er dette faktisk en fin måte å gjøre det på gå ned i vekt.

5. Glem de dårlige vanene

Det er mennesker som er vant til middag bare 30 minutter før sengetid, uten problemer på grunn av det. Dette er imidlertid ikke aktuelt. Kroppen kan plutselig oppleve symptomer som magesyre, ubehag, tilbakeløp og vektøkning..

I disse tilfellene har alle disse symptomene å gjøre med utilstrekkelig fordøyelse. Dette skjer ofte når matmengden er for stor eller for sent..

Det mest anbefalte er middag to til tre timer før sengetid. Dette gir fordøyelsessystemet tid til å utføre alle prosessene og fremmer større næringsopptak..

For å oppsummere, bli organisert og spise middag omtrent to timer før du legger deg. Du vil merke en stor forskjell i helse så vel som å unngå unødvendig ansamling av kalorier. Søvnen din vil også bli bedre og favorisere hvile.

Hvordan kan vi sove bedre?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.