Hudsykdom oppfyller det vanligste

  • Robert Patterson
  • 0
  • 2664
  • 759

Har du noen hudsykdom? Huden er det mest utsatte organet i menneskekroppen og en av de viktigste. Det beskytter ikke bare og kommuniserer følelser og uttrykk, men gir også omsorg og egenkjærlighet..

Å ta vare på huden er mer enn en helsehandling, det er en holdningsansvar for hver person med sin egen kropp..

Den første riktige beslutningen for å oppnå dette målet er å finne ut om hudsykdommer; Derfor vil du i dag kjenne de vanligste hudsykdommene. Sjekk det ut!

Hudkreft

Denne hudsykdommen manifesterer seg når kreftceller vises i kroppens vev. Siden disse formerer seg raskt og kan invadere andre vev, kan de begynne med overhuden..

Den viktigste risikofaktoren er ultrafiolette stråler fra sollys, som endrer DNA fra celler som akkumuleres i lang tid. De mest gunstige områdene er de utsatte, for eksempel ansikt, nakke, hender og armer.

Denne hudsykdommen kan behandles gjennom tre grunnleggende søyler: 

  1. kirurgi;
  2. kjemoterapi;
  3. strålebehandling.

Selv om det er andre alternativer.

Det anbefales å ikke bruke for mye tid i solen, men hvis det er en situasjon uten valg, bør du dekke de mest utsatte delene med solkrem..

Atopisk dermatitt (eksem)

Oppsummert er det en kløende hudbetennelse som kan ledsages av astma.. Det manifesterer seg som et eksem som kan påvirke ethvert område av huden. Noen ganger presenteres det imidlertid på armene og foran knærne.

Årsakene til denne hudsykdommen er ennå ikke identifisert; Imidlertid kan det forekomme hos barn i løpet av deres første leveår. Kløe er veldig intens og kan være langvarig.

Personlige tiltak eller pleie som reduserer eller lindrer kløe anbefales: som påføring av kremer. Såper, spesielt duftende, bør unngås fordi de inneholder mange syntetiske kjemikalier..

Alopecia areata

Denne sykdommen påvirker hårsekkene, som er områder med hårvekst; I de fleste tilfeller er det noen områder der det nåværende håret forsvinner helt. Diagnosen stilles av pletter i området, og i andre tilfeller av hudbiopsier i det berørte området..

De er mer utsatt for personer med familiehistorie med alopecia, fordi gener er en viktig faktor. Det er en autoimmun sykdom, så den produserer antistoffer som immunsystemet ikke kan eliminere..

De mest anvendte behandlingene er cellegift, fototerapi eller andre alternative terapier..

akne

Huden har et stort antall mikroskopiske hull som kalles porer. Når talgkjertlene produserer overflødig fett, blokkeres de.

Når toppen av follikkelen er hvit, kaller vi den milium, men hvis den er svart, er det en hudorm..

Årsakene kan varieres og spenner fra genetisk arv til overflødig fett i matvarer; Det kan også skyldes hormonelle forandringer som normalt oppstår i ungdomsårene. Disse kan utløses av selvtillitsproblemer..

Anbefales unngå å klemme og klø, da dette kan føre til hevelse og langvarig blåmerke. For å behandle dem anbefales det å rengjøre ansiktet med mild såpe og vann..

Skabb (skabb)

Denne hudsykdommen kan være forårsaket av midd som graver seg ned i huden og legger eggene sine påporer. Det spres fra person til person og manifesterer hovedsakelig ved kløe og utslett.

Som en anbefaling, vask alle klær i varmt vann for å drepe sopp og / eller midd.. I tillegg til å påføre kremer regelmessig som er foreskrevet av legen.

psoriasis

Det er en hudsykdom som forårsaker kløende og sølvfargede smertefulle flekker på rød rød hud..

Denne sykdommen fremskynder prosessen med cellefornyelse ved å få nye celler til å vises raskt. Disse akkumuleres deretter på overflaten. Det kan også gi kløe og smerter i hodebunn, albuer, knær, blant andre.

Noen ganger vedvarer i lang tid, noe som forverrer tørrhet i huden og forårsaker stresset ved bruk av visse medisiner.

vorter

De er forårsaket av et virus (humant papillomavirus) og overføres ved kontakt. Opprinnelig forblir viruset i en latent tilstand hvis det ikke finner de rette betingelsene for å manifestere seg..

Vorter kan påvirke ethvert sted på huden og er i form av ikke-smertefulle svulster.. For din behandling anbefales det å stimulere styrking av immunforsvaret ved bruk av noen medisiner eller vaselin.

rosett

Det er en hudtilstand som forårsaker rødhet og hevelse. Det antas å være forårsaket av en utvidelse av blodkarene, spesielt i ansiktet, som har en rosenrød eller naturlig skyllingseffekt..

Kan også være arvelig,forårsaket av noen eksterne faktorer, for eksempel temperaturøkning, fysisk anstrengelse, kulde, overgangsalder, blant andre.

Det antas å være ikke relatert til bakterier. Søk derfor lege for riktig behandling..

13 ansikts tegn som gjenspeiler sykdom



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.