Hva består et ovovegetarisk kosthold av?

  • Thomas Davis
  • 0
  • 1680
  • 224

For mange mennesker er det å avstå fra å spise kjøtt å være vegetarianer. Men, det er mange varianter av vegetarisme, og blant dem er det ovovegetariske kostholdet.

Det er sannsynlig at begrepet "ovovegetarian" er ukjent for deg. Ikke bekymre deg, denne artikkelen vil fortelle deg hva denne dietten består av, hva dens fordeler er og hvorfor den er et sunt alternativ som kan bli til en livsstil.

Vegetarismen

Vegetarianisme er en diett som demper forbruket av alle eller de fleste animalske produkter. Imidlertid er det forskjellige måter å følge et vegetarisk kosthold. Dette er noen av dem:

  1. Strenge vegetarianere eller veganere: er de menneskene som utelukkende konsumerer produkter av planteopprinnelse. Avvis inntaket av animalsk mat helt som meieri, egg eller honning og bier.
  2. lactovegetarians: som navnet tilsier, bruker disse menneskene både planteprodukter og meieri (dvs. melk og melkeprodukter: yoghurt, ost, smør, etc.).
  3. Ovovegetarianos: Kostholdet ditt er basert på inntaket av grønnsaker og egg. Det er et veldig næringsrikt kosthold som vi vil diskutere nærmere nedenfor..
  4. lakto-ovo vegetarianere: er de som konsumerer grønnsaker, egg og derivater av melk. Som førstnevnte avstår de fra å spise kjøtt eller fisk. dette er den vanligste variasjonen av vegetarisme i vest.

Finn ut: Hvordan du kan vite om egg er skadet

Hva ovovegetarisme handler om?

Det ovovegetariske kostholdet er en type vegetarianisme som utelukker forbruket av kjøtt, fisk og meieri. La oss imidlertid spise egg.

Hvis du følger et ovovegetarian kosthold, vil du fortsette å konsumere alle de matvarene som er til stede i vegetarisme, for eksempel korn, sopp, grønnsaker, frukt og grønnsaker. I tillegg kan du legge til egg og derivater i oppvasken..

Hva er fordelene med det ovovegetariske kostholdet?

Vegetarianisme er kjent for å gi mange helsemessige fordeler., Disse inkluderer senking av kolesterol. De fleste av rettene er tilberedt av grønnsaker, frukt og grønnsaker..

Det vegetariske kostholdet er betydelig mindre kalorisk og skadelig for kroppen enn dagens vestlige kosthold lastet med bearbeidede produkter. Hvis ikke godt organisert, kan det imidlertid føre til et proteinunderskudd.. Fordelen med å inkludere egg i kostholdet ditt er at du enkelt kan levere denne mulige proteinmangelen..

Strenge vegetarianere bør også supplere med B12, et vitamin som bare er til stede i animalske produkter.. Ovovegetarian kan få B12 fra egg i kostholdet.

For å lære mer, les: 7 beste veganske proteinkilder

Eggfordeler

Kort sagt eggene er en av de mest næringsrike matvarene der ute. De er lastet med vitaminer, mineraler, proteiner av høy kvalitet, essensielle fettsyrer og andre næringsstoffer, nesten alle konsentrert i eggeplommen..

Dens jern- og sinkinnhold samt vitamin A, D og B12 er biotilgjengelig., Dette gjør det mulig for ovovegetarians å oppnå disse næringsstoffene enkelt og effektivt uten behov for å supplere eller planlegge dietten i detalj..

Etikk legger også opp

De fleste ovovegetarianere følger ikke bare denne spisestilen av helsemessige årsaker, men også av den etiske og moralske siden av faget. Dermed ved å slutte å konsumere kjøtt, fisk og meieri, prøv å forsvare dyrs rettigheter.

Det har også innflytelse på miljøhensyn om påvirkningen av industriell husdyr på biologisk mangfold..

Les denne artikkelen: 5 grunner til å være vegetarisk

Ulike retter med det ovovegetariske kostholdet

Til slutt foreslår vi noen retter som vil hjelpe deg å inkludere egg i kostholdet. De vil være den ideelle følgesvenn for tilberedninger basert på grønnsaker, sopp, grønnsaker og frukt..

  • Kokte egg
  • Poche egg
  • Gulrøtterpudding
  • Eggerøre med poteter
  • Spinategg
  • kjeks
  • Potetfritters
  • Pasta til nudler
  • Krempoteter
Ideelle vegetariske oppskrifter for vekttap



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.